Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki, evde pişirilen yemekler arasında çok fazla yapılmasa da yapıldığı zaman herkes tarafından sevilerek yenilen bir zeytin yağlı yemek çeşididir. Bu yemeğim en güzel yanı da dolapta hazır bir şekilde beklemesidir. Mutfağa ne yesem diye girdiğinizde dolabı açtığınızda zeytinyağlı barbunya pilakiyi gördüğünüzde oldukça sevinirsiniz. Sanırım birçok zeytinyağlı yemeklerde bu nedenden dolayı sevilmektedir. Misafir geleceği zaman daha önceden yapılarak dolapta hazır bir şekilde bekletebiliyor olmak insana inanılmaz bir rahatlık vermektedir. Hazırda bekleyen bir yemeğin olması gibi bir mutluluk yoktur. O hazırda beklemekte olan yemekleri de tabii ki de siz yaptınız ama üstünden zaman geçtiğinde yorgunluğunuz geçince sanki gökten inmiş gibi olur. Örneğin tam üç çeşit yemek yaptınız dolapta da hazır bekleyen iki çeşit yemeğiniz daha var olur size beş çeşit yani az emek ile çok çeşit sunmuş olursunuz. Zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra dondurucuya atılmış hamur işleri de yine aynı etkiyi yaratmaktadır. Dondurucuda beklettiğiniz hamur işlerini de mutlaka bir gece öncesinden çıkartın ve öyle servis edin fırında ısınıp soğuduğu zaman bayatlamış gibi oluyor. Sıra geldi zeytinyağlı barbunya pilaki yapımına.


Zeytinyağlı Barbunya Pilaki İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı kadar şeker
  • 2 su bardağı kadar barbunya
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 tane büyük boy patates
  • 1 tatlı kaşığı kadar salça (Biber, domates isteğe bağlı)
  • 1 tane büyük boy havuç
  • 1-2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane büyük boy rendelenmiş domates

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?


Bu enfes yemeğin yapımı için öncelikle barbunyayı biraz diri kalacak şekilde haşlayın. Barbunyayı daha önceden ıslatmadan düdüklü tencerede yirmi dakika haşlayabilirsiniz. Daha sonra soğanların kabuklarını soyun ve yemeklik olarak doğrayın. Sonra bir tava içinde zeytinyağı ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanın içine salçayı da ilave edin. Soğanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra havuç ile patateslerin kabuklarını soyarak küp, küp doğrayın ve kavrulan salça ve soğanın içine atın. Kısık ateş üstünde beş dakika kadar kavurma işlemine devam edin. Domateslerin kabuklarını soyun rendeleyin ve kavrulan malzemelerin üzerine ekleyerek yine beş dakika daha kavurun. Sonraki işlem barbunyayı da ilave edin üstünü iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Havuçlar, barbunyalar ve patatesler yumuşayıncaya dek pişmeye bırakın. Yemeği alarak şekerini ve tuzunu ilave edin. Zeytinyağlı barbunya pilaki hazır. Bu yemeği zeytinyağlı olduğundan dolayı soğuk servis edin. Servis sırasında limon ve maydanoz kullanarak yemeği süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Düdüklü Tencerede Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.Alm�[...]

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz, Esmer bir fasulye çeşidi olan barbunya, tam anlamıyla bir vitamin deposudur. Sağlık açısından oldukça faydalı olan barbunyanın içerisinde A, C, E ve K9 [...]

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Barbunya yapımı; Lezzetli zeytinyağlı yemekler arasında özel bir yeri olan barbunya mükemmel bir yemektir. Dünyada en çok yetiştirilen baklagiller arasındadır. Fasulye [...]

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki; Barbunya baklagiller familyasından beyaz, pembe ya da mor çiçekleri olan hem kuru hem de taze sebze olarak yenen bir bitki türüdür. Barbunya taneleri yuvarla[...]

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6