Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve konserveleyip kaldırın. Hadi kolay gelsin.


Barbunya Konservesi Malzemeleri

  • 2 kg barbunya
  • 2 kg'lık kavanoz
  • Su

Barbunya Konservesi Nasıl Yapılır?


İlk olarak barbunyaların içini çıkarın. Ardından 1 litre suyu tencereye alın ve kaynatın. İçini çıkardığınız barbunyaları ilave edin ve 4 dakika kadar kaynatın. Ardından barbunya tanelerini suyun içinden delikli kepçe yardımıyla çıkarın ve kavanozlara doldurun. Suyunu ılımaya bırakın. Barbunyaları haşladığınız su ılıyınca kavanozlara doldurun ve kavanozların kapağını sıkıca kapatın. Kavanozları ters yüz edin. Daha sonra içi su dolu bir tencereye, kapaklar altta kalacak şekilde yerleştirin ve 1 saat kadar kaynatın. Suyun içinden çıkarın ve soğuyana kadar kavanozları bekletin. Serin bir ortamda tüketeceğiniz güne kadar bekletin.

Afiyet olsun.

Barbunya Konservesi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır, Barbunya baklagiller familyasından olan bir bitki türüdür. Barbunya fasulyeye benzer. Fasulyeden ayıran özellikleri ise kabuğu ile gövdesi[...]

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya yemekleri, barbunya sevilen baklagillerden biridir. Sık sık yemekleri yapılan ve sevilerek tüketilen yemekleri mezeleri vardır. Tam bir vitamin deposu olarak bilinen [...]

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu bilinir. Se[...]

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi, çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanan barbunya yemekleri, barbunya salatası, barbunya piyazı ve en önemlisi ise fırında hazırlanan barbunyadı[...]

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya; Türk mutfağımızda sebze tüketimi oldukça yaygındır. Bunlar arasında barbunya da sevilerek pişirilen bir sebzedir. Tazesini bulmak ya da uzun süre piş[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6