Patatesli Barbunya Patatesli barbunya yemeği, zeytinyağlı bir tarif olarak oldukça lezzetli, doyurucu ve sağlıklıdır. Tek başına dahi sevilen bu yemeği et ile yapabildiğiniz gibi patates veya havuç gibi sebzelerle de pişirebilirsiniz. Bu yazıda, zeytinyağlı barbunya yemeğinin içine patates koyarak pişireceğiz. Oldukça lezzetli bir yaz yemeği olan bu barbunya yemeği tarifini denemenizi mutlaka tavsiye ederim. Ramazan ayında iftar sofrası hazırlarken ve özellikle de yaz aylarında vereceğiniz yemek davetlerinde bu hem hafif, besleyici ve doyurucu olan bu lezzeti mutlaka menülere dahil etmelisiniz. Oldukça kolay ve lezzetli yemek tarifi arayanlar için patatesli barbunya tarifi ile malzeme listesini sizlerle paylaşıyoruz. Patatesli Barbunya İçin Gerekli Olan Malzemeler
Patatesli Barbunya Nasıl Yapılır? Öncelikle barbunyayı ayıklayın, iyice yıkayın ve süzün. Daha sonra soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik doğrayın. Patatesin de kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Patatesli barbunya yemeğinin ön hazırlık aşamasını tamamladıktan sonra yemeği yapmaya geçebiliriz. Yemeği yapacağınız tencerenin içerisine zeytinyağını koyun. Yağ kızdıktan sonra içine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan pembeleşene kadar kavurduktan sonra tencereye patatesler ile barbunyayı da ekleyin. Patates ve barbunya biraz yumuşayıncaya dek kavurun. Son işlem olarak salçayı da tencerede bulunan malzemelerin içerisine ilave edin. Bir dakika kadar da bu şekilde kavurduktan sonra patates ve barbunyanın üstünü geçecek kadar su ekleyin. Et suyunu da içine atarak sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra patatesli barbunya yemeğiniz servise hazır hale gelmiştir. Zeytinyağı kullanılarak yapılan yemekler soğuk şekilde de servis edilebilir. Ancak bu yemeğin içinde patates olduğundan dolayı barbunyayı sıcak şekilde servis etmeniz daha uygun olacaktır. Afiyet Olsun. |