Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi; Kuru baklagillerden olan barbunyayı da pişirmek için akşamdan suda bekletmek her zaman işinizi kolaylaştıracaktır. Bu işlem pişme süresini neredeyse yarıya indirecektir. Daha sonra normal barbunyayı pişirir gibi tarifinizi uygulayın. Şimdi bilmeyenler için tarifimizi verelim. Kolay gelsin.


Kuru Barbunya Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo kuru barbunya
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz

Kuru Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?


Öncelikle geceden kuru barbunyayı temizlendikten sonra ıslatın. Islattığınız barbunyaları sabahleyin düdüklü tencerenin durumuna göre 15-20 dakika kadar kaynatın. Daha sonra soğanları ince ince doğrayın ve başka bir kapta zeytinyağı ile kavurun. Ardından halka şeklinde doğranmış havuçları da ekleyin ve biraz daha kavurarak son olarak salçayı ilave edin. Düdüklü tencerede haşladığınız barbunyayı, şeker ve tuz da ekleyerek suyunu çekene kadar kaynatın. Artık pişince servis tabağına alın ve isteğe göre üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz daha da lezzetli olsun istiyorsanız barbunyanın üzerine az miktarda zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Kuru Barbunya Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Güncel

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Güncel

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrılmasını sa�[...]

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya nasıl yapılır sorusu evimize misafirler geldiğinde yaptığımız ana yemeklerin yanına bir çeşit daha isteyince veya o gün yemek yapmaya çok fazla vakit ayıram[...]

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya kavurması, Barbunya kavurması aslında çocukların pek tercih etmediği yiyecekler arasında yer alıyor. Ancak çok çeşitli faydaları olan bu bitki bir fasulye vary[...]

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların y[...]

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi, çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanan barbunya yemekleri, barbunya salatası, barbunya piyazı ve en önemlisi ise fırında hazırlanan barbunyadı[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6