Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı, barbunya sağlık açısından oldukça faydalı olan baklağildir. Barbunyanın her mevsimde kurusunu hazır bulmak mümkündür, ancak taze barbunyanın hiçbir zaman yerini tutamaz. Bu nedenle özellikle yaz mevsimlerinde oluşan taze barbunyayı haftada bir defa tüketmek gerekmektedir. Barbunyayı istediğiniz her şekilde kolaylıkla pişirebilirsiniz. Fakat en lezzetlisi zeytinyağı ile pişirilen barbunya yemeğidir. Barbunyayı güveçte, tencerede ister sade ister kıymalı, isterseniz de sebze ekleyerek pişirebilirsiniz. Yapımı ve hazırlanışı oldukça kolay olan barbunya yemeğinin yanında pirinç pilavı ile sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Ayrıca çabuk piştiği için çalışan hanımlar açısından en kolay yemeklerin başında gelmektedir. Büyük küçük hemen herkesin severek yediği barbunya yemeği oldukça besleyici ve doyurucudur. Zeytinyağlı barbunya yemeğini pişirirken mutlaka biber salçası ve domates salçasını birlikte kullanırsanız yemeğiniz çok daha lezzetli olmaktadır.


Zeytinyağlı Barbunya İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Yarım kilo taze barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet küp şeker
  • Yeterli miktarda tuz
  • Sızma zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kaynamış sıcak su

Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?


Barbunya yemeğini pişireceğimiz düdüklünün içerisine zeytinyağını ekleyelim. Bu arada kuru soğanı ve sarımsakların kabuklarını soyarak ince bir şekilde doğrayalım, düdüklünün içerisine ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından üzerine domates ve biber salçasını ilave edelim. Havucu halka şeklinde doğrayalım, barbunya ile düdüklünün içine ilave edelim. Barbunyanın üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış su ilave edelim ve küp şekeri, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım. Düdüklünün kapağını kapatalım ve orta dereceli ateşin üzerinde 5 dakika kaynatalım. Ardından düdüklünün kaynama sesi geldikten sonra ocağın altını kısalım ve düdüğü indirelim. Barbunya yemeğini 20 ile 25 dakika arasında pişirelim. Her düdüklünün pişirme süresi farklı olduğu için siz kendi tencerenizin pişirme süresine göre ayarlayabilirsiniz. Barbunya Zeytinyağlı yemeği servis için hazır, yanında pirinç pilavı ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Barbunya Zeytinyağlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya, düdüklüde yapılan her yemek gibi bu yemeğin yapımı çok kolaydır. Oldukça lezzetli bir barbunya yemeği çeşitlerindendir. Hafif tam anlamı ile ya[...]

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı, barbunya sağlık açısından oldukça faydalı olan baklağildir. Barbunyanın her mevsimde kurusunu hazır bulmak mümkündür, ancak taze barbunyanın h[...]

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi; Kuru baklagillerden olan barbunyayı da pişirmek için akşamdan suda bekletmek her zaman işinizi kolaylaştıracaktır. Bu işlem pişme süresini neredeys[...]

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?Baklagiller dendiği zaman millet olarak bizde akan sular durur. Hele bir de güzel bir tarif ile hazırlandı ise lezzetine lezzet eklenir. Barbu[...]

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği, genelde zeytin yağlı ve etsiz olarak yapılan bu yemek etli de harika bir lezzete sahiptir. Barbunya herkes tarafından sevilen ve çok yararlı bir sebzed[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6