Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya, düdüklüde yapılan her yemek gibi bu yemeğin yapımı çok kolaydır. Oldukça lezzetli bir barbunya yemeği çeşitlerindendir. Hafif tam anlamı ile yaz aylarının yemeğidir. Çalışan bayanların işten gelince kolayca yapabileceği bir yemek türüdür.


Düdüklüde Barbunya İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo gram barbunya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy kırmızı yağ biberi
  • 2 adet büyük boy domates
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 veya 4 diş sarımsak
  • 2 adet küp şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Bir buçuk çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz

Düdüklüde Barbunya Nasıl Yapılır?


İlk aşama barbunyaları güzelce ayıklayın. Barbunyaları boş kısmından bastırıp ikiye ayırırsanız daha kolay ayıklayabilirsiniz. Ayıklama işlemi bittikten sonra barbunyaları tek tek yıkayın ve suyunu süzgeçten süzün. Daha sonra büyük boy kuru soğanları ve sarımsakların kabuklarını soyun, yıkayın ve yemeklik yani küp-küp doğrayın. Düdüklü tencerenin içine zeytinyağını koyun. Ardından yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı atın ve kavurmaya başlayın. Kavurma işlemi soğanlar cam olana kadar devam etmelidir. Soğanlar cam gibi olduktan sonra suyu süzülen barbunyayı düdüklü tencereye atın. Daha sonra orta boyuttaki havuçları büyük boy kırmızı yağ biberini ve büyük boy domatesi yemeklik doğrayın ve düdüklüye atın. Düdüklü tencerede kavrulma işlemi devam ederken biber salçasını, domates salçasını ve tuzu koyun. Her zeytinyağlı yemekte olduğu gibi barbunya yemeğine de küp şekerleri koyun. Son olarak 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. İlk önce yüksek ateşte beş dakika pişirin. Daha sonra kısık ateşte en fazla altı yedi dakika pişirin. Düdüklü tencereyi olabildiğince uzak yere koyun. Çünkü içindeki basınç veya hava daha çabuk çıkmaktadır. Bu yemeği isteğe bağlı olarak hem sıcak hem soğuk olarak tüketebilirsiniz. Yine isteğe bağlı servis anında barbunyanın üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Düdüklüde Barbunya yemeği hazır.

Afiyet olsun.

Düdüklüde Barbunya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Güncel

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli, özellikle kuru fasulye yemeğini tahtından aşağıya indirecek olan bir yemek var ise bu kesinlikle etli barbunya yemeğidir. Çünkü taze barbunya hem ç[...]

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya, yemeği zeytinyağlı bir tarif olarak oldukça lezzetli, doyurucu ve sağlıklıdır. Tek başına dahi sevilen bu yemeği et ile yapılabildiği gibi patates [...]

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Barbunya yapımı; Lezzetli zeytinyağlı yemekler arasında özel bir yeri olan barbunya mükemmel bir yemektir. Dünyada en çok yetiştirilen baklagiller arasındadır. Fasulye [...]

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya, düdüklüde yapılan her yemek gibi bu yemeğin yapımı çok kolaydır. Oldukça lezzetli bir barbunya yemeği çeşitlerindendir. Hafif tam anlamı ile ya[...]

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır, Barbunya baklagiller familyasından olan bir bitki türüdür. Barbunya fasulyeye benzer. Fasulyeden ayıran özellikleri ise kabuğu ile gövdesi[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6