Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Dondurulmuş Barbunya

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.Dondurulmuş Barbunya Nasıl Yapılır?Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkladıktan sonra, buzdolabı poşetlerine koyarak...

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında ya da düdüklüde kolaylıkla pişirebilirsiniz. Tabi ki, bu farklı kaplar içerisinde barbunya yemeğini pişirme ...

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya protein, kalsiyum, demir ve lif açısından zengindir. Barbunya en çok ege bölgesinde yetişir. İz...

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yapılabilen, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ayrıca yazın hem fiyat olarak da uygun olduğundan kışlık hazırlamalar da tercih edilen dondurucuya stoklama yapılmaktadı...

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ile daha kaliteli verim alınması sağlanır. Barbunya yetiştiriciliği ülkemizde üretilen tahıllar arasında yer alır. Barbuny...

Barbunya Fasulye

Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir sebze olup dünyada en çok yetiştirilen ürünlerden biridir. Kurutulmuş ve yaş olarak tüketilebilir. Bu yüzden yaz kış sofralarımızdan eksik olmayan barbunya fasulye ka...

Zeytinyağlı Barbunya Salatası

Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile oldukça lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatası özellikle diyet yapan hanımların yiyeceği sağlıklı salatalardan bir tanesidir. Barbunya içerdiği mineral ve ...

Barbunya Nasıl Dikilir

Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bitki türüdür. Barbunya Dünyada en çok dikimi yapılan, Türkiye'de Marmara bölgesinde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Barbunya yetiştiriciliği kolay ve zahmetsiz olur bahçelerde ve isteyen sa...

Barbunya Meze

Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür.Barbunya Meze (Kış İçin) Malzemeleri1 kilo...

Barbunya Konservesi

Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve konserveleyip kaldırın. Hadi kolay gelsin.Barbunya Konservesi Malzemeler...

Barbunya Protein

Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak da adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir sebzedir. Dış kabuğu beyaz ve pembe renktedir, içi ise beyazdır. Barbunya yetiştirilirken genelde yanına kamış dikerler. Sarmaşık gibi uzayıp dolanan bir bitki olduğundan karışmasını bu ...

Düdüklü Tencerede Barbunya

Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasulye, barbunya, nohut gibi sert baklagiller içinse birebirdir. Şimdi bende sizlere düdükle de barbunya nasıl yapılır tarifimi paylaşayım. Kolay gelsin.Düdüklü Tencer...

Barbunya Balığı

Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çeneden doğru uzanan iki bıyığa sahip, alt çenesinde dişleri olmayan bir yapıya sahiptir. Genelde sıcak ve ılık denizlerde yaşarlar. Çoğunluklar kıyıya yakın yerlerde olurlar. Boyları 17 cm'den ba...

Barbunya Çeşitleri

Barbunya çeşitleri;  birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu bilinir. Severek yediğimiz ve sofralarımızda sıkça bulundurduğumuz barbunyanın bazı çeşitleri şunlardır;Dragone barbunyası:  Bodur tipte yetişen erkenci bir ba...

Barbunya Pilaki Kalori

Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (Kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin bir besin kaynağıdır. Ayını zamanda barbunyanın vitaminleri içerisinde magnezyum ve potasyum bulunur. Bundan başka barbunya demir, çinko ve lif bakımından da çok zengin bir besin kaynağıdır.

Barbunya Nasıl Haşlanır

Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidinden olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli ile bilinen bitkidir. Kuru fasulye türü olarak bilinen baklagiller familyasından olan barbunya Türk mutfaklarının yemeği ve zeytinyağlısı olarak bilinir. Türk insanını şüphesiz çok sıklıkla ve ...

Yeşil Barbunya

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında kullanılmaktadır. Yeşil barbunya Kolombiya'da yetiştirilen cranberry fasulyesine çok benzer. Yeşil barbunya görüntü olarak Pinto fasulyesine benzer, fakat tat olarak farklıdır. Yeşil bar...

