Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
22 Temmuz 2024

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?


Barbunya ve Özellikleri

Barbunya, baklagiller familyasından olan bir bitki türüdür. Fasulyeye benzese de farkları vardır. Kabuğunda ve gövdesinde pembe çizgiler bulunur ve boğumlu bir yapıya sahiptir. Barbunyanın içi beyaz çekirdeklerle doludur. Orta Amerika kökenli olan bu bitki, oldukça soğuk hava koşullarına dahi dayanıklıdır. Ancak, barbunya kabukları ile tüketilmez.

Barbunya Pilaki İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kesme şeker
  • Yarım kilogram barbunya
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet havuç
  • Zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates

Üzeri İçin

  • Üç, dört dal maydanoz

Barbunya Pilaki Yapılışı

Öncelikle, barbunyayı iyice yıkayıp tencerede beş ila altı dakika kadar kaynatın ve çıkan suyu mutlaka süzün. Barbunyalar pişmeli ama dağılacak kadar fazla pişmemelidir.

Soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve zeytinyağı ile rengi dönene kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Daha sonra kavrulan soğanların üzerine ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.

Domateslerin ardından havuç, patates ve sarımsağı ekleyin. Önce havuç ve sarımsağı, ardından küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Domatesler pişmeye yakın biber salçası ve haşladığınız barbunyayı ilave edin. Son olarak, kesme şeker ve bir bardak suyu ekleyerek yemeği pişmeye bırakın. Yemek koyu bir kıvam almışsa pişme işlemi tamam demektir.

Ocağın altını kapatın. Barbunyayı servis ederken ince kıyılmış maydanoz ve limon ilave ederek servis yapın. Barbunya pilaki oldukça doyurucu, lezzetli ve vitamin deposu bir yemektir. Yanında isteğe göre pilav ve ayran ile sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Güncel

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Güncel

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri