Barbunya ve Özellikleri Barbunya, baklagiller familyasından olan bir bitki türüdür. Fasulyeye benzese de farkları vardır. Kabuğunda ve gövdesinde pembe çizgiler bulunur ve boğumlu bir yapıya sahiptir. Barbunyanın içi beyaz çekirdeklerle doludur. Orta Amerika kökenli olan bu bitki, oldukça soğuk hava koşullarına dahi dayanıklıdır. Ancak, barbunya kabukları ile tüketilmez. Barbunya Pilaki İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Barbunya Pilaki Yapılışı Öncelikle, barbunyayı iyice yıkayıp tencerede beş ila altı dakika kadar kaynatın ve çıkan suyu mutlaka süzün. Barbunyalar pişmeli ama dağılacak kadar fazla pişmemelidir. Soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve zeytinyağı ile rengi dönene kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Daha sonra kavrulan soğanların üzerine ekleyip birlikte kavurmaya devam edin. Domateslerin ardından havuç, patates ve sarımsağı ekleyin. Önce havuç ve sarımsağı, ardından küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Domatesler pişmeye yakın biber salçası ve haşladığınız barbunyayı ilave edin. Son olarak, kesme şeker ve bir bardak suyu ekleyerek yemeği pişmeye bırakın. Yemek koyu bir kıvam almışsa pişme işlemi tamam demektir. Ocağın altını kapatın. Barbunyayı servis ederken ince kıyılmış maydanoz ve limon ilave ederek servis yapın. Barbunya pilaki oldukça doyurucu, lezzetli ve vitamin deposu bir yemektir. Yanında isteğe göre pilav ve ayran ile sunabilirsiniz. Afiyet Olsun. |