Barbunya

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrılmasını sağlar. Barbunya pilaki Türk mutfağının en ünlü soğuk mezelerinden biridir. Kökeni Orta Amerika'ya dayanmaktadır. Soğuğa karşı hassas bir bitkidir. Barbunya Türkiye'de en ...

Etli Barbunya

Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetli hem sağlıklı hem de ekonomik bir şekilde hazırlanabilen bir yemek olduğu için sıklıkla tercih edilir. Etli barbunya kuzu dana eti ile yapıldığı gibi tavuk eti ile de yapılır ama...

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve, yaz sonunda kışa hazırlık olarak yapılan gayet lezzetli ve tüketimi kolay bir yiyecek türüdür. Bütün sebze konservelerinde olduğu gibi, barbunya pilaki konservesi hazırlarken de hem hijyene hem de saklama koşullarına dikkat edilirse, kış boyunca hem lezzetli sebze yemekleri yapmak hem de yaz sebzelerini özledikçe tü...

Taze Barbunya Salatası

Taze barbunya salatası ile eşsiz lezzetiyle damaklara, sunum olarak da misafirlerinizin gözlerine bir ziyafet sunabilirsiniz. Barbunya bir baklagiller ailesinden hemen hemen herkesin hayran olduğu bir lezzettir. Taze barbunya salatasının içerisinde sebze ve bakliyatın olması salatanın sağlık açısından önemli olduğunu vurgulamamız gerekm...

Barbunya Kalori

Barbunya kalori, içerisinde bulunan yüksek vitaminler sayesinde protein bakımından zengin olan barbunya kalori olarak düşüktür. Barbunyanın kalorisini üzerine yapılacak olan sos etkiler. İçerdiği yüksek lif sayesinde bağırsakları çalıştırır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan barbunya tam bir protein kaynağıdır. Bir porsiyon barbunyad...

Kıymalı Barbunya

Kıymalı Barbunya, yaz ayında oluşan taze barbunya herkes tarafından sevilerek yenen yemeklerden biridir. İsteğe göre ve damak tadınıza uygun olarak taze barbunya yemeğini hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı, kıymalı, etli ve sebzeli olarak farklı çeşitlerde taze barbunya yemeği pişirebilirsiniz. Eğer barbunya yemeğini kıymalı pişirecekseniz mut...

Beyaz Barbunya

Beyaz barbunya: Beyaz barbunya sağlığına önem veren aileler tarafından sıkça yapılmaktadır. Beyaz barbunya besin değeri oldukça yüksek olan ve sağlığa faydası bilinen bir yemek türüdür. Beyaz barbunya tam bir vitamin deposudur. Beyaz barbunya içeriğinde bol miktarda demir, çinko, kalsiyum, karbonhidrat, E, A, C ve K9 vitamini barındırmaktadı...

Güveçte Barbunya Tarifi

Güveçte barbunya, aslında kış yemeği olmasına rağmen yazında yanına pilav çeşitleri, meze ya da ayranla sunabileceğimiz bir menü oluşturabilirsiniz. Güveçte barbunya yemeğini ister fırına ister ocak pişirip güvecin lezzetini alabilirsiniz. Size her zaman yaptığım lezzetine doyum olmayan güveçte barbunyanın tarifini vereceğim....

Barbunya Kavurması

Barbunya kavurması, Barbunya kavurması aslında çocukların pek tercih etmediği yiyecekler arasında yer alıyor. Ancak çok çeşitli faydaları olan bu bitki bir fasulye varyetesidir. Ancak vereceğim bu tarif sayesinde hem çocuklar hem de yetişkinler severek yiyeceklerdir.Barbunya kavurması için gerekli olan malzemeler

Havuçlu Barbunya Tarifi

Havuçlu barbunya tarifi; barbunya yemeklerinin hepsi güzeldir ama en güzel yemeği de zeytinyağlı dediğimiz etsiz sebzeli olanlarıdır. O yüzdende sulu yemek içerisinde et sevmeyenler için havuçlu barbunya ideal bir yemektir. Vejeteryanların da tercih edip lezzetli bir yemek yeme isteklerini de yerine getiren bir lezzettir....

