Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında kullanılmaktadır. Yeşil barbunya Kolombiya'da yetiştirilen cranberry fasulyesine çok benzer. Yeşil barbunya görüntü olarak Pinto fasulyesine benzer, fakat tat olarak farklıdır. Yeşil barbunyanın ana vatanı Orta Amerika'dır. Yeşil barbunya bir senede yetişen otsu bir bitkidir. Yeşil barbunya boğumlu gövdesi ve kabuğundaki pembe çizgileri ile fasulyeden ayrılmaktadır. Yeşil barbunyanın içerisinde beyaz renkli çekirdeği vardır. Yeşil barbunya soğuğa dayanıklıdır. Yeşil barbunya kabukları ile tüketilmez. Yeşil barbunya taze ve kuru olarak tüketilir. Yeşil barbunya yurdumuzda her yerde yetişir. Yeşil barbunyanın zeytinyağlı yemekleri ve mezeleri yapılır. Yeşil barbunya lif bakımından zengindir.

Yeşil Barbunyanın İçinde; Karbonhidrat, protein, yağ, kalsiyum, demir, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, niasin, çinko, E vitamini ve diyettik lif bulunmaktadır.


Yeşil Barbunya Faydaları Nelerdir?

  • Fiziki olarak vücut yorgunluğunu alır,
  • Zihinsel olarak yorgunlukları alır,
  • Yeşil barbunyanın posası bağırsak kanserini engeller,
  • Sinirleri gevşetici etkisi vardır,
  • Kalp krizi riskini önler,
  • Romatizmal ağrıları hafifletir.
  • Zehirlenme ve fazla ilaç alımı durumunda yeşil barbunya tüketilmelidir.
  • Kemik yapısına destek olur.
  • Çocuklarda kemik gelişimini destekler.
  • Yetişkin kadınlarda kemik erimesini önler.
  • İçerisindeki E vitamini ve çinko sayesinde cilt lekelerini geçirir. Ayrıca pürüzsüz bir cilde sahip olmamızı sağlar.
  • Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.
  • Tokluk süresini uzatır. Kan şekerini düzenler.
  • Maydanoz ile tüketilirse demir emilimini artırır.
  • Kansızlığa engel olur.
  • Böbrek hastalıklarına iyi gelir. Böbrek taşı ve böbrek kumu gibi rahatsızlıklarda bol tüketilmelidir.
  • Mide hastalıklarına iyi gelir.
  • Yaşlanmaya karşı cildi tazeler.
  • Fiziki olarak kuvvet verir.
  • Vücut direncini artırır.
Yeşil barbunya yaz sebzesidir. Kış için yazdan derin dondurucuya koyulabilir. Yeşil barbunyanın kurusunu yemek yapacaksak geceden suya koymak gerekir ve pişirme zamanı gelince de on beş dakika kaynatılarak yemeği yapılır. Barbunyayı pişirirken ekşimemesi patates katmayınız. Zeytinyağlı olarak yemeği yapılacaksa şeker bir yemek kaşığı olmalıdır. Barbunyaya sarımsak katılacaksa döver değil iki parçaya bölerek katalım. Barbunyayı pişirirken limon sıkılırsa yemek çabuk bozulur. Yemeğin çabuk bozulmaması için limonu yemeği servis ederken yanına koyalım. Barbunyayı salça ile pişirelim ki yemeğimiz renkli ve lezzetli olsun.

Afiyet olsun.

Yeşil Barbunya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi, adı duyulunca herkese çok farklı gelebilir ya da adını duyar duymaz tadının kötü olabileceğini düşünebilir. Farklı tatlar ve lezzetler denemek her [...]

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok say�[...]

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı, barbunya sağlık açısından oldukça faydalı olan baklağildir. Barbunyanın her mevsimde kurusunu hazır bulmak mümkündür, ancak taze barbunyanın h[...]

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrılmasını sa�[...]

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların y[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6