Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya yemekleri, barbunya sevilen baklagillerden biridir. Sık sık yemekleri yapılan ve sevilerek tüketilen yemekleri mezeleri vardır. Tam bir vitamin deposu olarak bilinen bir yiyecektir. İnsan sağlığı açısından birçok olumlu etkisi bulunan barbunya, içerisinde fazla oranda demir, çinko, kalsiyum, karbonhidrat bulundurur. Bunun ile cilt ve hücrelerimize çok faydalı olan E vitamini, A, C ve K9 vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda bol miktarda lif içermektedir. Protein açısından çok zengin bir besindir. Bu nedenle sıklıkla yemeli özellikle büyüme çağında olan çocuklara yedirmeliyiz. Şimdi bu faydalı besin ile yapılan yemek tariflerini bakalım.

Etli barbunya, etli barbunya sevilen yemek tariflerinden biridir. Barbunyanın vitamini yanına ette eklenince akşam yemeklerinde pilav makarna eşliğinde servis edilen tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetli hem sağlıklı hem de ekonomik bir şekilde hazırlanabilen bir yemek olduğu için sıklıkla tercih edilir. Etli barbunya kuzu dana etiyle yapıldığı gibi tavuk etiyle de yapılır ama dana etiyle çok daha lezzetli olur. Şimdi bu güzel lezzetin tarifine bakalım.


Etli barbunya yapımı için gerekli malzemeler

  • 1/2 kilogram taze iç barbunya
  • 250 gram dana kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Etli barbunya nasıl yapılır?


Etli barbunya yapımı için barbunya temizce yıkanır ve bir kaba alınır. Yemeği yapmak istediğiniz tencereye yağ konulur ve üzerine soğanlar küp-küp doğranır. Ocağın altı açılarak soğan kavrulur. Soğan kavrulunca patates ve havuç soyularak küçük küçük doğranarak eklenir. Bu sebzeler kızarırken ayrı bir tavada kuş başı et suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir. Sebzeler kızarınca ayrı tencerede olan etler de sebze üzerine eklenir. Ardından daha önceden yıkanmış olan barbunyalar eklenir. Tuzu ve baharatı atılır. Bir iki karıştırılarak kavrulur. Ardından üzerine bir litre kadar kaynar su eklenerek kısık ateş de pişirilir. Daha sulu isterseniz su oranını arttırabilirsiniz. Barbunyalar pişince yemek ocaktan alınır ve servis edilir.

Afiyet olsun.


Zeytinyağlı barbunya pilaki için gerekli malzemeler

  • 1/2 taze barbunya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 tane küçük boy patates
  • 1 tane havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 diş sarımsak
  • Damak tadına göre tuz

Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır?

İlk olarak barbunyaları bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika kadar pişirin. Suyunu süzün ve bir kenara alın. Ardından soğanları yemeklik doğrayın ve tencerede zeytinyağı ile kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra önce salçayı sonra da küp-küp doğradığınız sebzeleri ilave edin. 2 dakika kadar yağda kavurun ve sonra şeker, tuz ve 1 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra barbunyaları ilave edin. Bir su bardağı su daha ekleyin. Patatesler ve havuçlar pişene kadar tencerenin kapağı kapalı ve kısık ateşte pişirin. Ara sıra kontrol etmeyi unutmayın tencerenin dibi tutmasın. Yemeğiniz piştikten sonra barbunya yemekleri içinde en fazla tercih edileni konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Barbunya Yemekleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Güncel

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Güncel

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte barbunya, aslında kış yemeği olmasına rağmen yazında yanına pilav çeşitleri, meze ya da ayranla sunabileceğimiz bir menü oluşturabilirsiniz. Güveçte barbun[...]

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya, yaz ayında oluşan taze barbunya herkes tarafından sevilerek yenen yemeklerden biridir. İsteğe göre ve damak tadınıza uygun olarak taze barbunya yemeğin[...]

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi, Barbunya fasulye; Baklagiller familyasından otsu bir bitki türüdür. Pembe, beyaz dış kabuğu ve ağırlıklı olarak beyazımsı iç taneleri ile standa[...]

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların y[...]

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.Alm�[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6