Barbunya Faydaları

Barbunyanın faydaları, barbunya fasulyenin esmer türüdür. Tam bir vitamin deposudur. İnsan sağlığı açısından birçok faydası olan barbunyanın içinde bol miktarda demir, çinko, kalsiyum, karbonhidrat cilt ve hücrelerimiz için çok faydalı olan E, A, C ve K9 vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda bol miktarda lif içermektedir. Proyein açısından...

Barbunya Piyaz

Barbunya Piyaz, Esmer bir fasulye çeşidi olan barbunya, tam anlamıyla bir vitamin deposudur. Sağlık açısından oldukça faydalı olan barbunyanın içerisinde A, C, E ve K9 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, çinko ve karbonhidrat bulunur. Protein açısından da oldukça zengindir ve bol miktarda lif içerir. Barbunya pişirilmeden bir gün önced...

Taze Barbunya Yemeği

Taze barbunya yemeği tadı, kokusu, lezzeti apayrıdır. Kış amaçlı dolabınıza atabilirsiniz, yani kışında barbunya yemeği yapabilirsiniz. Ekstra bir başka işleme elbet tutmadan yalnızca ayıklayarak tazecik körpecik barbunyaları buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Kışın misafirlerinize afiyetle hazırlarsınız.

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya, çalışan kadınların işten geldiğinde kolayca yapabildiği ve kısa sürede piştiği için kolay bir yemek tarifidir. Diyet yapan insanların diyet programlarında olması gereken bir yemektir. Çocuklarında gelişim döneminde sürekli olmasa da tüketmesi gerekir.Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya İçin G...

Kuru Barbunya Tarifi

Kuru Barbunya Tarifi; Kuru baklagillerden olan barbunyayı da pişirmek için akşamdan suda bekletmek her zaman işinizi kolaylaştıracaktır. Bu işlem pişme süresini neredeyse yarıya indirecektir. Daha sonra normal barbunyayı pişirir gibi tarifinizi uygulayın. Şimdi bilmeyenler için tarifimizi verelim. Kolay gelsin.Kuru Bar...

Barbunya Yemekleri

Barbunya yemekleri, barbunya sevilen baklagillerden biridir. Sık sık yemekleri yapılan ve sevilerek tüketilen yemekleri mezeleri vardır. Tam bir vitamin deposu olarak bilinen bir yiyecektir. İnsan sağlığı açısından birçok olumlu etkisi bulunan barbunya, içerisinde fazla oranda demir, çinko, kalsiyum, karbonhidrat bulundurur. Bunun ile c...

Konserve Barbunya

Konserve Barbunya; Türk mutfağımızda sebze tüketimi oldukça yaygındır. Bunlar arasında barbunya da sevilerek pişirilen bir sebzedir. Tazesini bulmak ya da uzun süre pişmesinden dolayı son zamanlar da konservesi oldukça popüler olan barbunyayı bu sayede mevsimi dışında da istediğiniz zaman rahatlıkla pişirebilirsiniz. Şimdi sizlere konserve b...

Haşlanmış Barbunya

Haşlanmış barbunya; Barbunya, fasulyeye benzeyen ve içerisinde taneleri olan bir bitkidir. Dış görünümü kırmızı beyaz ala bir renk taşırken içerisindeki tanelerde de çift renkli ala hali veya tek renk olan kahve rengimsi bir renk vardır. Ayıklanarak içinin taneleri kullanılan barbunya mevsiminde bayanlar tarafından çok tercih edilen bir besi...

