Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya, yemeği zeytinyağlı bir tarif olarak oldukça lezzetli, doyurucu ve sağlıklıdır. Tek başına dahi sevilen bu yemeği et ile yapılabildiği gibi patates veya havuç gibi sebzelerle ile beraberde pişirilebilir. Biz bugün zeytinyağlı barbunya yemeğinin içine patates koyarak pişireceğiz. Oldukça lezzetli bir yaz yemeği olan bu barbunya yemeği tarifini denemenizi mutlaka tavsiye ederim. Ramazan ayında iftar sofrası ve hazırlar iken ve özellikle de yaz aylarında vereceğiniz yemek davetlerinde bu hem hafif, besleyici ve doyurucu olan bu lezzeti mutlaka menülere dahil etmelisiniz. Oldukça kolay ve lezzetli yemek tarifi arayanlar için patatesli barbunya tarifi ile malzeme listesini sizler ile paylaşıyoruz.


Patatesli Barbunya için Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 adet et bulyon (İsteğe bağlı)
  • Yarım kilo barbunya
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 adet patates (Patates eğer küçük ise iki tanede kullanabilirsiniz)
  • 1 buçuk yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 1 tane kuru soğan

Patatesli Barbunya Nasıl Yapılır?


Öncelikle barbunyanın içini çıkarın. İyice yıkayın ve süzün. Daha sonra soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik olacak şekilde doğrayın. Patatesinde kabuklarını soyarak küp, küp doğrayın. Patatesli barbunya yemeğinin ön aşamasından sonra yemeği yapmaya geçebiliriz. Yemeği yapacağınız tencerenin içerisine zeytinyağını koyun. Yağ kızdıktan sonra da içine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan pembeleşene kadar kavurduktan sonra tencereye patatesler ile barbunyayı da koyun. Patates ve barbunya biraz yumuşayıncaya dek kavurun. Yapılması gereken son işlem salçayı da tencerede bulunan malzemelerin içerisine ilave edin. Bir dakika kadar da bu şekilde kavurduktan sonra patates ve barbunyanın üstünü geçecek kadar suyu ilave edin. Et suyunu da içine atarak sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra patatesli barbunya yemeğiniz servise hazır hale gelmiştir. Zeytinyağı kullanılarak yapılan yemekler soğuk şekilde de servis edilebilir. Ancak bu yemeğin içinde patates olduğundan dolayı barbunyayı sıcak şekilde servis etmeniz gerekir.

Afiyet Olsun.

Patatesli Barbunya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Güncel

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Güncel

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların y[...]

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi, Barbunya fasulye; Baklagiller familyasından otsu bir bitki türüdür. Pembe, beyaz dış kabuğu ve ağırlıklı olarak beyazımsı iç taneleri ile standa[...]

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya, yemeği zeytinyağlı bir tarif olarak oldukça lezzetli, doyurucu ve sağlıklıdır. Tek başına dahi sevilen bu yemeği et ile yapılabildiği gibi patates [...]

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetli hem sağlıklı [...]

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği; Barbunya Türk mutfağında sıkça yapılan oldukça sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Barbunya tam bir besin deposudur. Barbunya sıcak ya da soğuk olarak [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6