Güveçte barbunya, aslında kış yemeği olarak bilinse de, yazın yanına pilav çeşitleri, meze veya ayranla sunabileceğiniz lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz. Güveçte barbunya yemeğini ister fırında ister ocakta pişirip güvecin eşsiz lezzetini alabilirsiniz. Size her zaman yaptığım ve lezzetine doyum olmayan güveçte barbunyanın tarifini vereceğim. Güveçte Barbunya Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Güveçte Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır? Öncelikle barbunya taze ise fasulyelerini kabuklarından ayıralım, barbunya kuru ise akşamdan ıslatalım. Barbunyaları iyice yıkamalıyız. Yıkanan barbunyaları tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve ocağa alalım. Ocakta kaynadıktan sonra 25 dakika orta ısıda haşlayalım. Haşladığımız barbunyaları süzelim ve çıkan siyah suyu gidene kadar yıkayalım. Orta boy patatesi ve havucu kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayalım. Soğanı ve 2 diş sarımsağı yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Güveci ocağa alıp içerisine zeytinyağını koyalım. Zeytinyağı ısınınca yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı güvece ekleyelim. Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra küp halinde doğradığımız havuç ve patatesi de ekleyip iyice karıştıralım. Havuç, barbunya ve patates kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyip iyice karıştıralım. Karıştırdıktan sonra 5 su bardağı kaynar suyu güvece ekleyelim. Güveç kaynamaya başladıktan sonra güvecin kapağını kapatalım ve ocağın ısısını düşük seviyeye ayarlayalım. Kaynadıktan sonra 1 saat pişirip ocağı kapatalım. Güveçte barbunya yemeğini limon suyu ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |