Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri

Barbunya, sevilen ve sık sık yemekleri yapılan baklagillerden biridir. Zengin besin içeriği ve lezzetiyle birçok yemeği ve mezesi bulunmaktadır. Tam bir vitamin deposu olarak bilinen barbunya, insan sağlığı açısından birçok olumlu etkiye sahiptir. İçerisinde bol miktarda demir, çinko, kalsiyum ve karbonhidrat bulunur. Bunun yanı sıra cilt ve hücre sağlığına faydalı olan E vitamini, A, C ve K vitamini ile bol miktarda lif içerir. Protein açısından da zengin bir besindir. Bu nedenle, özellikle büyüme çağındaki çocukların beslenmesinde önemli bir yer tutar. Şimdi bu faydalı besinle yapılan bazı yemek tariflerine bakalım.

Etli Barbunya

Etli barbunya, sevilen ve sıkça tercih edilen yemek tariflerinden biridir. Barbunyanın vitamin zenginliği yanına etin de eklenmesiyle, akşam yemeklerinde pilav veya makarna eşliğinde servis edilen bir lezzet haline gelir. Barbunya, hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek olduğu için sıklıkla tercih edilir. Etli barbunya, kuzu eti, dana eti veya tavuk eti ile yapılabilir; ancak dana eti ile yapılanı daha lezzetli olur. Şimdi bu güzel lezzetin tarifine bakalım.

Etli Barbunya Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1/2 kilogram taze iç barbunya
  • 250 gram dana kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Etli Barbunya Nasıl Yapılır?

Etli barbunya yapımı için öncelikle barbunyayı temizce yıkayın ve bir kaba alın. Yemeği yapmak istediğiniz tencereye yağı koyun ve üzerine küp küp doğranmış soğanları ekleyin. Ocağın altını açarak soğanları kavurun. Soğanlar kavrulunca, soyulmuş ve küçük küçük doğranmış patates ve havuçları ekleyin. Bu sebzeler kızarırken, ayrı bir tavada kuşbaşı eti suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Sebzeler kızarınca, ayrı tencerede olan etleri de sebzelerin üzerine ekleyin. Ardından daha önceden yıkanmış olan barbunyaları ekleyin. Tuzu ve baharatları ilave edin. Bir iki kez karıştırarak kavurun. Ardından üzerine bir litre kadar kaynar su ekleyerek kısık ateşte pişirin. Daha sulu isterseniz su oranını artırabilirsiniz. Barbunyalar pişince, yemek ocaktan alınır ve servis edilir.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki İçin Gerekli Malzemeler

  • 1/2 kilogram taze barbunya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 tane küçük boy patates
  • 1 tane havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 diş sarımsak
  • Damak tadına göre tuz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

İlk olarak barbunyaları bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika kadar pişirin. Suyunu süzün ve bir kenara alın. Ardından soğanları yemeklik doğrayın ve tencerede zeytinyağı ile kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra önce salçayı, ardından küp küp doğradığınız sebzeleri ilave edin. 2 dakika kadar yağda kavurun ve sonra şeker, tuz ve 1 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra barbunyaları ilave edin. Bir su bardağı su daha ekleyin. Patatesler ve havuçlar pişene kadar tencerenin kapağı kapalı ve kısık ateşte pişirin. Ara sıra kontrol etmeyi unutmayın, tencerenin dibi tutmasın. Yemeğiniz piştikten sonra, barbunya yemekleri içinde en fazla tercih edileni konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Güncel

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri