Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze

Barbunya meze, yaz aylarında taze barbunya, kış aylarında ise kuru veya konserve barbunya kullanılarak hazırlanabilen lezzetli ve besleyici bir mezedir. Et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilebileceği gibi, zeytinyağlı şekliyle tek başına bir öğün olarak da tüketilebilir.

Barbunya Meze (Kış İçin) Malzemeleri

  • 1 kilo kuru ya da konserve barbunya
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 2 adet kesme şeker

Barbunya Meze (Kış İçin) Nasıl Yapılır?

Barbunyalar, bir gece önceden ıslatılır ve yemek hazırlanmadan önce yarım saat kadar haşlanarak siyah suyunu atması sağlanır. Soğan, küp şeklinde doğranıp zeytinyağı ile kavrulmaya başlanır. Havuçlar ve patatesler ayıklanıp temizlenir ve küp şeklinde doğranır. Ardından kavrulan soğanlara eklenir ve 3-4 dakika birlikte kavrulur. Soğanlar pembeleşip sebzeler yumuşamaya başlayınca barbunyalar eklenir. Tencere içinde 1-2 defa çevrildikten sonra salçalar eklenerek bir süre kavrulur ve iki bardak sıcak su ilave edilir. Son olarak tuz ve karabiber eklenir ve kesme şeker ilave edilerek yarım saat kadar pişirilir.

Barbunya Meze (Yaz İçin) Malzemeleri

  • 1 kilo taze barbunya
  • 3 adet orta boy domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 2 adet kesme şeker

Barbunya Meze (Yaz İçin) Nasıl Yapılır?

Barbunyalar ayıklanıp yarım saat kadar haşlanır ve kara suyu atılır. Küp doğranan kuru soğanlar, zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Küçük doğranan yeşil biberler ve domatesler de eklenerek domateslerin suyu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Barbunyalar ve kesme şeker de eklenerek birkaç dakika kavrulduktan sonra tuz ve karabiber eklenir. Bir su bardağı kaynar su eklenerek barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.

Ekstra Bilgiler

Barbunya mezesinin lezzetini artırmak için, pişirme işlemi bittikten sonra üzerine ince doğranmış dereotu veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Ayrıca, limon suyu veya sirke ile servis ederek mezenize ekstra bir tat katabilirsiniz. Barbunya mezesini buzdolabında birkaç gün saklayabilir ve soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri