Barbunya Pilaki Konserve
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve, yaz sonunda kışa hazırlık olarak yapılan gayet lezzetli ve tüketimi kolay bir yiyecek türüdür. Bütün sebze konservelerinde olduğu gibi, barbunya pilaki konservesi hazırlarken de hem hijyene hem de saklama koşullarına dikkat edilirse, kış boyunca hem lezzetli sebze yemekleri yapmak hem de yaz sebzelerini özledikçe tüketmek mümkün olur.


Barbunya Pilaki Konservesi Nasıl Yapılır?


Barbunya pilaki konservesi yapmak için öncelikle yapılacak miktara göre barbunya alınır ve ayıklanıp temizlendikten sonra büyük bir kazan içinde haşlanarak kara suyu denilen kirli suyu atılır ve yıkanıp bir kenara alınır. Konservenin konulacağı kavanozlar kaynar suda kapakları ile ayrı ayrı kaynatılarak steril edilir. Bir kazan içine barbunyalarla dengeli olacak oranda kuru soğan kavrulur ve üzerine yine yeterli miktarda yeşil biber ve domates eklenerek kavrulur. Bu işlem sırasında domateslerin asidini kırmak için birkaç tane kesme şeker atılabilir. Önceden kısa süre haşlanan barbunyalar da eklenir ve yine kâfi oranda tuz, karabiber eklenir. Bu sırada karışıma yarım şişe kadar sirke ilave edilir ve yaklaşık yirmi dakika pişirilir. Konserve yapılırken tam pişirme yapılmaz. Böylece hem sebzeler bekledikleri süre içinde eriyip bozulmaz hem de daha sonra pişirme süresini ayarlamak kolay olur. Pişirme işlemi bittikten sonra tamamen soğuması için barbunya pilaki başka bir kaba alınır ve soğutulur. Kaynatılan kavanozlara kepçe ile içinde boşluk kalmayacak şekilde doldurulur ve kapağı sıkıca kapatıldıktan sonra bir tezgâh üzerine ters çevrilir. Bir gece boyunca ters durması gerekir. Ertesi gün kavanozlar serin ve kuru bir yere alınır ve yaklaşık kırk gün ağzı açılmadan kuru serin ve karanlık bir odada bekletilmelidir.

Konserveler kırk gün sonra hazır olur. Hazır olan barbunya pilaki konservelerini pişirmek için bir miktar sıcak su ekleyerek on beş yirmi dakika kaynatmak yeterlidir.

Barbunya Pilaki Konserve Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Editörün Seçtiği

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.Alm�[...]

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların y[...]

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış barbunya; Barbunya, fasulyeye benzeyen ve içerisinde taneleri olan bir bitkidir. Dış görünümü kırmızı beyaz ala bir renk taşırken içerisindeki tanelerde d[...]

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya nasıl yapılır sorusu evimize misafirler geldiğinde yaptığımız ana yemeklerin yanına bir çeşit daha isteyince veya o gün yemek yapmaya çok fazla vakit ayıram[...]

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile ol[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6