Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Barbunya Salatası

Yoğurtlu barbunya salatası, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenektir. Barbunya mevsiminde, her hafta bu sağlıklı salatayı hazırlamak, hem sağlığınız hem de damak zevkiniz için oldukça faydalıdır. Kış aylarında da taze barbunya tüketmek isterseniz, yaz aylarında bolca alıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Yoğurtlu barbunya salatası, kısa sürede hazırlanabilen ve çok lezzetli bir alternatiftir. Yoğurt, kalsiyum açısından zengin bir gıda maddesi olduğu için düzenli olarak tüketilmesi önerilir. Eğer sade yoğurt yemekten sıkıldıysanız, çeşitli yoğurt salataları ile farklı lezzetler deneyebilirsiniz.

Yoğurtlu barbunya salatası, hafif bir lezzet olduğu için diyet yapanlar ve kilo vermek isteyenler için ideal bir seçenektir. Akşamüstü beş çayının yanında, akşam sofralarında ya da altın günlerinde en çok tercih edilen lezzetlerden biridir. Farklı salata çeşitleri her zaman daha cazip gelmiştir ve yoğurtlu barbunya salatası hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap edecektir. Yoğurt tüketmeyi seviyorsanız, bu salatayı mutlaka denemelisiniz.

Yoğurtlu Barbunya Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 kilo taze barbunya (kabuklu haliyle)
  • 1 kase süzme yoğurt veya susuz normal yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu mayonez
  • 4-5 dal taze yeşil soğan
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 demet maydanoz
  • 7-8 adet kornişon salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı saf zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam taze nane
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Yeterli miktarda tuz

Yoğurtlu Barbunya Salatası Nasıl Yapılır?

Taze barbunyayı kabuklarından ayırın ve hafif tuz eklediğiniz suyun içinde haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzün ve soğuması için bir kenara bırakın. Bir gün önceden haşlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Derin bir kabın içine yoğurdu, mayonezi, tuzu ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın. Ardından kornişon salatalık turşularını küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu, yeşil soğanı, naneyi ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Yoğurtlu harcın içine yeşillikleri, salatalık turşusunu ve haşlanmış barbunyayı ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu barbunya salatasını servis kasesine alın ve üzerine zeytinyağını, kırmızı pul biberi ve karabiberi serpin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?