Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında ya da düdüklüde kolaylıkla pişirebilirsiniz. Tabi ki, bu farklı kaplar içerisinde barbunya yemeğini pişirme süreleri farklılık göstermektedir. Eğer hem zamandan tasarruf edip hem de barbunya yemeğinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız pişirme yöntemi olarak mutlaka düdüklü tercih edilmelidir. Yapımı oldukça kolay olan barbunya yemeğini içerisine eklediğiniz patates ve havuç ile çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca barbunya yemeği içerisinde bulunan malzemeler ile oldukça besleyici ve tok tutucu bir yemektir. Çünkü patates nişasta bakımından havuç ise A vitamini bakımından zengin olmasından dolayı barbunya yemeği besleyici özelliğe sahiptir. Barbunya yemeğini servis ederken yanında vazgeçilmeyen bir lezzet olan pirinç pilavını yapmayı sakın unutmayın.


Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 kilo kuru barbunya
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kesme şeker
  • Yeterli miktarda tuz

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?


Bir gün önceden mutlaka kuru barbunyayı temizledikten sonra ıslatalım. Ertesi gün sabah kalktığınızda barbunya yemeğini pişirmeden önce düdüklü tencerede yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatalım. Kuru barbunya ıslatıldıktan sonra kaynatılmasının amacı ise siyah suyunun çıkarılması içindir. Eğer kuru barbunyayı bir müddet suda kaynatıp o siyah suyunu almadan direk yemeği pişirirseniz kötü görünüme sahip olan bir barbunya yemeği pişirmiş olursunuz. Kaynama işleminden sonra barbunyayı süzgeçten süzelim ve ılık sudan hafif şekilde geçirelim. Düdüklünün içerisini temizledikten sonra içerisine zeytinyağını ilave edelim, ardından kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemekli olacak şekilde ince ince doğrayalım. Düdüklünün içine doğranmış kuru soğanı ilave ederek kavuralım. Havuçları halka şeklinde doğrayalım ve kavrulan kuru soğanların içerisine ekledikten sonra kavurma işlemine devam edelim. Daha sonra domates salçasını ilave edelim ve içerisine önceden kaynattığımız kuru barbunyayı, kesme şekeri ve tuzunu ilave ettikten sonra üzerine sıcak suyu ekleyelim ve düdüklünün ağzını kapatalım. Burada dikkat edelim, çünkü kaynattığımız için hafif yumuşadığından dolayı pişme süresi çabuk olacaktır. Kuru barbunya suyunu çekinceye kadar pişirelim ve servis tabağının içerisine alalım. İsterseniz pişen kuru barbunya yemeğinin üzerine çok az miktarda zeytinyağı gezdirip maydanoz ile süsledikten sonra Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği hazır ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Barbunya yapımı; Lezzetli zeytinyağlı yemekler arasında özel bir yeri olan barbunya mükemmel bir yemektir. Dünyada en çok yetiştirilen baklagiller arasındadır. Fasulye [...]

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrılmasını sa�[...]

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Barbunya kalori, içerisinde bulunan yüksek vitaminler sayesinde protein bakımından zengin olan barbunya kalori olarak düşüktür. Barbunyanın kalorisini üzerine yapılacak [...]

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu barbunya tarifi; barbunya yemeklerinin hepsi güzeldir ama en güzel yemeği de zeytinyağlı dediğimiz etsiz sebzeli olanlarıdır. O yüzdende sulu yemek içerisinde et[...]

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yap[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6