Barbunya Faydaları Barbunyanın faydaları, barbunya fasülyenin esmer türüdür. Tam bir vitamin deposudur. İnsan sağlığı açısından birçok faydası olan barbunyanın içinde bol miktarda demir, çinko, kalsiyum, karbonhidrat cilt ve hücrelerimiz için çok faydalı olan E, A, C ve K9 vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda bol miktarda lif içermektedir. Proyein açısından çok zengindir. Barbunya, kuru ise en az bir gün ıslatılmalı ve o su döküldükten sonra yıkanıp, 10 dk haşlanıp suyu süzüldükten sonra pişirilmelidir.
Barbunyanın faydaları
Hamilelikte iltihabı önler: Barbunya bakır içeriği sayesinde vücudunuzdaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Barbunyadaki bakır vücudunuzdaki enzimatik aktiviteyi geliştirmek için son derece yararlıdır. Bu da eklemlerinizin kan damarlarının elastik yapısını koruyarak doğumu kolaylaştırır.
Hamilelikte kadınlara enerji verir: Kan damarlarını, sinirleri ve kasları gevşeterek yorgunluğu azaltır. Migren, baş ağrısı, kas ve astım, ağrı gibi istenmeyen tıbbi durumları önler. Barbunya pek çok faydası ile hamile kadınlar için süper bir gıdadır.
Cildi korur: Barbunya da bulunan antioksidan sizin ve bebeğinizin cildi için çok önemlidir. Hamilelik diyabetini de önler. Koyu renkli barbunya da antioksidan miktarı daha yüksektir.
Hamilelikte sabah bulantılarını önler: Barbunyadaki diyet lifi hamile iken kolesterol seviyesini korumanıza yardımcı olur. Safra asitleri barbunyadaki lifle birleşerek vücuttaki aşırı yağın temizlenmesinde de rol oynar. Hergün barbunya tüketmek mide bulantısı hissinin üstesinden gelir ve sabah bulantısına neden olan safra asitlerini ortadan kaldırır.
Gebelikte baş ağrısından korur: Hamile iken düzenli barbunya tüketmek sülfitle alakalı baş ağrısı ya da hızlı kalp temposu gibi sorunları sizden uzak tutacaktır.
Hamilelikte kansızlığı giderir: Hamile olduğunuzda vücudunuz bebeğiniz için daha fazla kırmızı kan hücresi üretmelidir. Barbunya vücudunuzdaki hemoglobine takviyede bulunur. Bu durum demir eksikliğinin giderilmesine yardımcı olur. Bebeğinizin beyin gelişimini destekler. Ayrıca barbunya fetüsün iyi gelişmesini de sağlar.
- Romatizmal ağrıların azalmasını sağlar.
- Vücuda enerji vererek yorgunluğun giderilmesinde etkilidir.
- Kalo krizi geçirme olasılığını azaltır.
- Kalp çarpıntılarını azaltır ve sinirlerin yatışmasını sağlar.
- Posası fazla olan barbunyada bağırsak kanserinden korucucu özelliği vardır.
- Zehirlenme sonrası barbunya tüketilerek risk azalır
- Barbunya yaşlanmanın yavaşlamasını sağlar ve hücreleri yeniler
- Yaşlılarda oluşan kemik erimesini önler ve çocukların kemiklerini geliştirir
- Böbreklerde oluşan taş ve kumların dökülmesine yardımcı olur
- Barbunyanın içeriğinde çinko olduğu için cilt lekelerini azaltır
- Kan şekerini düzenleyerek açlık hissini ortadan kaldırır
- İçeriğinde barındırdığı E vitamini sayesinde cildin güzelleşmesini sağlar.
- Maydanozla birlikte tüketilen barbunya demir emilimini hızlandırır.
- Vücudunuzun fiziksel ve zihinsel yorgunluğunu alarak, zindelik verir.
- Yıpranan hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktirir.
- Böbrekteki kum taşlarının dökülmesine yardımcı olur.
- Çocuklarda kemik gelişimini desteklemek, büyüklerde ise kemik erimesini engellemek için etkilidir.
- Barbunya cilt lekelerinin oluşumunu önler.
Son Güncelleme : 27.11.2018 23:46:25 Barbunya Faydaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Barbunya Faydaları" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Dondurulmuş Barbunya | Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz. Dondurulmuş Barbunya Nasıl Yapılır? Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkla... |  | Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği | Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında yada düdüklüde ... |  | Sulu Barbunya Yemeği Tarifi | Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya pr... |  | Rüyada Barbunya Görmek | Rüyada Barbunya Görmek, rüya sahibi için hem mal hem de mülk edinmesine, iş hayatında çok kar getiren işler yapmasına ve çok büyük paralar kazanmasına delalet etmektedir. Rüyada barbunya görmek, rüya sahibinin şansının bütün hayatı boyunca devam etme... |  | Barbunya Yemeği Kaç Kalori | Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yapılabilen, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır.Ayrıca yazın hem fiyat olara... |  | Barbunya Yetiştiriciliği | Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile beraber güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ile beraber daha kaliteli v... |  | Barbunya Fasulye | Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir sebze olup dünyada en çok yetiştirilen ürünlerden biridir. Kurutulmuş ve yaş o... |  | Zeytinyağlı Barbunya Salatası | Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile oldukça lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatası özellikle diyet... |  | Barbunya Nasıl Dikilir | Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bitki türüdür. Barbunya Dünyada en çok dikimi yapılan, Türkiye’de Marmara bölgesinde yetiştiricili... |  | Barbunya Meze | Barbunya Meze, gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür... |  | Barbunya Konservesi | Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve ko... |  | Barbunya Protein | Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak ta adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir sebzedir. Dış kabuğu beyaz ve pembe renktedir, içi ise beyazdır. Barbunya yetiştirilirken genelde ... | | | Dondurulmuş Barbunya | | Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği | | Sulu Barbunya Yemeği Tarifi | | Rüyada Barbunya Görmek | | Barbunya Yemeği Kaç Kalori | | Barbunya Yetiştiriciliği | | Barbunya Fasulye | | Zeytinyağlı Barbunya Salatası | | Barbunya Nasıl Dikilir | | Barbunya Meze | | Barbunya Konservesi | | Barbunya Protein | | Düdüklü Tencerede Barbunya | | Barbunya Balığı | | Barbunya Çeşitleri | | Barbunya Pilaki Kalori | | Barbunya Nasıl Haşlanır | | Yeşil Barbunya | | Barbunya | | Etli Barbunya | | Barbunya Pilaki Konserve | | Taze Barbunya Salatası | | Barbunya Kalori | | Kıymalı Barbunya | | Beyaz Barbunya | | Güveçte Barbunya Tarifi | | Barbunya Kavurması | | Havuçlu Barbunya Tarifi | | Barbunya Faydaları | | Barbunya Piyaz | Popüler İçerik | Düdüklü Tencerede Barbunya Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kur... | Barbunya Balığı Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çen... | Barbunya Çeşitleri Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin oldu... | Barbunya Pilaki Kalori Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin... | Barbunya Nasıl Haşlanır Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidin den olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli... | Yeşil Barbunya Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfa... | |