Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi

Havuçlu barbunya, zeytinyağlı yemeklerin en lezzetli çeşitlerinden biridir. Et sevmeyenler ve vejetaryenler için ideal bir seçenek olan bu yemek, hafif ve besleyici olmasıyla da dikkat çeker.

Havuçlu Barbunya Tarifinin Malzemeleri

  • Bir adet havuç,
  • Yarım kilo barbunya,
  • İki adet kuru soğan,
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Bir yemek kaşığı silme biber salçası,
  • Bir yemek kaşığı silme domates salçası,
  • Bir adet rendelenmiş domates,
  • Tuz,
  • Karabiber, pul biber ve kimyon,
  • Dört bardak su,

Havuçlu Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, barbunyaları dört-beş saat önceden suya yatırmanız gerekir. Alternatif olarak, düdüklü tencere kullanarak bu süreyi kısaltabilirsiniz. Düdüklü tencerede göz kararı su ile barbunyaları yaklaşık 45 dakika veya tencerenin kaynamaya başlamasından itibaren pişirin. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alarak soğuk su altında beş dakika bekletin. Düdüklü tencerenin içerisindeki barbunyaları bir süzgeç yardımıyla süzün.

Diğer taraftan, soğan ve havuçları küçük küçük doğrayın. Tencerenize zeytinyağı ve sıvı yağı koyarak ısıtın. Isınan yağa doğradığınız soğan ve havuçları ekleyin ve biraz kavurun. Ardından, biber ve domates salçalarını ekleyerek karışım özleşene kadar karıştırın. Son olarak, rendelenmiş domates, karabiber, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyin ve tekrar karıştırın. Dört bardak su ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.

Havuçlu barbunya tarifi artık servise hazır hale gelir. Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler

Havuçlu barbunya, soğuk olarak servis edildiğinde de oldukça lezzetlidir. Bu yemek, bir gün dinlendirildikten sonra daha da lezzetli hale gelir. Ayrıca, limon suyu ve taze maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Güncel

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri