Taze Barbunya YemeğiTaze barbunya yemeği, tadı, kokusu ve lezzetiyle oldukça farklı bir yere sahiptir. Bu yemeği kış aylarında da yapabilmek için taze barbunyaları ayıklayıp buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Böylece kışın misafirlerinize afiyetle hazırlayabilirsiniz. Barbunya, estetik görünümüyle yemeklere hoş bir görüntü katar. Taze veya kuru olarak kullanılabilen barbunya, besleyici özellikleriyle de dikkat çeker. Özellikle zeytinyağlı yemekler yapılarak besleyici değeri daha da artırılabilir. Taze barbunya yemeği yaparken farklı baharatlar kullanarak yemeğe değişik tatlar katabilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır. Ayrıca, yemeğin suyunu az koymamaya özen gösterin. Barbunya'nın Besin Değeri
Gerekli Malzemeler
Taze Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?Barbunyaların kararmaması ve estetik açıdan beyaz kalması için, bol suda bir taşım haşlayıp suyunu süzün. Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayarak hazırlayın. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin, sarımsak ve soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları daireler şeklinde doğrayın ve ortadan ikiye bölün. Zeytinyağını tencereye alın, soğan ve havucu ekleyip orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Ardından barbunyaları, toz şekeri ve tuzu ekleyip üzerlerine yeteri kadar su ekleyin. Tahta kaşıkla 1-2 defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Ilık servis yapmanız önerilir. Dilerseniz taze barbunya yemeğini maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz. |
Kış aylarında taze barbunya bulmakta zorlandığımızda, dondurucuda sakladığımız barbunyaları kullanarak da güzel bir yemek yapabiliriz. Dondurulmuş barbunyalar, taze olanlar kadar olmasa da, yine de lezzetli bir alternatif sunar. Yemek yaparken, dondurulmuş barbunyalarımızı çözülttükten sonra kullanmamız gerektiğini unutmayalım; bu şekilde lezzetlerini daha iyi koruyabiliriz. Suyun miktarına gelince, yemeğin suyu, sebzelerin üzerini biraz geçecek kadar olmalı. Genellikle 2-3 su bardağı su eklemek yeterli olacaktır. Ancak yemeğin kıvamını kontrol ederek, gerektiğinde su eklemeye devam edebiliriz. Bu sayede hem lezzetli hem de doyurucu bir taze barbunya yemeği hazırlamış oluruz.
Cevap yazSelika Hanım,
Yorumunuzda dondurulmuş barbunya kullanarak yemek yapma fikriniz gerçekten harika! Kış aylarında taze sebzelere ulaşmanın zorlaştığı durumlarda, dondurucuda saklanan sebzeler gerçekten de pratik bir çözüm sunuyor. Dondurulmuş barbunyaların lezzetini koruyabilmesi için çözme aşamasına dikkat etmeniz de önemli bir nokta.
Suyu Ayarlamak konusunda da verdiğiniz bilgiler çok faydalı. Yemekteki su miktarını kontrol ederek yemeğin kıvamını ayarlamak, yemeğin hem lezzetli hem de doyurucu olmasına katkı sağlıyor. Ekstra su ekleyerek kıvamı istediğiniz gibi ayarlamak, yemeğin başarısını artıracaktır.
Güzel tariflerinizi ve pişirme ipuçlarınızı paylaşmaya devam etmenizi sabırsızlıkla bekliyorum. Ellerinize sağlık!
Kış aylarında taze barbunya bulamazsak, dondurucuda sakladığımız barbunyaları kullanarak aynı lezzeti yakalayabilir miyiz? Ayrıca, yemeğin suyunu az koymamaya özen gösterin demissiniz, ne kadar su eklemeliyiz?
Cevap yazMerhaba Uğurlu,
Dondurucuda sakladığınız barbunyaları kullanarak da taze barbunya lezzetini yakalayabilirsiniz. Dondurulmuş barbunyaların tadı ve dokusu taze olanlara oldukça yakındır, bu yüzden endişe etmenize gerek yok. Yemeğin suyunu ayarlarken genellikle barbunyaların üzerini örtecek kadar su eklemeniz yeterli olacaktır. Ancak, yemeğin pişirme süresine ve kullandığınız diğer malzemelere bağlı olarak su miktarını kontrol etmekte fayda var. Ortalama olarak, 1-2 su bardağı su eklemeniz uygun olabilir. Yemeğinizin kıvamını kontrol ederek gerektiğinde az miktarda su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun!