Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi, adı duyulunca herkese çok farklı gelebilir ya da adını duyar duymaz tadının kötü olabileceğini düşünebilir. Farklı tatlar ve lezzetler denemek her zaman iyidir. Bu tarifi de bir kere de olsa denemenizi tavsiye ederim.


Barbunya Köftesi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 300 gram barbunya
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 fincan ince kıyılmış maydanoz
  • Galeta unu
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı

Barbunya Köftesi Nasıl Yapılır?


Barbunyaları temizleyin, daha sonra barbunyaları tencereye koyun ve barbunyaların üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatın. Barbunyalar yumuşayana kadar kaynatma işlemine devam edin. Barbunyalar yumuşadıktan sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın. Barbunyaları sonra mutfak robotunda püre haline getirin. Daha sonra rendelenmiş kuru soğanı, bir adet yumurtayı, iki yemek kaşığı galeta ununu, yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanozu, tuzu, kırmızı pul biberi, karabiberi koyun ve yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra yarım saat dolapta bekletin yani dinlendirin. Dinlenme işlemi bittikten sonra ellerinizi ıslayarak barbunya köftesini ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın. Daha sonra barbunya köftelerini galeta ununa bulayıp kızartınız. Barbunya köftelerinizi ılık servis yapın.

Barbunya Köftesi hazır.

Afiyet olsun.

Barbunya Köftesi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası, Barbunya baklagiller familyasından oldukça severek yenilen bir lezzettir. Barbunyanın müthiş lezzeti ile damağa sunumunu eğer doğru bir şekilde yapar i[...]

Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Barbunya Salatası, barbunya mevsiminde iken mutlaka her hafta yemeğini ya da salatasını hazırlayarak tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Hatta kı[...]

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Barbunya yapımı; Lezzetli zeytinyağlı yemekler arasında özel bir yeri olan barbunya mükemmel bir yemektir. Dünyada en çok yetiştirilen baklagiller arasındadır. Fasulye [...]

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında kullanılm[...]

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu bilinir. Se[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6