Barbunya Çeşitleri Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu bilinir. Severek yediğimiz ve sofralarımızda sıkça bulundurduğumuz barbunyanın bazı çeşitleri şunlardır;- Dragone barbunyası: Bodur tipte yetişen erkenci bir barbunya çeşididir. Bitkilerin gücü orta olup baklaların rengi ise kırmızı ve üzeri beyaz noktadadır. Baklaların yaklaşık uzunlukları 17 cm kadar uzanır ve ipliksizdir. Baklalar üniform olarak olgunlaşır. Taze kullanım için sanayide de tüketilmektedir.
- Casa barbunyası: Erkenci ve verimli bir yapısı vardır. Yaklaşık 60-65 günlük oturak sofralık bir barbunya çeşididir. Yapısından ötürü güçlü bir bitki olma özelliğine sahiptir. Çok yüksek verimi vardır. Aynı zamanda yüksek oranda hasat elde edebilme özelliği taşır. Canlı, güzel bir renge sahiptir. Düzgün ve gösterişli bir yapısı vardır.
- Sırık barbunya:Sırık barbunya bakımının iyi olduğu şartlarda yaklaşık 18-19 cm ye kadar uzayabilen kabuk tarafı kızaran bir çeşittir. Taneleri krem rengi üzerine kırmızı beneklidir. Bir baklada ortalama 8 tane yapılabilir. Taneleri olgun olup verimli bir barbunya çeşididir.
- Antunya: Sırık barbunya çeşididir. Akdeniz bölgesi üzerinde elde ettiğimiz bir çeşittir. Tanesi beyaz renkli kabuk rengi kırmızı alakalıdır. Baklaların yaklaşık 16-17 cm uzayabilir. Verimli ve lezzeti bol bir bitkidir.
- Kınalı: Oturak diye tabir ettiğimiz bir barbunya çeşididir. 13-14 cm uzunluğunda dış tarafı iyi kızaran oldukça sağlıklı,güçlü bir bitki yapısı içerir. Baklada 6-7 tane yapabilir. Taneleri dolgun olup baklaları ağır çekmektedir.
- Keklik : Oturak barbunya çeşitlerindendir. Görseli güzel kabuk tarafı kırmızı olan güzel kızarmış gösterişli bir çeşidimizdir. Bakımı güzel olduğu taktirde 16-17 cm ye kadar büyüyebilir. Taneleri krem rengi olup üzerinde kırmızı alacalıdır. Bir baklada ortalama 5-6 tane yapabilir. Taneleri dolgun olup baklaları ağır gelir. Hastalıklara dayanıklı dirençli ve yüksek verim gösteren bir bitki çeşididir.
Son Güncelleme : 17.11.2018 06:37:59 Barbunya Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Barbunya Çeşitleri" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Dondurulmuş Barbunya | Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz. Dondurulmuş Barbunya Nasıl Yapılır? Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkla... |  | Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği | Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında yada düdüklüde ... |  | Sulu Barbunya Yemeği Tarifi | Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya pr... |  | Rüyada Barbunya Görmek | Rüyada Barbunya Görmek, rüya sahibi için hem mal hem de mülk edinmesine, iş hayatında çok kar getiren işler yapmasına ve çok büyük paralar kazanmasına delalet etmektedir. Rüyada barbunya görmek, rüya sahibinin şansının bütün hayatı boyunca devam etme... |  | Barbunya Yemeği Kaç Kalori | Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yapılabilen, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır.Ayrıca yazın hem fiyat olara... |  | Barbunya Yetiştiriciliği | Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile beraber güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ile beraber daha kaliteli v... |  | Barbunya Fasulye | Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir sebze olup dünyada en çok yetiştirilen ürünlerden biridir. Kurutulmuş ve yaş o... |  | Zeytinyağlı Barbunya Salatası | Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile oldukça lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatası özellikle diyet... |  | Barbunya Nasıl Dikilir | Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bitki türüdür. Barbunya Dünyada en çok dikimi yapılan, Türkiye’de Marmara bölgesinde yetiştiricili... |  | Barbunya Meze | Barbunya Meze, gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür... |  | Barbunya Konservesi | Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve ko... |  | Barbunya Protein | Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak ta adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir sebzedir. Dış kabuğu beyaz ve pembe renktedir, içi ise beyazdır. Barbunya yetiştirilirken genelde ... | | | Dondurulmuş Barbunya | | Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği | | Sulu Barbunya Yemeği Tarifi | | Rüyada Barbunya Görmek | | Barbunya Yemeği Kaç Kalori | | Barbunya Yetiştiriciliği | | Barbunya Fasulye | | Zeytinyağlı Barbunya Salatası | | Barbunya Nasıl Dikilir | | Barbunya Meze | | Barbunya Konservesi | | Barbunya Protein | | Düdüklü Tencerede Barbunya | | Barbunya Balığı | | Barbunya Çeşitleri | | Barbunya Pilaki Kalori | | Barbunya Nasıl Haşlanır | | Yeşil Barbunya | | Barbunya | | Etli Barbunya | | Barbunya Pilaki Konserve | | Taze Barbunya Salatası | | Barbunya Kalori | | Kıymalı Barbunya | | Beyaz Barbunya | | Güveçte Barbunya Tarifi | | Barbunya Kavurması | | Havuçlu Barbunya Tarifi | | Barbunya Faydaları | | Barbunya Piyaz | Popüler İçerik | Düdüklü Tencerede Barbunya Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kur... | Barbunya Balığı Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çen... | Barbunya Pilaki Kalori Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin... | Barbunya Nasıl Haşlanır Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidin den olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli... | Yeşil Barbunya Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfa... | Barbunya Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerd... | |