Barbunya Yemeği Barbunya yemeği, Türk mutfağında sıklıkla yapılan oldukça sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Barbunya, tam bir besin deposudur ve sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir. Barbunyanın birçok faydası bulunmaktadır. Örneğin; demir, çinko, kalsiyum, E vitamini, A vitamini, C vitamini, K vitamini ve lif bakımından zengindir. Eğer barbunya kuru ise ıslatılıp bekletilmelidir; taze ise haşlanıp hemen pişirilebilir. Barbunyanın Faydaları
Barbunya Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır? İlk önce soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayıp kavurmalıyız. Soğan ve sarımsakların içine salçaları ilave ediniz. Sonra havuçları halka şeklinde doğrayıp barbunyalarla birlikte ekleyiniz. Barbunyaların üzerine tuz, karabiber, küp şeker ve sıcak suyu ekleyiniz. Bu malzemeleri ekledikten sonra orta ateşte 5 dakika pişiriniz. Eğer düdüklü tencere kullanıyorsanız, tencerenin düdüğünden ses gelince ocağın altını kısıp tencerenin düdüğünü indiriniz. Bu şekilde yaklaşık 20-25 dakika daha pişirdikten sonra yemeğiniz hazır olacaktır. Ancak her düdüklü tencerenin pişirme süresi farklı olabileceğinden, kendi tencerenizin süresine göre pişirirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz. Afiyet olsun. |