Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya, fasulye ailesine ait bir bakliyat türüdür ve hem taze hem de kuru olarak tüketilebilir. Her mevsim kuru barbunyayı bulmak mümkündür. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında ya da düdüklü tencerede kolaylıkla pişirebilirsiniz. Bu farklı pişirme kapları arasında, pişirme süreleri değişiklik göstermektedir. Zamandan tasarruf etmek ve daha lezzetli bir yemek elde etmek istiyorsanız, düdüklü tencereyi tercih etmelisiniz. Yapımı oldukça kolay olan barbunya yemeğini, içerisine eklediğiniz patates ve havuç ile daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca, içerdiği malzemeler sayesinde oldukça besleyici ve tok tutucu bir yemektir. Patates nişasta bakımından, havuç ise A vitamini bakımından zengin olduğu için barbunya yemeği besleyici bir özellik taşır. Barbunya yemeğini servis ederken yanında vazgeçilmez bir lezzet olan pirinç pilavını yapmayı unutmayın.

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 kilo kuru barbunya
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kesme şeker
  • Yeterli miktarda tuz

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Bir gün önceden kuru barbunyayı temizleyip suda ıslatın. Ertesi gün, barbunya yemeğini pişirmeden önce düdüklü tencerede yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatın. Kuru barbunyayı ıslattıktan sonra kaynatmanın amacı, siyah suyunun çıkarılmasıdır. Eğer kuru barbunyayı suda kaynatmadan doğrudan yemeği pişirirseniz, kötü görünümlü bir barbunya yemeği elde edersiniz. Kaynama işleminden sonra barbunyayı süzgeçten süzün ve ılık suyla hafifçe durulayın.

Düdüklü tencerenin içini temizledikten sonra içerisine zeytinyağını ilave edin. Ardından kuru soğanların kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayın. Doğranmış kuru soğanı düdüklü tencereye ekleyip kavurun. Havuçları halka şeklinde doğrayarak kavrulan kuru soğanların içerisine ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Daha sonra domates salçasını ilave edin. Önceden kaynattığınız kuru barbunyayı, kesme şekeri ve tuzunu ekledikten sonra üzerine sıcak suyu ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın.

Bu noktada dikkatli olun; çünkü önceden kaynattığınız için hafif yumuşamış olan barbunya, çabuk pişecektir. Kuru barbunya suyunu çekene kadar pişirin ve servis tabağına alın. İsterseniz, pişen kuru barbunya yemeğinin üzerine çok az miktarda zeytinyağı gezdirip maydanoz ile süsleyerek sunabilirsiniz. Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği hazır, afiyet olsun.


Ekstra Bilgiler

Barbunya yemeği, sadece lezzetli değil aynı zamanda besleyici bir yemektir. Barbunya, protein ve lif bakımından zengindir ve bu özellikleri sayesinde sindirim sistemini düzenler ve uzun süre tok tutar. Ayrıca, barbunya yemeği kalp sağlığını destekler ve kolesterol seviyelerini dengede tutar. Bu nedenle, haftada birkaç kez barbunya yemeği tüketmek sağlığınız için faydalı olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Popüler İçerikler

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Güncel

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?