Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Barbunya Salatası, barbunya mevsiminde iken mutlaka her hafta yemeğini ya da salatasını hazırlayarak tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Hatta kış aylarında da eğer taze barbunya yemeğini ve salatasını yemek istiyorsanız yaz aylarında taze barbunya'dan bol bol alıp buzdolabında kolaylıkla saklayabilirsiniz. Özellikle mevsiminde taze barbunyayı bolca tüketmek sağlık bakımından çok yararlıdır. Yoğurtlu barbunya salatası hem çok lezzetli hem de oldukça kolay kısa sürede hazırlanmaktadır. Yoğurt kalsiyum açısından zengin bir gıda maddesi olduğu için düzenli olarak yoğurt yemek gerekmektedir. Eğer yoğurdu sade olarak yemekten sıkıldıysanız çeşitli yoğurt salataları hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatasının içerisine istediğiniz her türlü malzemeyi ekleyebilirsiniz. Yoğurtlu barbunya salatası hafif bir lezzet olmasından dolayı zayıflamak isteyen ve diyet yapan kişiler için en ideal olan gıdalardan birisidir. Yoğurtlu barbunya salatasını akşam üstü beş çayının yanında, akşam sofrada ya da altın günlerinde en çok tercih edilen lezzetlerin başında gelmektedir. Çünkü hep aynı salata çeşitlerini yemekten herkes sıkılır. Bunun için değişik lezzetteki farklı salata çeşitleri her zaman insanlara daha cazip gelmiştir. Yoğurtlu barbunya salatası hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap edecektir. Eğer yoğurt tüketmeyi seviyorsanız yoğurtlu barbunya salatasını denemelisiniz.


Yoğurtlu Barbunya Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Kabuklu hali ile 1 kilo taze barbunya
  • 1 kâse süzme yoğurt ya da susuz normal yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu mayonez
  • 4-5 dal taze yeşil soğan
  • 1 diş sarımsak (İsteğe bağlı olarak koyabilirsiniz, fakat sarımsak muhteşem bir lezzet veriyor)
  • 1 demet maydanoz
  • 7-8 adet kornişon salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı saf zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam taze nane
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Yeterli miktarda tuz

Yoğurtlu Barbunya Salatası Nasıl Yapılır?


Taze barbunyayı kabuklarından ayırın ve hafif tuz eklediğiniz suyun içerisinde haşlayın ve süzün. Bir gün önceden haşlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Derin bir kabın içerisine yoğurdu, mayonezi, tuzu ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın. Daha sonra kornişon salatalık turşularını küçük küpler halinde doğrayalım. Maydanozu, yeşil soğanı, naneyi ve dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince bir şekilde doğrayarak hazırlayalım. Yoğurtlu harcın içine yeşillikleri, salatalık turşusunu ve barbunyayı ekleyerek iyice bütün malzemeleri karıştıralım. Ardından yoğurtlu barbunya salatasını servis kasesine alalım ve üzerine zeytinyağını, kırmızı pul biber ve karabiberi serpelim.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Barbunya Salatası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Popüler İçerikler

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Haber Bülteni

Güncel

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi, çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanan barbunya yemekleri, barbunya salatası, barbunya piyazı ve en önemlisi ise fırında hazırlanan barbunyadı[...]

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda[...]

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir [...]

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği, genelde zeytin yağlı ve etsiz olarak yapılan bu yemek etli de harika bir lezzete sahiptir. Barbunya herkes tarafından sevilen ve çok yararlı bir sebzed[...]

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya, Lif bakımından oldukça zengin olan barbunyayı tüketmeyi ihmal etmeyin. Böbrek kumunu dökmeye yardımcıdır. Bununla beraber romatizma şikâyetlerini de azal[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6