Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür.


Barbunya Meze (Kış İçin) Malzemeleri

  • 1 kilo kuru ya da konserve barbunya
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz Karabiber
  • 2 adet kesme şeker

Barbunya Meze (Kış İçin) Nasıl Yapılır?


Barbunyalar bir gece önceden ıslatılır ve yemek hazırlanmadan önce yarım saat kadar haşlanıp siyah suyunu atması sağlanır. Soğan küp doğranıp zeytinyağı ile kavrulmaya başlanır. Havuçlar ve patatesler ayıklanıp temizlenir ve küp doğranır ardından kızarmakta olan soğanlara katılır ve 3-4 dakika birlikte kavrulur. Soğanlar pembeleşip sebzeler yumuşamaya başlayınca barbunyalar eklenir, tencere içinde 1-2 defa çevrildikten sonra salçalar eklenerek bir süre kavrulur ve iki bardak sıcak su ilave edilir. En son olarak tuz ve karabiber eklenir ve kesme şeker ilave edilerek yarım saat kadar pişirilir.


Barbunya Meze (Yaz İçin) Malzemeleri

  • 1 kilo taze barbunya
  • 3 adet orta boy domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz karabiber
  • 2 adet kesme şeker

Barbunya Meze (Yaz İçin) Nasıl Yapılır?

Barbunyalar ayıklanıp yarım saat kadar haşlanır ve kara suyu atılır. Küp doğranan kuru soğanlar zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Küçük doğranan yeşil biberler ve domatesler de eklenerek domateslerin suyu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Barbunyalar ve kesme şeker de eklenerek birkaç dakika kavrulduktan sonra tuz ve karabiber eklenir ve bir su bardağı kaynar su eklenerek barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun.

Barbunya Meze Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki, evde pişirilen yemekler arasında çok fazla yapılmasa da yapıldığı zaman herkes tarafından sevilerek yenilen bir zeytin yağlı yemek çeşid[...]

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır, Barbunya baklagiller familyasından olan bir bitki türüdür. Barbunya fasulyeye benzer. Fasulyeden ayıran özellikleri ise kabuğu ile gövdesi[...]

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli barbunya pilaki; tarifi etli barbunya kış aylarında ve yaz aylarında tüketebileceğiniz lezzetli bir yemektir. Kuru baklagillerden bir yiyecek olan barbunya taneleri olan[...]

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya, yaz aylarının özellikle Ege mutfağının vazgeçilmez yemeğidir. Yaz aylarının vazgeçilmezi çünkü sıcak havalarda hafif bir yemek türüdür.Taze Barbuny[...]

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetli hem sağlıklı [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6