Barbunya Zeytinyağlı Barbunya, sağlık açısından oldukça faydalı bir baklagildir. Her mevsimde kurusunu bulmak mümkün olsa da taze barbunyanın yerini tutamaz. Özellikle yaz mevsiminde taze barbunya haftada en az bir kez tüketilmelidir. Barbunyayı çeşitli şekillerde pişirebilirsiniz, ancak en lezzetlisi zeytinyağı ile pişirilen versiyonudur. Güveçte, tencerede sade, kıymalı ya da sebzeli olarak pişirilebilir. Yapımı ve hazırlanışı oldukça kolay olan bu yemek, pirinç pilavı ile servis edilerek sevdiklerinize ikram edilebilir. Ayrıca, hızlı pişmesi nedeniyle çalışan kadınlar için de ideal bir yemektir. Büyük küçük herkesin severek yediği barbunya yemeği, oldukça besleyici ve doyurucudur. Zeytinyağlı barbunya pişirirken biber salçası ve domates salçasını birlikte kullanırsanız yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır. Zeytinyağlı Barbunya İçin Gerekli Malzemeler
Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır? Zeytinyağlı barbunya yemeğini hazırlamak için öncelikle düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin. Kuru soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayarak tencereye ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından domates ve biber salçasını ekleyin. Havuçu halka şeklinde doğrayarak barbunya ile birlikte tencereye ilave edin. Barbunyanın üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin, küp şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 5 dakika kaynatın. Tencerenin kaynama sesini duyduktan sonra ocağın altını kısın ve düdüğü indirin. Barbunya yemeğini 20-25 dakika arasında pişirin. Her düdüklü tencerenin pişirme süresi farklı olduğundan, kendi tencerenizin süresine göre ayarlama yapabilirsiniz. Zeytinyağlı barbunya yemeği servis için hazırdır. Yanında pirinç pilavı ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |