Barbunya kavurması, çocukların pek tercih etmediği yiyecekler arasında yer alabilir. Ancak, çok çeşitli faydaları olan bu bitki bir fasulye varyetesidir ve doğru tarifle hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilerek yenebilir. Barbunya Kavurması İçin Gerekli Malzemeler
Barbunya Kavurması Nasıl Yapılır? Barbunyaları yıkayıp temizledikten sonra orta boy bir tencereye koyun. Üzerini bir parmak geçinceye kadar suyla doldurun. Önce hızlı ateşte kaynama derecesine gelinceye kadar bekletin. Kaynama sıcaklığına geldikten sonra ocağın altını kısın ve bu şekilde 15-20 dakika daha kaynatın. Pişirdikten sonra süzün. Başka bir tavada zeytinyağını iyice kızdırın ve soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun, yaklaşık 5 dakika kadar soteleyin. Sonra içine sarımsakları da ekleyip karıştırın. Yaklaşık 1-2 dakika daha pişirdikten sonra barbunyaları ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin; barbunyaların üzeri hafif hafif dağılmaya başlayınca piştiğini anlayabilirsiniz. Tamamen dağılmasına izin vermeyin. Barbunyalar rahatça yenilecek kıvama gelince ocaktan alın, biraz tuz ve baharat serpip servis tabağına alın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Barbunya fasulyesi, yüksek lif ve protein içeriği ile bilinir. Aynı zamanda demir, magnezyum, potasyum ve folik asit gibi birçok önemli vitamin ve mineral içerir. Bu nedenle, barbunya kavurması besleyici ve sağlıklı bir öğün seçeneğidir. Barbunya kavurmasını daha da lezzetlendirmek için üzerine limon suyu sıkabilirsiniz. Ayrıca, yanına yeşilliklerle hazırlanan bir salata ekleyerek dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz. Barbunya kavurması, soğuk veya ılık olarak da tüketilebilir ve buzdolabında 2-3 gün saklanabilir. Misafirlerinize veya ailenize hızlı bir şekilde sağlıklı bir yemek sunmak için bu tarifi kullanabilirsiniz. |