Barbunya Meze Barbunya meze, yaz aylarında taze barbunya, kış aylarında ise kuru veya konserve barbunya kullanılarak hazırlanabilen lezzetli ve besleyici bir mezedir. Et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilebileceği gibi, zeytinyağlı şekliyle tek başına bir öğün olarak da tüketilebilir. Barbunya Meze (Kış İçin) Malzemeleri
Barbunya Meze (Kış İçin) Nasıl Yapılır? Barbunyalar, bir gece önceden ıslatılır ve yemek hazırlanmadan önce yarım saat kadar haşlanarak siyah suyunu atması sağlanır. Soğan, küp şeklinde doğranıp zeytinyağı ile kavrulmaya başlanır. Havuçlar ve patatesler ayıklanıp temizlenir ve küp şeklinde doğranır. Ardından kavrulan soğanlara eklenir ve 3-4 dakika birlikte kavrulur. Soğanlar pembeleşip sebzeler yumuşamaya başlayınca barbunyalar eklenir. Tencere içinde 1-2 defa çevrildikten sonra salçalar eklenerek bir süre kavrulur ve iki bardak sıcak su ilave edilir. Son olarak tuz ve karabiber eklenir ve kesme şeker ilave edilerek yarım saat kadar pişirilir. Barbunya Meze (Yaz İçin) Malzemeleri
Barbunya Meze (Yaz İçin) Nasıl Yapılır? Barbunyalar ayıklanıp yarım saat kadar haşlanır ve kara suyu atılır. Küp doğranan kuru soğanlar, zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Küçük doğranan yeşil biberler ve domatesler de eklenerek domateslerin suyu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Barbunyalar ve kesme şeker de eklenerek birkaç dakika kavrulduktan sonra tuz ve karabiber eklenir. Bir su bardağı kaynar su eklenerek barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir. Ekstra Bilgiler Barbunya mezesinin lezzetini artırmak için, pişirme işlemi bittikten sonra üzerine ince doğranmış dereotu veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Ayrıca, limon suyu veya sirke ile servis ederek mezenize ekstra bir tat katabilirsiniz. Barbunya mezesini buzdolabında birkaç gün saklayabilir ve soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet Olsun. |