Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır, Barbunya baklagiller familyasından olan bir bitki türüdür. Barbunya fasulyeye benzer. Fasulyeden ayıran özellikleri ise kabuğu ile gövdesindeki pembe çizgileri ve boğumlu gövde yapısının olmasıdır. Barbunyanın içinde beyaz renkli çekirdeği vardır. Bu bitkinin kökeni orta Amerika'ya dayanmaktadır. Oldukça soğuk hava şartlarına dahi dayanmaktadır. Barbunya kabukları ile tüketilmez.


Barbunya Pilaki İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Yarım kesme şeker
  • Yarım kilo gram barbunya
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet havuç
  • Zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kaşık biber salçası
  • 2 adet domates

Üzeri için

  • Üç, dört dal maydanoz

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?


Öncelikle barbunyayı iyice yıkadıktan sonra tencerede beş, altı dakika kadar kaynatarak çıkan suyu mutlaka süzün. Barbunyalar pişsin ama dağılacak kadar da çok pişmesine izin vermeyin. Daha sonra soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve zeytinyağı ile rengi dönene kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyarak ince, ince doğrayın. Daha sonra kavrulmakta olan soğanların üzerine atın ve birlikte kavurma işlemine devam edin. Kavrulmakta olan soğan ile domatesin üstüne sıra geldi havuç, patates ve sarımsağı ilave etmeye. Önce havuç ile sarımsağı daha sonra da küp, küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Domateslerin pişmesine yakın biber salçası ile haşladığınız barbunyayı ilave edin. Son olarak da kesme şeker ile bir bardak suyu ilave ederek yemeği pişmeye bırakın. Yemek koyu bir kıvam almış ise pişme işlemi tamam demektir. Ocağın altını kapatın. Barbunyayı servis eder iken ince, ince kıyılmış maydanoz ve limon ilave ederek servis yapın. Oldukça doyurucu, lezzetli ve vitamin deposu barbunya yemeği hazır. Barbunya pilakinin yanında isteğe göre pilav ve ayranda sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Güncel

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında kullanılm[...]

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Barbunya yapımı; Lezzetli zeytinyağlı yemekler arasında özel bir yeri olan barbunya mükemmel bir yemektir. Dünyada en çok yetiştirilen baklagiller arasındadır. Fasulye [...]

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu barbunya tarifi; barbunya yemeklerinin hepsi güzeldir ama en güzel yemeği de zeytinyağlı dediğimiz etsiz sebzeli olanlarıdır. O yüzdende sulu yemek içerisinde et[...]

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (Kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin bir besin kaynağıdır[...]

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz barbunya: Beyaz barbunya sağlığına önem veren aileler tarafından sıkça yapılmaktadır. Beyaz barbunya besin değeri oldukça yüksek olan ve sağlığa faydası bili[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6