Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya; Tabi ki diğer sebzeler kurutmalık yapılırken ya da turşular doldurulurken yani kışa hazırlık yaparken kışlık barbunya da unutulmayan ve kışın tüketilen bir lezzettir. Fazla bir işlemi olmayan dondurucuya koyarak saklanan bu tarifimi sizlerle paylaşayım. Kolay gelsin.


Kışlık Barbunya Malzemeleri

  • 1-2 kg barbunya
  • 2 adet domates
  • Birkaç tane acı biber

Kışlık Barbunya Nasıl Yapılır?


Öncelikle pazardan aldığımız barbunyaları güzelce temizleyip ayıklıyoruz. Daha sonra domatesleri yıkayıp yemeklik doğruyoruz. Bir tencereye bu domatesleri alıp hafifçe pişiriyoruz ve ardından barbunyalarımızı ilave ediyoruz. Daha sonra birkaç tane acı biber ekliyoruz. Barbunyaların rengi dönene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra dolap poşetlerine eşitçe paylaştırıp dolaba atıyoruz. Daha sonra barbunyamizi pişireceğimiz zaman dolaptan çıkarıp ayni şekilde soğanı yağda kavurup havuçları ve barbunyayı ilave edip, tuz baharat ve suyumuzu ilave edip pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Kışlık Barbunya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında kullanılm[...]

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya, düdüklüde yapılan her yemek gibi bu yemeğin yapımı çok kolaydır. Oldukça lezzetli bir barbunya yemeği çeşitlerindendir. Hafif tam anlamı ile ya[...]

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.Alm�[...]

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebilece[...]

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya nasıl yapılır sorusu evimize misafirler geldiğinde yaptığımız ana yemeklerin yanına bir çeşit daha isteyince veya o gün yemek yapmaya çok fazla vakit ayıram[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6