Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki, evde pişirilen yemekler arasında sıklıkla yapılmasa da yapıldığında herkes tarafından sevilerek tüketilen bir zeytinyağlı yemek çeşididir. Bu yemeğin en güzel yanı da dolapta hazır bir şekilde bekleyebilmesidir. Mutfağa ne yesem diye girdiğinizde dolabı açtığınızda zeytinyağlı barbunya pilakiyi gördüğünüzde oldukça sevinirsiniz. Sanırım birçok zeytinyağlı yemek de bu nedenle sevilmektedir. Misafir geleceği zaman daha önceden yapılarak dolapta hazır bir şekilde bekletebiliyor olmak insana inanılmaz bir rahatlık vermektedir. Hazırda bekleyen bir yemeğin olması gibi bir mutluluk yoktur. O hazırda beklemekte olan yemekleri de tabii ki siz yaptınız ama üstünden zaman geçtiğinde yorgunluğunuz geçince sanki gökten inmiş gibi olur. Örneğin, tam üç çeşit yemek yaptınız, dolapta da hazır bekleyen iki çeşit yemeğiniz daha var; bu size beş çeşit yani az emek ile çok çeşit sunmuş olursunuz. Zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra dondurucuya atılmış hamur işleri de yine aynı etkiyi yaratmaktadır. Dondurucuda beklettiğiniz hamur işlerini de mutlaka bir gece öncesinden çıkarın ve öyle servis edin, fırında ısınıp soğuduğu zaman bayatlamış gibi oluyor. Şimdi sıra zeytinyağlı barbunya pilaki yapımına geldi.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı kadar şeker
  • 2 su bardağı kadar barbunya
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 büyük boy patates
  • 1 tatlı kaşığı kadar salça (biber, domates isteğe bağlı)
  • 1 büyük boy havuç
  • 1-2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • 1 büyük boy rendelenmiş domates
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Bu enfes yemeğin yapımı için öncelikle barbunyayı biraz diri kalacak şekilde haşlayın. Barbunyayı daha önceden ıslatmadan düdüklü tencerede yirmi dakika haşlayabilirsiniz. Daha sonra soğanların kabuklarını soyun ve yemeklik olarak doğrayın. Sonra bir tava içinde zeytinyağı ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanın içine salçayı da ilave edin. Soğanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra havuç ile patateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın ve kavrulan salça ve soğanın içine atın. Kısık ateş üstünde beş dakika kadar kavurma işlemine devam edin. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve kavrulan malzemelerin üzerine ekleyerek yine beş dakika daha kavurun. Sonraki işlem olarak barbunyayı da ilave edin, üstünü iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Havuçlar, barbunyalar ve patatesler yumuşayıncaya dek pişmeye bırakın. Yemeği alarak şekerini ve tuzunu ilave edin. Zeytinyağlı barbunya pilaki hazır. Bu yemeği zeytinyağlı olduğundan dolayı soğuk servis edin. Servis sırasında limon ve maydanoz kullanarak yemeği süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Güncel

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri