Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği

Barbunya yemeği, Türk mutfağında sıklıkla yapılan oldukça sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Barbunya, tam bir besin deposudur ve sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir. Barbunyanın birçok faydası bulunmaktadır. Örneğin; demir, çinko, kalsiyum, E vitamini, A vitamini, C vitamini, K vitamini ve lif bakımından zengindir. Eğer barbunya kuru ise ıslatılıp bekletilmelidir; taze ise haşlanıp hemen pişirilebilir.

Barbunyanın Faydaları

  • Vücudumuza fiziksel ve zihinsel zindelik verir, yorgunluğumuzu alır.
  • Bağırsak kanserini önler.
  • Yaşlanmayı geciktirir.
  • Böbrek hastalıklarını önler.
  • Şeker hastalığını önler ve şekeri düşürür.
  • Kansızlığı önler.
  • Tok tutar.
  • Bol miktarda E vitamini içerir.
  • Cilt lekelerini giderir.
  • Çocukların kemik gelişimini destekler.
  • Zehirlenmeleri önler.
  • Kalp çarpıntısına veya kalp krizine iyi gelir.
  • Romatizmayı önler.

Barbunya Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram taze barbunya
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 küp şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıcak su
  • Zeytinyağı

Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk önce soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayıp kavurmalıyız. Soğan ve sarımsakların içine salçaları ilave ediniz. Sonra havuçları halka şeklinde doğrayıp barbunyalarla birlikte ekleyiniz. Barbunyaların üzerine tuz, karabiber, küp şeker ve sıcak suyu ekleyiniz. Bu malzemeleri ekledikten sonra orta ateşte 5 dakika pişiriniz. Eğer düdüklü tencere kullanıyorsanız, tencerenin düdüğünden ses gelince ocağın altını kısıp tencerenin düdüğünü indiriniz. Bu şekilde yaklaşık 20-25 dakika daha pişirdikten sonra yemeğiniz hazır olacaktır. Ancak her düdüklü tencerenin pişirme süresi farklı olabileceğinden, kendi tencerenizin süresine göre pişirirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Güncel

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri