Kıymalı Barbunya Kıymalı barbunya, yaz aylarında taze barbunya ile hazırlanan ve herkes tarafından beğenilen yemeklerden biridir. Damak zevkinize göre barbunya yemeğini farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı, kıymalı, etli ve sebzeli çeşitleriyle barbunya yemeği pişirilebilir. Eğer barbunya yemeğini kıymalı pişirecekseniz, tereyağı kullanmayı tercih edin. Tereyağı, kıyma ile birleştiğinde barbunya yemeğine mükemmel bir lezzet katmaktadır. Ayrıca protein açısından zengin olan kıyma ile hazırlanan barbunya yemeği, besleyici olduğu kadar doyurucudur. Barbunyadan sadece yemek değil, aynı zamanda meze ve salatalar da hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde taze barbunyayı haftada en az bir kez pişirmeye özen gösterin. Taze barbunya, pişme süresi bakımından kolaylık sağlarken, nefis tadı ile damakları şenlendirir. Pirinç pilavı ile barbunya ayrılmaz bir ikilidir. Habersiz gelen misafirlerinize bu muhteşem lezzetteki kıymalı barbunya yemeğini, yanında çorba, salata ve pilav ile ikram edebilirsiniz. Kıymalı Barbunya İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Barbunya Nasıl Yapılır? Yemeği pişireceğiniz tencereye tereyağını ilave edip eritin. Daha sonra kuru soğanları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Aynı şekilde biberin tohumlarını çıkarıp ince doğrayarak ekleyin ve biraz daha kavurun. Soğan ve biber kavrulduktan sonra kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Ardından domates salçasını, tuzu ve kırmızı pul biberi ekleyip iyice karıştırın. Barbunyayı ekleyip 5 dakika kadar kavurun ve sıcak suyu üzerine hafif geçecek şekilde ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını orta dereceye getirin ve 20-25 dakika pişirin. Gerekirse barbunya yemeğine kaynamış sudan biraz daha ekleyebilirsiniz. Kıymalı barbunya yemeği servis için hazırdır. Afiyet olsun. |