Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası, Barbunya baklagiller familyasından oldukça severek yenilen bir lezzettir. Barbunyanın müthiş lezzeti ile damağa sunumunu eğer doğru bir şekilde yapar iseniz barbunya salatası gözlerinize tam bir ziyafet sunar. Salata ile barbunya kelimeleri bir araya gelindiğinde sağlıklı bir şekilde beslenmenin önemini vurgulamadan geçmek olmaz. Zamanın oldukça az olduğundan daha kolay ve daha pratik olduğunu düşündüğümüzden dolayı karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme biçimi hepimizin de en büyük problemlerinden birisidir. Doktorlar haftada en az iki defa baklagillerden birini yememiz konusunda uyarılarda bulunmaktadırlar. Eğer oldukça besleyici ve hafif bir salata tarifi denemek istiyor iseniz içinde hem bitkisel protein hem de sebze olan yapımı oldukça kolay ve pratik olan bu salata tarifini mutlaka denemelisiniz.


Barbunya Salatası için Gerekli Olan Malzemeleri

  • İsteğe bağlı karabiber
  • Bir bardak barbunya (Konserve barbunyada kullanabilirsiniz)
  • Üç yemek kaşığı kadar zeytinyağı (Damak zevkinize göre çoğaltabilir ya da azaltabilirsiniz.)
  • Bir kâse kadar mısır
  • İki, üç tane salatalık
  • Üç adet havuç
  • Nar ekşisi, sumak ve yarım limon suyu
  • On, on bir tane kornişon turşu
  • Dört, beş tane közlenmiş kırmızı biber
  • Bir miktar maydanoz, iki sap taze soğan ve bir miktar dereotu ve marul

Barbunya Salatası Nasıl Yapılır?


Bu enfes, doyurucu ve sağlıklı olan salatayı yapmak için öncelikle barbunyayı bir gece öncesinden suya koyun. Daha sonra bir gece ıslattığınız barbunyayı düdüklüde beş, altı dakika kadar haşlayın çok haşlamayın yoksa dağılır. Daha sonra havuçları da haşlayın. Bütün yeşillikleri ayıklayın iyice yıkayın. Ayıkladığınız ve yıkadığınız yeşillikleri salata tahtasında ne çok büyük ne de çok küçük doğrayarak karıştırma kabı içine alın. Doğramış olduğunuz yeşilliklerin üzerine haşladığınız barbunyayı ilave edin. Yalnız barbunyalar soğuk olsun. Haşladığınız havuçları küp, küp doğrayarak barbunyanın üstüne ekleyin barbunyalar gibi havuçlar da soğuk olsun. Daha sonra kırmızı biberleri közleyin kabuklarını soyun istediğiniz gibi doğrayın ve mısır ile barbunyanın içine koyun. Başka bir kap içinde zeytinyağını, limon suyunu, sumağı ve nar ekşisini iyice çırpın. Üstüne biraz karabiber ve biraz tuz ekleyin. Hazırlamış olduğunuz bu sosu da barbunya salatası üzerine dökün sos bütün malzemelere iyice karışsın diye sosu döktükten sonra iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu sos oldukça lezzet katacaktır. Lezzetli barbunya salatası hazır.

Afiyet Olsun.

Barbunya Salatası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Popüler İçerikler

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetli hem sağlıklı [...]

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.Alm�[...]

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış barbunya; Barbunya, fasulyeye benzeyen ve içerisinde taneleri olan bir bitkidir. Dış görünümü kırmızı beyaz ala bir renk taşırken içerisindeki tanelerde d[...]

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya, yaz aylarının özellikle Ege mutfağının vazgeçilmez yemeğidir. Yaz aylarının vazgeçilmezi çünkü sıcak havalarda hafif bir yemek türüdür.Taze Barbuny[...]

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır, Barbunya baklagiller familyasından olan bir bitki türüdür. Barbunya fasulyeye benzer. Fasulyeden ayıran özellikleri ise kabuğu ile gövdesi[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6