Tavuklu Barbunya

Tavuklu Barbunya, genelde barbunya yemeği zeytin yağlı yapılır. Zeytin yağlı olduğu için ne et ne de tavuk konulur. Ancak barbunyanın tavuklu yemeğini de denemelisiniz. Barbunyanın her yemeği gibi tavuklu barbunya da çok lezzetli bir yemektir. Herkesin denemesi tavsiye edilir.Tavuklu Barbunya İçin Gerekli Malzemeleri

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?Baklagiller dendiği zaman millet olarak bizde akan sular durur. Hele bir de güzel bir tarif ile hazırlandı ise lezzetine lezzet eklenir. Barbunya diğer baklagiller gibi son derece sağlıklı bir gıdadır. Sevdiklerine hem sağlıklı hem de lezzetli tarifler sunmak isteyen herkese bu tarifi u...

Patatesli Barbunya

Patatesli Barbunya, yemeği zeytinyağlı bir tarif olarak oldukça lezzetli, doyurucu ve sağlıklıdır. Tek başına dahi sevilen bu yemeği et ile yapılabildiği gibi patates veya havuç gibi sebzelerle ile beraberde pişirilebilir. Biz bugün zeytinyağlı barbunya yemeğinin içine patates koyarak pişireceğiz. Oldukça lezzetli bir yaz yemeği olan bu...

Barbunya Salatası

Barbunya Salatası, Barbunya baklagiller familyasından oldukça severek yenilen bir lezzettir. Barbunyanın müthiş lezzeti ile damağa sunumunu eğer doğru bir şekilde yapar iseniz barbunya salatası gözlerinize tam bir ziyafet sunar. Salata ile barbunya kelimeleri bir araya gelindiğinde sağlıklı bir şekilde beslenmenin önemini vurgula...

Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki; Barbunya baklagiller familyasından beyaz, pembe ya da mor çiçekleri olan hem kuru hem de taze sebze olarak yenen bir bitki türüdür. Barbunya taneleri yuvarlak yassı veya oval şeklinde kırmızı benekleri olan fasulye cinsinden bir bitki türüdür. Bu bitkinin sebze olarak yararlanılan yeşil ürünü ve kuru tohumları bulunmaktadır....

Barbunya Köftesi

Barbunya Köftesi, adı duyulunca herkese çok farklı gelebilir ya da adını duyar duymaz tadının kötü olabileceğini düşünebilir. Farklı tatlar ve lezzetler denemek her zaman iyidir. Bu tarifi de bir kere de olsa denemenizi tavsiye ederim.Barbunya Köftesi İçin Gerekli Malzemeleri300 gram barbunya

Etli Barbunya Yemeği

Etli Barbunya Yemeği, genelde zeytin yağlı ve etsiz olarak yapılan bu yemek etli de harika bir lezzete sahiptir. Barbunya herkes tarafından sevilen ve çok yararlı bir sebzedir. Sulu yemeği ve salatası yapılır.Etli Barbunya Yemeği İçin Gerekli MalzemeleriYarım kilo gram taze iç barbunya20...

Fırında Barbunya Tarifi

Fırında Barbunya Tarifi, çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanan barbunya yemekleri, barbunya salatası, barbunya piyazı ve en önemlisi ise fırında hazırlanan barbunyadır. Baklagiller ailesine üye olan barbunya başka bir çeşit fasulye olarak isimlendirilir. Barbunya kurusunu hangi ayda isterseniz isteyin rahatlıkla bulabilirsiniz. Ancak mevsi...

Düdüklüde Barbunya

Düdüklüde Barbunya, düdüklüde yapılan her yemek gibi bu yemeğin yapımı çok kolaydır. Oldukça lezzetli bir barbunya yemeği çeşitlerindendir. Hafif tam anlamı ile yaz aylarının yemeğidir. Çalışan bayanların işten gelince kolayca yapabileceği bir yemek türüdür.Düdüklüde Barbunya İçin Gerekli Malzemeleri

Yoğurtlu Barbunya Salatası

Yoğurtlu Barbunya Salatası, barbunya mevsiminde iken mutlaka her hafta yemeğini ya da salatasını hazırlayarak tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Hatta kış aylarında da eğer taze barbunya yemeğini ve salatasını yemek istiyorsanız yaz aylarında taze barbunya'dan bol bol alıp buzdolabında kolaylıkla saklayabilirsiniz. Özellikle mevsi...

