Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Düdüklüde, özellikle baklagiller ailesine üye olan bütün kuru ürünleri düdüklüde pişirmek hem zamandan tasarruf etmeye hem de lezzetli bir yemek pişirmenin en iyi yöntemlerinden birisidir. Çünkü kuru malzemeleri tencerede pişirdiğiniz zaman daha uzun sürede piştiği için yemeğin su kıvamı azalır ve yeniden su eklemek zorunda olduğunuz için yemeğin kendi koyuluğunu yitirmiş olursunuz. Barbunyayı düdüklü tencerede ister etli ister kıymalı ister sebze ekleyerek, isterseniz de zeytinyağlı pişirebilirsiniz. Barbunya yemeğinin daha lezzetli olmasını istiyorsanız bütün malzemeleri ölçüsünde koymak ilk şarttır. Eğer doğru bir yol izleyerek barbunya yemeğinin iç malzemesini hazırlayıp doğru pişirme tekniği kullanırsanız ağızda dağılan mükemmel bir lezzette barbunya yemeği pişirebilirsiniz.


Barbunya Tarifi Düdüklüde Gerekli Olan Malzemeleri

  • 500 gram taze barbunya
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet büyük boy kırmızı biber
  • 1 adet büyük domates
  • 1 tepeleme çay kaşığı biber salçası
  • 1 tepeleme çay kaşığı domates salçası
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet küp şeker
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı kaynamış sıcak su
  • Yarım demet maydanoz

Barbunya Tarifi Düdüklüde Nasıl Yapılır?


Öncelikle taze barbunyayı kabuklarından ayıklayıp, bol su ile elimizle alt üst ederek yıkıyoruz ve suyunu süzmesi için süzgecin içine alalım. Diğer tarafta düdüklü tencerenin içerisine sızma zeytinyağını döküp ocağın altını açıyoruz. Daha sonra kuru soğanın kabuklarını soyup zar büyüklüğünde doğranmış soğanları düdüklü tencereye ilave ediyoruz. Kuru soğandan sonra suyunu süzmüş olan barbunyayı ekliyoruz. Ardından domates, havuç ve kırmızı biberi yıkayıp kesme tahtasının üzerinde domatesleri ve biberi küp şeklinde havucu da ince halkalar şeklide keserek hazırlıyoruz. Doğradığımız bütün malzemeleri düdüklünün içerisine ilave ediyoruz. Daha sonra sarımsakları soyup ortadan birkaç parçaya keserek malzemelerin içine katalım.

Bütün zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi içine bir tane kesme şekeri ilave ediyoruz. Domates salçasını, biber salçasını, tuzunu ve en son kaynamış sıcak suyunu ekledikten sonra kaşık yardımı ile bütün malzemelerin hepsini alt üst edip karıştırıyoruz. Ardından düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ocağın altını yakıp düdüklüyü ocağın üzerine koyuyoruz. Bu arada herkesin evdeki düdüklü tencere modeli farklı olduğu için tepesinde düdüğü olanlar kaynadıktan sonra düdüğünü indirip fıs sesi geldikten sonra ocağın altını kısmalıdır. Eğer yeni model düdüklü tencere ise ok işareti yönünde kapağın üzerine bastırarak kapatın. Sonra da düdüklü tencerenin sap kısmındaki olan düğmeyi ileriye doğru itekleyerek kitlenmesini sağlayın. Bütün işlem bittikten sonra kaynayınca tek çizgi arkasından ikinci çizgi çıktığında düdüklüde barbunya yemeğiniz pişmiş demektir. Düdüklünün buharı elinizi yakmasın diye mutlaka suyun altına tutun yoksa düdüklü patlayabilir. Barbunya yemeği piştikten sonra sıcağa dayanıklı olan bir kabın içerisine alalım. Barbunya yemeği dinlendikten sonra üzerine küçük küçük doğranmış maydanozlar serpin ve servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.

Barbunya Tarifi Düdüklüde Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası, Barbunya baklagiller familyasından oldukça severek yenilen bir lezzettir. Barbunyanın müthiş lezzeti ile damağa sunumunu eğer doğru bir şekilde yapar i[...]

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (Kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin bir besin kaynağıdır[...]

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bitki türüdür. Barbu[...]

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz barbunya: Beyaz barbunya sağlığına önem veren aileler tarafından sıkça yapılmaktadır. Beyaz barbunya besin değeri oldukça yüksek olan ve sağlığa faydası bili[...]

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı, barbunya sağlık açısından oldukça faydalı olan baklağildir. Barbunyanın her mevsimde kurusunu hazır bulmak mümkündür, ancak taze barbunyanın h[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6