Barbunya Tarifi EtliÖzellikle kuru fasulye yemeğini tahtından indirecek bir yemek varsa, bu kesinlikle etli barbunya yemeğidir. Taze barbunya, hem çok lezzetli hem de oldukça çabuk pişen yemeklerden biridir. Ayrıca, küçük büyük herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Çoğunlukla çalışan hanımlar, akşamları yemeklerini hazırlarken büyük sıkıntı çekmektedir. Bu nedenle etli barbunya yemeği, çalışan hanımlar için en hızlı ve pratik yemekler arasındadır. Ayrıca, taze barbunya et ile pişirildiği için oldukça zengin bir besin ögesine sahiptir. Kırmızı et, özellikle protein açısından zengin olduğu için haftada en az iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Etle pişirilen barbunya yemeği çok daha lezzetli olmaktadır. Ailenize, eve gelen özel misafirlerinize ya da arkadaşlarınıza etli barbunya yemeğini ikram edebilir, onlarla güzel sohbetler ederken bu muhteşem anın keyfini çıkarabilirsiniz. Barbunya Tarifi Etli İçin Gerekli Olan Malzemeler
Barbunya Tarifi Etli Nasıl Yapılır?Öncelikle kırmızı eti kuşbaşı olacak şekilde keselim ve yıkayalım. Suyunu süzdükten sonra tencereye koyun ve orta dereceli ateşte etler yumuşayıncaya kadar haşlayın, fakat çok haşlanmamasına dikkat edin. Etler tam piştikten sonra barbunya yemeğini hazırlamaya başlayalım. Bu arada taze barbunyayı ayıklayıp tencereye su ekleyerek haşlayın. Taze barbunya oldukça hassas olduğu için haşlanırken sık sık kontrol edilmelidir. Başka bir tencereye sıvı yağı koyun ve kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Yeşil ve kırmızı biberi küp şeklinde kestikten sonra kavrulan soğanların üzerine ilave edin ve birkaç dakika sotelenmesini sağlayın. Biberler tam kavrulmadan domateslerin kabuklarını soyup küp gibi doğradıktan sonra malzemelerin üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra haşlanmış olan kuzu etlerini malzemenin içine ilave edip bir müddet kavurun. En son haşlanmış barbunyayı ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Yemeğin suyu gözünüze az görünürse biraz daha sıcak su eklenebilir. Etli barbunya yemeğini 10-15 dakika pişirip kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Etli barbunya yemeği piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirin ve öyle servis yapın. Afiyet olsun. |
Kırmızı etin yer aldığı barbunya yemeği tarifi gerçekten çok ilgimi çekti. Ancak, ben genellikle kırmızı et tüketmediğim için bu tarifi tavuk eti ile denesem aynı lezzeti yakalayabilir miyim sizce?
Cevap yazElfaz, kırmızı et yerine tavuk eti kullanarak barbunya yemeğini yapmak kesinlikle mümkün. Tavuk eti, kırmızı ete göre daha hafif bir lezzet sunar ve yemeğe farklı bir tat katabilir. Ancak, kırmızı etin verdiği yoğun aromayı tam olarak elde edemeyebilirsiniz. Yine de, uygun baharatlar ve pişirme teknikleriyle tavuk etli barbunya yemeği de oldukça lezzetli olabilir. Denemenizi tavsiye ederim!