Taze Barbunya Tarifi

Taze Barbunya Tarifi, Barbunya fasulye; Baklagiller familyasından otsu bir bitki türüdür. Pembe, beyaz dış kabuğu ve ağırlıklı olarak beyazımsı iç taneleri ile standart yeşil fasulyelerden ayrılır. Zeytinyağlı yemeği Türk mutfağının ünlü soğuk mezeleri arasındadır. Barbunya, Ait olduğu fasulye sınıfının çok ufak farklarla ayrılan bir üyesidi...

Barbunya Tarifi Düdüklüde

Barbunya Tarifi Düdüklüde, özellikle baklagiller ailesine üye olan bütün kuru ürünleri düdüklüde pişirmek hem zamandan tasarruf etmeye hem de lezzetli bir yemek pişirmenin en iyi yöntemlerinden birisidir. Çünkü kuru malzemeleri tencerede pişirdiğiniz zaman daha uzun sürede piştiği için yemeğin su kıvamı azalır ve yeniden su eklemek zorunda o...

Barbunya Yapımı

Barbunya yapımı; Lezzetli zeytinyağlı yemekler arasında özel bir yeri olan barbunya mükemmel bir yemektir. Dünyada en çok yetiştirilen baklagiller arasındadır. Fasulye tohumundan biraz daha kısa görünümlü ve üzeri beneklidir. Türkiye'de de sevilerek tüketilen barbunya fasulyenin bir türüdür ve çoğunlukla ülkemizde ege bölgesinde yetiştirilir...

Kışlık Barbunya

Kışlık Barbunya; Tabi ki diğer sebzeler kurutmalık yapılırken ya da turşular doldurulurken yani kışa hazırlık yaparken kışlık barbunya da unutulmayan ve kışın tüketilen bir lezzettir. Fazla bir işlemi olmayan dondurucuya koyarak saklanan bu tarifimi sizlerle paylaşayım. Kolay gelsin.Kışlık Barbunya Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki

Etli barbunya pilaki; tarifi etli barbunya kış aylarında ve yaz aylarında tüketebileceğiniz lezzetli bir yemektir. Kuru baklagillerden bir yiyecek olan barbunya taneleri olan bir besin olup fasulye gibi görünür ama kırmızı, beyaz kabuklu bir sebzedir. Zeytinyağlısıda yapılan barbunya yemeğinin etli olanı daha çok tercih ettiğim bir yeme...

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki, evde pişirilen yemekler arasında çok fazla yapılmasa da yapıldığı zaman herkes tarafından sevilerek yenilen bir zeytin yağlı yemek çeşididir. Bu yemeğim en güzel yanı da dolapta hazır bir şekilde beklemesidir. Mutfağa ne yesem diye girdiğinizde dolabı açtığınızda zeytinyağlı barbunya pilakiyi gördüğünüzde ol...

Barbunya Nasıl Yapılır

Barbunya nasıl yapılır sorusu evimize misafirler geldiğinde yaptığımız ana yemeklerin yanına bir çeşit daha isteyince veya o gün yemek yapmaya çok fazla vakit ayıramayıp basit bir şeyler arıyorsak aklımıza gelen ilk sorulardandır. Bu yemeği yapılan bitki türü fasulyenin bir varyetesi yani farklı bir türüdür. Farklı dillerde Borlotti Fasulye...

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

Zeytinyağlı barbunya yemeği, Zeytinyağlı barbunya yemeği genellikle kış aylarında yapılan bir yemek türüdür. Kış aylarında sofralarda çok sık bir şekilde yer almaktadır. Zeytinyağlı barbunya yemeği genellikle et ürünleri az tüketen veya tercih etmeyen aileler tarafından daha çok sevilmektedir. Besin değeri oldukça yüksek bir yemek türüd...

