Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası

Barbunya, baklagiller familyasından gelen ve oldukça severek tüketilen bir besindir. Barbunyanın muhteşem lezzetini, doğru bir şekilde sunarak, barbunya salatası gözleriniz için tam bir ziyafet olabilir. Salata ve barbunya kelimeleri bir araya geldiğinde sağlıklı bir beslenme biçiminin önemini vurgulamadan geçmek olmaz. Zamanımızın az olması nedeniyle daha kolay ve daha pratik olduğunu düşündüğümüz karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme biçimi, hepimizin en büyük problemlerinden biridir. Doktorlar, haftada en az iki defa baklagillerden birini tüketmemiz konusunda uyarılarda bulunmaktadır. Eğer oldukça besleyici ve hafif bir salata tarifi denemek istiyorsanız, içinde hem bitkisel protein hem de sebze olan yapımı oldukça kolay ve pratik olan bu salata tarifini mutlaka denemelisiniz.

Barbunya Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • İsteğe bağlı karabiber
  • Bir bardak barbunya (Konserve barbunya da kullanabilirsiniz)
  • Üç yemek kaşığı kadar zeytinyağı (Damak zevkinize göre çoğaltabilir ya da azaltabilirsiniz.)
  • Bir kase kadar mısır
  • İki, üç tane salatalık
  • Üç adet havuç
  • Nar ekşisi, sumak ve yarım limon suyu
  • On, on bir tane kornişon turşu
  • Dört, beş tane közlenmiş kırmızı biber
  • Bir miktar maydanoz, iki sap taze soğan ve bir miktar dereotu ve marul

Barbunya Salatası Nasıl Yapılır?

Bu enfes, doyurucu ve sağlıklı salatayı yapmak için öncelikle barbunyayı bir gece öncesinden suya koyun. Daha sonra bir gece ıslattığınız barbunyayı düdüklü tencerede beş, altı dakika kadar haşlayın; çok haşlamayın, yoksa dağılır. Daha sonra havuçları da haşlayın. Bütün yeşillikleri ayıklayın ve iyice yıkayın. Ayıkladığınız ve yıkadığınız yeşillikleri salata tahtasında ne çok büyük ne de çok küçük doğrayarak karıştırma kabına alın. Doğramış olduğunuz yeşilliklerin üzerine haşladığınız barbunyayı ilave edin. Yalnız barbunyalar soğuk olsun. Haşladığınız havuçları küp küp doğrayarak barbunyanın üstüne ekleyin; havuçlar da soğuk olsun. Daha sonra kırmızı biberleri közleyin, kabuklarını soyun, istediğiniz gibi doğrayın ve mısır ile barbunyanın içine koyun. Başka bir kap içinde zeytinyağını, limon suyunu, sumağı ve nar ekşisini iyice çırpın. Üstüne biraz karabiber ve biraz tuz ekleyin. Hazırlamış olduğunuz bu sosu da barbunya salatası üzerine dökün. Sosun bütün malzemelere iyice karışması için sosu döktükten sonra iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu sos, salatanıza oldukça lezzet katacaktır. Lezzetli barbunya salatası hazır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Güncel

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri