Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya, genelde barbunya yemeği zeytin yağlı yapılır. Zeytin yağlı olduğu için ne et ne de tavuk konulur. Ancak barbunyanın tavuklu yemeğini de denemelisiniz. Barbunyanın her yemeği gibi tavuklu barbunya da çok lezzetli bir yemektir. Herkesin denemesi tavsiye edilir.


Tavuklu Barbunya İçin Gerekli Malzemeleri

  • 350 veya 400 gram tavuk göğsü eti
  • 1 kilo gram barbunya
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 veya 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Zerdeçal
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası

Tavuklu Barbunya Nasıl Yapılır?


1 kilo gram barbunyayı güzelce ayıklayın ve tek tek iyice yıkayın. Daha sonra yıkanan barbunyaları tencereye alın. Barbunyaların üzerini iki parmak kadar geçecek kadar su koyun ve barbunyaları haşlayın. 1 adet orta boy soğanı ve 2 veya 3 diş sarımsağı soyup, yıkayın ve yemeklik yani küp-küp doğrayın. Başka bir tencerenin içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyarak soğan ve sarımsağı kavurun. Soğan ve sarımsaklar kavrulur iken tavuk göğsü etini küp doğrayın. Kavrulan soğan ve sarımsakların içine tavukları da atın ve tavuklar ile kavurmaya devam edin. Haşlanan barbunyaları süzdürün. Daha sonra kavrulan tavukların içine 1 çorba kaşığı domates salçası ve 1 çorba kaşığı biber salçasını koyun ve salçalarla da kavurun. Son olarak haşlanan barbunyaları kavrulan malzemelerin içine atın ve karıştırın. Üzerini geçecek kadar kaynatılmış suyu, suyu ve zerde çalı koyun. Malzemeler birbiri ile özleşene kadar pişirin. Tavuklu Barbunya yemeği hazır.

Afiyet olsun.

Tavuklu Barbunya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya nasıl yapılır sorusu evimize misafirler geldiğinde yaptığımız ana yemeklerin yanına bir çeşit daha isteyince veya o gün yemek yapmaya çok fazla vakit ayıram[...]

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidinden olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli ile bilinen bitki[...]

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında kullanılm[...]

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile ol[...]

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze barbunya yemeği tadı, kokusu, lezzeti apayrıdır. Kış amaçlı dolabınıza atabilirsiniz, yani kışında barbunya yemeği yapabilirsiniz. Ekstra bir başka işleme elbe[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6