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır, Barbunya baklagiller familyasından olan bir bitki türüdür. Barbunya fasulyeye benzer. Fasulyeden ayıran özellikleri ise kabuğu ile gövdesindeki pembe çizgileri ve boğumlu gövde yapısının olmasıdır. Barbunyanın içinde beyaz renkli çekirdeği vardır. Bu bitkinin kökeni orta Amerika'ya dayanmaktadır. Oldukça s...

Kuru Barbunya

Kuru Barbunya, Lif bakımından oldukça zengin olan barbunyayı tüketmeyi ihmal etmeyin. Böbrek kumunu dökmeye yardımcıdır. Bununla beraber romatizma şikâyetlerini de azaltır. Daha sayamayacağımız birçok faydası olan barbunyayı zeytinyağıyla buluşturup harika bir lezzet elde ettiğimiz bi tarifimi sizlerle paylaşayım. Kolay gelsin.

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya, barbunya fasulyenin bir çeşidi sayılır. Barbunya karbonhidrat ve protein açısından oldukça zengindir. Türkiye, İtalya ve Yunanistan da bolca kullanılır. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yetiştirildiği gibi sofralarda da çeşitli yemeklerde yerini alır. Barbunyanın en fazla yapılan yemeği barbunya pilakidir. Barbunya pilaki...

Barbunya Tarifi Etli

Barbunya Tarifi Etli, özellikle kuru fasulye yemeğini tahtından aşağıya indirecek olan bir yemek var ise bu kesinlikle etli barbunya yemeğidir. Çünkü taze barbunya hem çok lezzetli hem de oldukça çabuk pişen yemeklerden birisidir. Ayrıca küçük büyük herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Çoğunlukla çalışan hanımlar akşamları yemeklerin...

Barbunya Yemeği

Barbunya Yemeği; Barbunya Türk mutfağında sıkça yapılan oldukça sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Barbunya tam bir besin deposudur. Barbunya sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilmektedir. Barbunyanın birçok faydası bulunmaktadır. Örneğin; demir, çinko, karbonat, kalsiyum, bol miktarda E vitamini, A vitamini, C vitamini, K9 vitamini ve li...

Taze Barbunya

Taze Barbunya, yaz aylarının özellikle Ege mutfağının vazgeçilmez yemeğidir. Yaz aylarının vazgeçilmezi çünkü sıcak havalarda hafif bir yemek türüdür.Taze Barbunya İçin Gerekli Malzemeleri1 kilo gram taze barbunya1 adet orta boy kuru soğan1 veya 2 adet köy biberi4 veya ...

Barbunya Zeytinyağlı

Barbunya Zeytinyağlı, barbunya sağlık açısından oldukça faydalı olan baklağildir. Barbunyanın her mevsimde kurusunu hazır bulmak mümkündür, ancak taze barbunyanın hiçbir zaman yerini tutamaz. Bu nedenle özellikle yaz mevsimlerinde oluşan taze barbunyayı haftada bir defa tüketmek gerekmektedir. Barbunyayı istediğiniz her şekilde kolaylıkla pi...

 

Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Fasulye
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Meze
Barbunya Konservesi
Barbunya Protein
Düdüklü Tencerede Barbunya
Barbunya Balığı
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Nasıl Haşlanır
Yeşil Barbunya
Barbunya
Etli Barbunya
Barbunya Pilaki Konserve
Taze Barbunya Salatası
Barbunya Kalori
Kıymalı Barbunya
Beyaz Barbunya
Güveçte Barbunya Tarifi
Barbunya Kavurması
Havuçlu Barbunya Tarifi
Barbunya Faydaları
Barbunya Piyaz
Taze Barbunya Yemeği
Popüler İçerik
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüke...
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zama...
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer ...
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen...
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile beraber güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiric...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024