Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Barbunya Yemekleri

Barbunya Yemekleri

Barbunya yemekleri, barbunya sevilen baklagillerden biridir. Sık sık yemekleri yapılan ve sevilerek tüketilen yemekleri mezeleri vardır. Tam bir vitamin deposu olarak bilinen bir yiyecektir. İnsan sağlığı açısından birçok olumlu etkisi bulunan barbunya, içerisinde fazla oranda demir, çinko, kalsiyum, karbonhidrat bulundurur. Bunun ile cilt ve hücrelerimize çok faydalı olan E vitamini, A, C ve K9 vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda bol miktarda lif içermektedir. Protein açısından çok zengin bir besindir. Bu nedenle sıklıkla yemeli özellikle büyüme çağında olan çocuklara yedirmeliyiz. Şimdi bu faydalı besin ile yapılan yemek tariflerini bakalım.

Etli barbunya, etli barbunya sevilen yemek tariflerinden biridir. Barbunyanın vitamini yanına ette eklenince akşam yemeklerinde pilav makarna eşliğinde servis edilen tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetli hem sağlıklı hem de ekonomik bir şekilde hazırlanabilen bir yemek olduğu için sıklıkla tercih edilir. Etli barbunya kuzu dana etiyle yapıldığı gibi tavuk etiyle de yapılır ama dana etiyle çok daha lezzetli olur. Şimdi bu güzel lezzetin tarifine bakalım.

Etli barbunya yapımı için gerekli malzemeler

  • 1/2 kilogram taze iç barbunya
  • 250 gram dana kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Etli barbunya nasıl yapılır?


Etli barbunya yapımı için barbunya temizce yıkanır ve bir kaba alınır. Yemeği yapmak istediğiniz tencereye yağ konulur ve üzerine soğanlar küp-küp doğranır. Ocağın altı açılarak soğan kavrulur. Soğan kavrulunca patates ve havuç soyularak küçük küçük doğranarak eklenir. Bu sebzeler kızarırken ayrı bir tavada kuş başı et suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir. Sebzeler kızarınca ayrı tencerede olan etler de sebze üzerine eklenir. Ardından daha önceden yıkanmış olan barbunyalar eklenir. Tuzu ve baharatı atılır. Bir iki karıştırılarak kavrulur. Ardından üzerine bir litre kadar kaynar su eklenerek kısık ateş de pişirilir. Daha sulu isterseniz su oranını arttırabilirsiniz. Barbunyalar pişince yemek ocaktan alınır ve servis edilir.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı barbunya pilaki için gerekli malzemeler

  • 1/2 taze barbunya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 tane küçük boy patates
  • 1 tane havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 diş sarımsak
  • Damak tadına göre tuz
Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır?

İlk olarak barbunyaları bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika kadar pişirin. Suyunu süzün ve bir kenara alın. Ardından soğanları yemeklik doğrayın ve tencerede zeytinyağı ile kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra önce salçayı sonra da küp-küp doğradığınız sebzeleri ilave edin. 2 dakika kadar yağda kavurun ve sonra şeker, tuz ve 1 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra barbunyaları ilave edin. Bir su bardağı su daha ekleyin. Patatesler ve havuçlar pişene kadar tencerenin kapağı kapalı ve kısık ateşte pişirin. Ara sıra kontrol etmeyi unutmayın tencerenin dibi tutmasın. Yemeğiniz piştikten sonra barbunya yemekleri içinde en fazla tercih edileni konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 11:03:52
Barbunya Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Barbunya Yemekleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Barbunya Yemekleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkladıktan sonra, buzdolabı poşetlerine ko...
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında ya da düdüklüde...
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya pr...
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yapılabilen, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ayrıca yazın hem fiyat olar...
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ile daha kaliteli verim alınması sağ...
Barbunya Fasulye
Barbunya Fasulye
Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir sebze olup dünyada en çok yetiştirilen ürünlerden biridir. Kurutulmuş ve yaş o...
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile oldukça lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatası özellikle diyet...
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bitki türüdür. Barbunya Dünyada en çok dikimi yapılan, Türkiye'de Marmara bölgesinde yetiştiriciliği ...
Barbunya Meze
Barbunya Meze
Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür....
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve ko...
Barbunya Protein
Barbunya Protein
Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak da adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir sebzedir. Dış kabuğu beyaz ve pembe renktedir, içi ise beyazdır. Barbunya yetiştirilirken genelde ...
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasulye, barbunya, nohut gibi sert baklagiller içinse birebirdir. Şimdi bende sizlere düdükle de b...

 

Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Fasulye
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Meze
Barbunya Konservesi
Barbunya Protein
Düdüklü Tencerede Barbunya
Barbunya Balığı
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Nasıl Haşlanır
Yeşil Barbunya
Barbunya
Etli Barbunya
Barbunya Pilaki Konserve
Taze Barbunya Salatası
Barbunya Kalori
Kıymalı Barbunya
Beyaz Barbunya
Güveçte Barbunya Tarifi
Barbunya Kavurması
Havuçlu Barbunya Tarifi
Barbunya Faydaları
Barbunya Piyaz
Taze Barbunya Yemeği
Popüler İçerik
Barbunya Balığı
Barbunya Balığı
Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çen...
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Çeşitleri
Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin oldu...
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin...
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidin den olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli...
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir.  Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan,  Yunan ve İspanyol mutfa...
Barbunya
Barbunya
Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerd...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024