Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.

Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkladıktan sonra, buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Ayrıca yine ayıklamış olduğunuz barbunyaları hafif haşladıktan sonra kara suyunu döküp soğuk suda şoklama yaparak yine buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucunuzda muhafaza edebilirsiniz. Eğer ayıkladığınız barbunyaları dondurucuya koymadan önce yıkamak istiyorsanız, yıkadıktan sonra temiz bir havlu ile iyice kuruladıktan sonra poşetlere koyup yine derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Poşetlerinizi yapacağınız barbunya yemeğinin oranına göre ayarlarsanız, kış döneminde ya da kullanmak istediğinizde, tek kullanımlık hazır bekleyen poşetleriniz işinizi kolaylaştıracaktır. Poşetlerinizin ağzını sıkı bağlarsanız dondurucuda bulunan sebze, et, meyve vs. Gibi yiyeceklerin kokuları birbirine karışmaz. Barbunyanın derin dondurucuda bekleme süresini uzmanlar 8 ay, 1 yıl olarak belirtiyorlar.


Dondurulmuş barbunya için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı dondurulmuş barbunya
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar karabiber
  • Limon
  • 6-7 sap maydanoz

Dondurulmuş Barbunya Nasıl Yapılır?


Tenceremizin içine zeytinyağını koyalım, soğanlarımızı küp-küp doğradıktan sonra tencereye alalım, aynı şekilde kırmızı biberi ince ince doğrayalım ve tencerede alarak soğan hafif ile kavuralım. Soğan ve biberimizin üzerine dondurulmuş barbunyamızı soğuk sudan geçirdikten sonra tenceremize ekleyelim ve rengi hafif sararıncaya kadar beraber kavuralım. Bu arada domateslerimizi küp-küp doğrayalım ve hafif sararmış barbunyalarımızın üzerine ilave edelim. Üzerine bol su, tuz, pul biber, karabiber, toz şekeri ekleyip barbunyalarımız pişirelim. Yemeğimiz kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Pişirme süresi yaklaşık 50 ile 60 dakika arasındadır. Yemeğimiz piştikten tabaklara alıp biraz limon sıkıp, maydanoz saplarını elimiz ile birkaç parçaya ayırarak üzerine serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Dondurulmuş barbunya yemeğini yaparken önceden haşlayıp kara suyunu süzdükten sonra yine yukarıdaki tarife uyarak yaklaşık 20-25 dakika pişirerek de servis yapabilirsiniz. Dondurulmuş Barbunyaları dondurucudan çıkartıp çözülmesini beklerseniz barbunyalar kararır. Bu nedenle dondurucudan çıkardıktan sonra ya haşlayıp suyunu süzdükten sonra yapabilirsiniz ya da vitamini gitmesin istiyorsanız direk yukarıdaki tarife uygun şekilde pişirebilirsiniz.

Dondurulmuş Barbunya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Güncel

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Güncel

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya, Lif bakımından oldukça zengin olan barbunyayı tüketmeyi ihmal etmeyin. Böbrek kumunu dökmeye yardımcıdır. Bununla beraber romatizma şikâyetlerini de azal[...]

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok say�[...]

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu barbunya tarifi; barbunya yemeklerinin hepsi güzeldir ama en güzel yemeği de zeytinyağlı dediğimiz etsiz sebzeli olanlarıdır. O yüzdende sulu yemek içerisinde et[...]

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yap[...]

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi, Barbunya fasulye; Baklagiller familyasından otsu bir bitki türüdür. Pembe, beyaz dış kabuğu ve ağırlıklı olarak beyazımsı iç taneleri ile standa[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6