Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya, çalışan kadınların işten geldiğinde kolayca yapabildiği ve kısa sürede piştiği için kolay bir yemek tarifidir. Diyet yapan insanların diyet programlarında olması gereken bir yemektir. Çocuklarında gelişim döneminde sürekli olmasa da tüketmesi gerekir.


Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım kilo gram barbunya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy kırmızı yağ biberi
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 tepeleme çay kaşığı domates salçası
  • 1 tepeleme çay kaşığı biber salçası
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet küp şeker
  • 1,5 su bardağı kaynamış su
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • Göz kararı maydanoz

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?


İlk önce barbunyaları güzelce ayıklayın. Kolay çıkarmak istiyorsanız eğer barbunyanın boş kısmından bastırın. İkiye ayrıldığı için barbunya içleri çok çabuk çıkıyor. Ayıklama işleminden sonra barbunyaları güzelce yıkayın ve süzülmesini bekleyin. Bu sırada düdüklü tencere içine zeytinyağını koyun. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Doğrama işleminden sonra soğanları düdüklüye ayırın ve kavurun. Kavrulan soğanların üzerine yıkadığınız barbunyaları düdüklü tencereye koyun. Daha sonra kırmızı yağ biberi, havucu ve domatesi yemeklik şekilde yani küp doğrayın. Bu sebzeleri düdüklü tencerenin içine atın. Son sebze olarak 1-2 diş sarımsağı küçük doğrayıp düdüklüye atın. Tüm zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi bu yemeğe de bir adet küp şeker atın. Malzemelerin üzerine bir tepeleme çay kaşığı tuzu, bir tepeleme çay kaşığı domates salçasını, bir tepeleme çay kaşığı biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Kısa bir süre kavurduktan sonra sıcak suyu düdüklü tencereye boşaltın. Daha sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Beş dakika yüksek ateşte pişirin ve daha sonra ocağın altını kısın. Barbunyaları kısık ateşte en fazla 6-7 dakika pişirin. Piştikten sonra düdüklü tencereyi ocakta bırakmayın. Soğuk olan bir yere koyun ve içindeki basınç veya hava daha çabuk çıksın. Servis yaparken ise barbunyanın üzerine ince maydanozları kıyarak süsleyin.

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya yemeği hazır.

Afiyet olsun.

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile ol[...]

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında kullanılm[...]

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Barbunya kalori, içerisinde bulunan yüksek vitaminler sayesinde protein bakımından zengin olan barbunya kalori olarak düşüktür. Barbunyanın kalorisini üzerine yapılacak [...]

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebilece[...]

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (Kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin bir besin kaynağıdır[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6