Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte barbunya, zengin malzemeleriyle hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Taze veya kuru barbunya ile hazırlanan bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek bir seçenek sunar. Yanında pilav veya meze ile servis ederek sofralarınıza renk katabilirsiniz.
Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
25 Ağustos 2024
Güveçte barbunya, aslında kış yemeği olarak bilinse de, yazın yanına pilav çeşitleri, meze veya ayranla sunabileceğiniz lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz. Güveçte barbunya yemeğini ister fırında ister ocakta pişirip güvecin eşsiz lezzetini alabilirsiniz. Size her zaman yaptığım ve lezzetine doyum olmayan güveçte barbunyanın tarifini vereceğim.

Güveçte Barbunya Yemeği İçin Gerekli Malzemeler


  • 500 gram taze veya kuru barbunya
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber ve kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 5 su bardağı kaynamış su

Güveçte Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?


Öncelikle barbunya taze ise fasulyelerini kabuklarından ayıralım, barbunya kuru ise akşamdan ıslatalım. Barbunyaları iyice yıkamalıyız. Yıkanan barbunyaları tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve ocağa alalım. Ocakta kaynadıktan sonra 25 dakika orta ısıda haşlayalım. Haşladığımız barbunyaları süzelim ve çıkan siyah suyu gidene kadar yıkayalım. Orta boy patatesi ve havucu kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayalım. Soğanı ve 2 diş sarımsağı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.

Güveci ocağa alıp içerisine zeytinyağını koyalım. Zeytinyağı ısınınca yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı güvece ekleyelim. Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra küp halinde doğradığımız havuç ve patatesi de ekleyip iyice karıştıralım. Havuç, barbunya ve patates kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyip iyice karıştıralım. Karıştırdıktan sonra 5 su bardağı kaynar suyu güvece ekleyelim. Güveç kaynamaya başladıktan sonra güvecin kapağını kapatalım ve ocağın ısısını düşük seviyeye ayarlayalım. Kaynadıktan sonra 1 saat pişirip ocağı kapatalım.

Güveçte barbunya yemeğini limon suyu ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Yarlık 04 Ağustos 2024 Pazar

Güveçte barbunya yemeğini yaparken barbunyaların siyah suyunu nasıl tamamen giderebiliyorsunuz? Ayrıca, bu tarifi fırında pişirmek için nelere dikkat etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Barbunyaların Siyah Suyunu Giderme
Yarlık, barbunyaların siyah suyunu tamamen gidermek için şu adımları takip edebilirsin:
1. Barbunyaları bir gece önceden bol suyla ıslat.
2. Ertesi gün suyu süz ve taze suyla yıka.
3. Barbunyaları tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekle ve kaynat.
4. Kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika daha kaynatıp suyunu süz. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayarak siyah suyunu tamamen giderebilirsin.

Tarifi Fırında Pİşirme
Fırında barbunya yemeği yaparken şu noktalara dikkat etmelisin:
1. Fırına dayanıklı bir güveç kabı kullan.
2. Güveç kabının kapağını kapat ya da üzerini folyo ile sıkıca ört.
3. 180-200 derece arasında önceden öğütülmüş fırında pişir.
4. Barbunyaları ve diğer malzemeleri önceden hafifçe haşlamak, pişme süresini kısaltabilir.
5. Fırında pişirme süresi yaklaşık 1,5-2 saat olmalıdır, arada bir kontrol ederek barbunyaların yumuşaklığını test edebilirsin.

Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Pilaki Konserve
Barbunya Pilaki Konserve
Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri
Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Güncel
Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Yapı mı?
Barbunya Yapı mı?
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
Barbunya Nasıl Haşlanır?
Barbunya Nasıl Haşlanır?
Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Kalori?
Barbunya Kalori?
Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri