Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği

Taze barbunya yemeği, tadı, kokusu ve lezzetiyle oldukça farklı bir yere sahiptir. Bu yemeği kış aylarında da yapabilmek için taze barbunyaları ayıklayıp buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Böylece kışın misafirlerinize afiyetle hazırlayabilirsiniz.

Barbunya, estetik görünümüyle yemeklere hoş bir görüntü katar. Taze veya kuru olarak kullanılabilen barbunya, besleyici özellikleriyle de dikkat çeker. Özellikle zeytinyağlı yemekler yapılarak besleyici değeri daha da artırılabilir. Taze barbunya yemeği yaparken farklı baharatlar kullanarak yemeğe değişik tatlar katabilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır. Ayrıca, yemeğin suyunu az koymamaya özen gösterin.

Barbunya'nın Besin Değeri

  • Kuru Barbunya: Protein, B vitaminleri, potasyum, magnezyum, çinko, demir ve lif bakımından zengin bir kaynaktır.
  • Zeytinyağlı Barbunya: Protein, B vitaminleri, potasyum, magnezyum, çinko, demir ve lif bakımından zengin bir kaynaktır.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg Barbunya
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy domates
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz

Taze Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Barbunyaların kararmaması ve estetik açıdan beyaz kalması için, bol suda bir taşım haşlayıp suyunu süzün. Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayarak hazırlayın. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin, sarımsak ve soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları daireler şeklinde doğrayın ve ortadan ikiye bölün.

Zeytinyağını tencereye alın, soğan ve havucu ekleyip orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Ardından barbunyaları, toz şekeri ve tuzu ekleyip üzerlerine yeteri kadar su ekleyin. Tahta kaşıkla 1-2 defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Ilık servis yapmanız önerilir. Dilerseniz taze barbunya yemeğini maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Uğurlu

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Kış aylarında taze barbunya bulamazsak, dondurucuda sakladığımız barbunyaları kullanarak aynı lezzeti yakalayabilir miyiz? Ayrıca, yemeğin suyunu az koymamaya özen gösterin demissiniz, ne kadar su eklemeliyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Uğurlu,

Dondurucuda sakladığınız barbunyaları kullanarak da taze barbunya lezzetini yakalayabilirsiniz. Dondurulmuş barbunyaların tadı ve dokusu taze olanlara oldukça yakındır, bu yüzden endişe etmenize gerek yok. Yemeğin suyunu ayarlarken genellikle barbunyaların üzerini örtecek kadar su eklemeniz yeterli olacaktır. Ancak, yemeğin pişirme süresine ve kullandığınız diğer malzemelere bağlı olarak su miktarını kontrol etmekte fayda var. Ortalama olarak, 1-2 su bardağı su eklemeniz uygun olabilir. Yemeğinizin kıvamını kontrol ederek gerektiğinde az miktarda su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Düdüklü Tencerede Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Güncel

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri