Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu barbunya tarifi; barbunya yemeklerinin hepsi güzeldir ama en güzel yemeği de zeytinyağlı dediğimiz etsiz sebzeli olanlarıdır. O yüzdende sulu yemek içerisinde et sevmeyenler için havuçlu barbunya ideal bir yemektir. Vejeteryanların da tercih edip lezzetli bir yemek yeme isteklerini de yerine getiren bir lezzettir.


Havuçlu barbunya tarifinin malzemeleri

  • Bir adet havuç,
  • Yarım kilo barbunya,
  • İki adet kuru soğan,
  • 3-4 kaşık kadar sıvı yağ,
  • İki yemek kaşığı Zeytinyağ,
  • Bir yemek kaşığı silme biber salçası,
  • Bir yemek kaşığı silme domates salçası,
  • Bir adet rendelenmiş domates,
  • Tuz,
  • Karabiber, pul biber ve kimyon,
  • Dört bardak su,

Havuçlu barbunya tarifi nasıl yapılır?


Daha önceden ıslattığınız barbunyaları 4-5 saat bekletmeniz gerekir. Onun yerine düdüklü tencerede göz kararı su ile ocakta 45 dakika kadar veya düdüklünün kaynayıp ses çıkarmasına kadar ocakta pişirmek daha kolay ve zaman açısından çok avantajlıdır. Kaynayan düdüklüyü ocaktan alarak soğuk suyun altıda beş dakika bekletmeniz gerekiyor. Bekleyip havasını aldığınız düdüklünün içerisindeki barbunyaları bir süzgeç yardımı ile suyundan çıkarınız. Diğer taraftan soğan ve havuçları küçük küçük doğrayıp hazırlayınız. Tencerenizin içerisine zeytinyağını ve sıvı yağı ocak üzerindeki tencereye koyunuz ve ısınması ile doğradığınız soğan ve havuçları içerisine atarak biraz kavurunuz. Arkasına domates ve biber salçalarını ilave ederek özleşinceye kadar karıştırınız. En son olarak da içerisine rendelenmiş domates, karabiber, tuz, pul biber ve kimyonu atarak tekrar bir iki karıştırdıktan sonra dört bardak suyu ilave ediniz. Ortala yarım saat kısık ateşte kaynadıktan sonra pişmesi kafidir. Havuçlu barbunya tarifi artık servise hazır hale gelir. Afiyetler olsun.

Havuçlu Barbunya Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Güncel

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Güncel

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi, adı duyulunca herkese çok farklı gelebilir ya da adını duyar duymaz tadının kötü olabileceğini düşünebilir. Farklı tatlar ve lezzetler denemek her [...]

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz barbunya: Beyaz barbunya sağlığına önem veren aileler tarafından sıkça yapılmaktadır. Beyaz barbunya besin değeri oldukça yüksek olan ve sağlığa faydası bili[...]

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya, yaz ayında oluşan taze barbunya herkes tarafından sevilerek yenen yemeklerden biridir. İsteğe göre ve damak tadınıza uygun olarak taze barbunya yemeğin[...]

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Barbunya kalori, içerisinde bulunan yüksek vitaminler sayesinde protein bakımından zengin olan barbunya kalori olarak düşüktür. Barbunyanın kalorisini üzerine yapılacak [...]

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrılmasını sa�[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6