Havuçlu Barbunya Tarifi Havuçlu barbunya, zeytinyağlı yemeklerin en lezzetli çeşitlerinden biridir. Et sevmeyenler ve vejetaryenler için ideal bir seçenek olan bu yemek, hafif ve besleyici olmasıyla da dikkat çeker. Havuçlu Barbunya Tarifinin Malzemeleri
Havuçlu Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle, barbunyaları dört-beş saat önceden suya yatırmanız gerekir. Alternatif olarak, düdüklü tencere kullanarak bu süreyi kısaltabilirsiniz. Düdüklü tencerede göz kararı su ile barbunyaları yaklaşık 45 dakika veya tencerenin kaynamaya başlamasından itibaren pişirin. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alarak soğuk su altında beş dakika bekletin. Düdüklü tencerenin içerisindeki barbunyaları bir süzgeç yardımıyla süzün. Diğer taraftan, soğan ve havuçları küçük küçük doğrayın. Tencerenize zeytinyağı ve sıvı yağı koyarak ısıtın. Isınan yağa doğradığınız soğan ve havuçları ekleyin ve biraz kavurun. Ardından, biber ve domates salçalarını ekleyerek karışım özleşene kadar karıştırın. Son olarak, rendelenmiş domates, karabiber, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyin ve tekrar karıştırın. Dört bardak su ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Havuçlu barbunya tarifi artık servise hazır hale gelir. Afiyet olsun! Ekstra Bilgiler Havuçlu barbunya, soğuk olarak servis edildiğinde de oldukça lezzetlidir. Bu yemek, bir gün dinlendirildikten sonra daha da lezzetli hale gelir. Ayrıca, limon suyu ve taze maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. |