Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze barbunya yemeği tadı, kokusu, lezzeti apayrıdır. Kış amaçlı dolabınıza atabilirsiniz, yani kışında barbunya yemeği yapabilirsiniz. Ekstra bir başka işleme elbet tutmadan yalnızca ayıklayarak tazecik körpecik barbunyaları buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Kışın misafirlerinize afiyetle hazırlarsınız.

Barbunya oldukça estetik bir görünüşe sahip yemekleri ile güzel görünümlü yemekler yapılabilir. Barbunyanın yemek çeşitleri fazladır. Çünkü taze veya kurumuş olarak yemeklerde kullanılabilir. Besleyici yönünü de hesaba katarsak oldukça cazip bir yemek malzemesi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle zeytin yağlı yemekleri yapılırsa bu yemeklerin besleyici yanı daha fazla olmaktadır. Taze barbunya yemeği yapacaksanız farklı baharatlar kullanarak yemeğe değişik damak tatları katabilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir şeydir. Siz yaparken suyunu birazcık ek olarak az katmayı unutmayın.
  • Kuru Barbunya, protein, B sınıfı vitaminleri, potasyum, magnezyum, çinko, demir ve lif bakımından güzel bir kaynaktır.
  • Zeytinyağlı Barbunya, protein, B sınıfı vitaminleri, potasyum, magnezyum, çinko, demir ve lif bakımından güzel bir kaynaktır.

Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg. Barbunya
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta büyüklükte havuç
  • 2 tane orta büyüklükte domates
  • 6 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2-3 tane sarımsak
  • Tuz

Taze barbunya yemeği nasıl yapılır?


Barbunyaların kararmaması ve estetik açıdan beyaz tek görünüme sahip olması için, bol suda tek taşım haşlayıp, suyunu süzünüz.
Domates, sarımsak, soğanları ve havuçları soyun yıkayarak hazırlayın. Yemeğe girecek domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyip sarımsak ve soğanları yemeklik doğrayınız. Havuçları daireler şeklinde çok fazla küçük kesip ortadan ikiye bölünüz.

Zeytinyağını tencereye alınız, soğan ve havuç ekleyin orta şiddetli ateşte pembeleşme civarı kavurunuz. Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyiniz ve 2-3 dk karıştırarak eritiniz.5 dk civarı pişirdikten ek olarak sonra barbunyaları, toz şekeri ve tuzu ek edip üzerlerine olması gerektiği kadar su ekleyiniz. Tahta kaşıkla 1-2 defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatınız. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte barbunyalar yumuşayana civarı pişiriniz. Ilık servis yapmanız önerilir. Ben birçok sevmiyorum fakat tekrardan da dilerseniz taze barbunya yemeği maydanozla nitelik katılabilir.

Taze Barbunya Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği, genelde zeytin yağlı ve etsiz olarak yapılan bu yemek etli de harika bir lezzete sahiptir. Barbunya herkes tarafından sevilen ve çok yararlı bir sebzed[...]

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası, Barbunya baklagiller familyasından oldukça severek yenilen bir lezzettir. Barbunyanın müthiş lezzeti ile damağa sunumunu eğer doğru bir şekilde yapar i[...]

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çeneden doğru uza[...]

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrılmasını sa�[...]

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetli hem sağlıklı [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6