Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı

Barbunya, sağlık açısından oldukça faydalı bir baklagildir. Her mevsimde kurusunu bulmak mümkün olsa da taze barbunyanın yerini tutamaz. Özellikle yaz mevsiminde taze barbunya haftada en az bir kez tüketilmelidir. Barbunyayı çeşitli şekillerde pişirebilirsiniz, ancak en lezzetlisi zeytinyağı ile pişirilen versiyonudur. Güveçte, tencerede sade, kıymalı ya da sebzeli olarak pişirilebilir. Yapımı ve hazırlanışı oldukça kolay olan bu yemek, pirinç pilavı ile servis edilerek sevdiklerinize ikram edilebilir. Ayrıca, hızlı pişmesi nedeniyle çalışan kadınlar için de ideal bir yemektir. Büyük küçük herkesin severek yediği barbunya yemeği, oldukça besleyici ve doyurucudur. Zeytinyağlı barbunya pişirirken biber salçası ve domates salçasını birlikte kullanırsanız yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır.

Zeytinyağlı Barbunya İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo taze barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet küp şeker
  • Yeterli miktarda tuz
  • Sızma zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kaynamış sıcak su

Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı barbunya yemeğini hazırlamak için öncelikle düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin. Kuru soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayarak tencereye ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından domates ve biber salçasını ekleyin. Havuçu halka şeklinde doğrayarak barbunya ile birlikte tencereye ilave edin. Barbunyanın üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin, küp şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 5 dakika kaynatın. Tencerenin kaynama sesini duyduktan sonra ocağın altını kısın ve düdüğü indirin. Barbunya yemeğini 20-25 dakika arasında pişirin. Her düdüklü tencerenin pişirme süresi farklı olduğundan, kendi tencerenizin süresine göre ayarlama yapabilirsiniz. Zeytinyağlı barbunya yemeği servis için hazırdır. Yanında pirinç pilavı ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri