Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli, özellikle kuru fasulye yemeğini tahtından aşağıya indirecek olan bir yemek var ise bu kesinlikle etli barbunya yemeğidir. Çünkü taze barbunya hem çok lezzetli hem de oldukça çabuk pişen yemeklerden birisidir. Ayrıca küçük büyük herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Çoğunlukla çalışan hanımlar akşamları yemeklerini hazırlarken büyük sıkıntı çekmektedir. Bunun için etli barbunya yemeği çalışan hanımlar için en hızlı ve pratik olan yemeklerin arasında yer almaktadır. Ayrıca taze barbunya et ile pişirildiği için oldukça zengin bir besin ögesine sahip olmaktadır. Kırmızı et özellikle protein açısından zengin olduğu için haftada en az iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca etle pişirilen barbunya yemeği çok daha lezzetli olmaktadır. Ailenize, eve gelen özel misafirlerinize ya da arkadaşlarınıza etli barbunya yemeğini ikram edebilir, onlarla güzel sohbetler ederken bu muhteşem anın keyfini çıkarabilirsiniz.


Barbunya Tarifi Etli İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 500 gram taze barbunya
  • 500 gram kırmızı et (Eğer kuzu eti olursa çok daha iyi olur)
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates (Tercihe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yeterli miktarda tuz
  • 3 su bardağı kaynamış sıcak su

Barbunya Tarifi Etli Nasıl Yapılır?


Öncelikle kırmızı eti kuşbaşı olacak şekilde keselim ve yıkayalım. Suyunu süzünce tencerenin içerisine koyalım ve orta dereceli ateşte etler yumuşayıncaya kadar haşlayalım, fakat çok haşlanmamasına dikkat edin. Etler tam piştikten sonra barbunya yemeğini hazırlamaya başlayalım. Bu arada taze barbunyayı ayıklayalım ve tencerenin içerisine su ekleyerek haşlayalım. Taze barbunya oldukça hassas olduğu için haşlanırken sık sık kontrol edilmelidir. Başka bir tencerenin içerisine sıvı yağı koyalım ve kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Yeşil ve kırmızı biberi küp şeklinde kestikten sonra kavrulan soğanların üzerine ilave edelim ve birkaç dakika sotelenmesini sağlayalım. Biberler tam kavrulmadan domateslerin kabuklarını soyup küp gibi doğradıktan sonra malzemelerin üzerine ekleyip kavurmaya devam edelim. Daha sonra haşlanmış olan kuzu etlerini malzemenin içerisine ilave edip bir müddet kavuralım. En son haşlanmış barbunyayı ekleyelim ve üzerine sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Yemeğin suyu gözünüze az görünür ise biraz daha sıcak su eklenebilir. Etli barbunya yemeğini 10-15 dakika pişirip kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Etli barbunya yemeği piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirin ve öyle servis yapın.

Afiyet olsun.

Barbunya Tarifi Etli Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya kavurması, Barbunya kavurması aslında çocukların pek tercih etmediği yiyecekler arasında yer alıyor. Ancak çok çeşitli faydaları olan bu bitki bir fasulye vary[...]

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği; Barbunya Türk mutfağında sıkça yapılan oldukça sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Barbunya tam bir besin deposudur. Barbunya sıcak ya da soğuk olarak [...]

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların y[...]

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya yemekleri, barbunya sevilen baklagillerden biridir. Sık sık yemekleri yapılan ve sevilerek tüketilen yemekleri mezeleri vardır. Tam bir vitamin deposu olarak bilinen [...]

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidinden olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli ile bilinen bitki[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6