Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış barbunya; Barbunya, fasulyeye benzeyen ve içerisinde taneleri olan bir bitkidir. Dış görünümü kırmızı beyaz ala bir renk taşırken içerisindeki tanelerde de çift renkli ala hali veya tek renk olan kahve rengimsi bir renk vardır. Ayıklanarak içinin taneleri kullanılan barbunya mevsiminde bayanlar tarafından çok tercih edilen bir besindir. Yemekleri etli veya zeytinyağlı olarak yapılır. Ayrıca barbunya piyaz dediğimiz meze çeşidi de çok kullanılan bir yöntemdir.


Haşlanmış barbunyanın özellikleri nelerdir?

  • Haşlanmadan sonra da buzdolabında muhafaza edilebilir.
  • Yemek yaparken haşlanmadan işlem göremez.
  • Haşlandığındaki acı suyu mutlaka değiştirilmelidir.
Haşlanmış barbunya, diyet olarak da tüketilebilecek bir besindir. Haşlandığında suyunun süzülerek mutlaka değiştirilmesi gerekir. Haşlanmış barbunya hazır gıda ürünleri içerisinde konserve olarak hazırlanan ürünlerin başında gelir.


Haşlanmış barbunya nasıl yapılır?


Haşlanmış barbunyanın kullanıldığı konserve halinin yapılışı için bir kilo gram kadar kabuklu barbunya alınır ve ayıklanır. Ayrıca içerisine hazırlayacağımız bir litrelik kavanozda ayarlanır. Kavanozlar konserve yapmak için gereken nitelikler olan kapak ve yerleştirmeye müsait yapısı olması gerekir. Temizlenen ve ayıklanan barbunyalar her bir kilo barbunya için yarım litre su ayarlanarak tencere içerisine yerleştirilir ve kaynatılır. Yaklaşık dört dakika kadar sürecek kaynamış su içerisindeki barbunyaların haşlanması yeterlidir. Yarı çiğ vaziyette olan barbunyalar bir süzgeç yardımı ile suyundan ayrılıktan sonra suyu ayrı bir kâsede bekletilir. Barbunyalar hazırladığınız kavanoza direk konularak üzerine haşlama işleminden kalan su ılıdıktan sonra ilave edilir. Her kavanozun ağızlarında bir parmak boşluk olacak şekilde ayarlanmalıdır. Arkasından da hiç hava almayacak şekilde kapakları kapatılarak, kavanozlar ters çevrilerek kapaklar altta kalacak şekilde tencereye yerleştirilir. Tencere içerisine kavanozların boyunu bir parmak geçecek şekilde su eklenerek kavanozlar ortalama 1 saat kadar kaynatılır. Kaynama işlemi bittiğinde ise yine kavanozlar ters bir halde düz bir zemine yerleştirilir ve soğumaya bırakılır. Bu aşama barbunya kavanozlarının üzerinin bir örtü ile bir gece bekletilmesi gerekir. Ertesi gün bekletilen kavanozların üzeri açılarak düz bir şekilde kapak yukarı gelecek şekilde çevrilir. Kavanoz kapakları içe doğru basık ve sızıntı yapmamış ise konserveleme işlemi başarı ile gerçekleştirilmiş olur. En son olarak da güneş görmeyen serin bir yerde veya buzdolabında muhafaza edilir. Afiyetler olsun.

Haşlanmış Barbunya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Güncel

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz, Esmer bir fasulye çeşidi olan barbunya, tam anlamıyla bir vitamin deposudur. Sağlık açısından oldukça faydalı olan barbunyanın içerisinde A, C, E ve K9 [...]

Düdüklü Tencerede Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasulye, bar[...]

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği, genelde zeytin yağlı ve etsiz olarak yapılan bu yemek etli de harika bir lezzete sahiptir. Barbunya herkes tarafından sevilen ve çok yararlı bir sebzed[...]

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok say�[...]

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu bilinir. Se[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6