Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya, Lif bakımından oldukça zengin olan barbunyayı tüketmeyi ihmal etmeyin. Böbrek kumunu dökmeye yardımcıdır. Bununla beraber romatizma şikâyetlerini de azaltır. Daha sayamayacağımız birçok faydası olan barbunyayı zeytinyağıyla buluşturup harika bir lezzet elde ettiğimiz bi tarifimi sizlerle paylaşayım. Kolay gelsin.


Kuru Barbunya Malzemeleri

  • 1 kg kuru barbunya
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz

Kuru Barbunya Nasıl Yapılır?


Kuru barbunyamızı hazırlamak için akşamdan kuru barbunyayı temizleyelim sonra ıslatalım. Barbunyaları sabahleyin 15-20 dakika düdüklü tencerenin durumuna kaynatalım. Ardından soğanı ince ince kıyalım ve bir tencereye zeytinyağını alıp soğanı kavuralım. Havuçları da halka şeklinde doğrayalım ve onları da ekleyip biraz kavuralım ve ardından salçayı ekleyelim. Düdüklü de kaynattığımız barbunyaları da ekleyerek tuz ve şekeri de ekleyip suyunu çekinceye kadar kaynatalım. Suyunu da çektikten sonra servis yapabilirsiniz. İsteğe göre üzerine biraz zeytinyağı gezdirip maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Kuru Barbunya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebilece[...]

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Düdüklüde, özellikle baklagiller ailesine üye olan bütün kuru ürünleri düdüklüde pişirmek hem zamandan tasarruf etmeye hem de lezzetli bir yemek pişir[...]

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası, Barbunya baklagiller familyasından oldukça severek yenilen bir lezzettir. Barbunyanın müthiş lezzeti ile damağa sunumunu eğer doğru bir şekilde yapar i[...]

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya; Türk mutfağımızda sebze tüketimi oldukça yaygındır. Bunlar arasında barbunya da sevilerek pişirilen bir sebzedir. Tazesini bulmak ya da uzun süre piş[...]

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze barbunya salatası ile eşsiz lezzetiyle damaklara, sunum olarak da misafirlerinizin gözlerine bir ziyafet sunabilirsiniz. Barbunya bir baklagiller ailesinden hemen hemen her[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6