Taze Barbunya Taze barbunya, özellikle yaz aylarında Ege mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Sıcak havalarda hafif ve besleyici bir seçenek olarak öne çıkar. Taze barbunya, sağlıklı ve lezzetli bir yemek olup, genellikle sebzeler ve zeytinyağı ile hazırlanır. Taze Barbunya İçin Gerekli Malzemeler
Taze Barbunya Nasıl Yapılır? İlk olarak, barbunyalar güzelce ayıklanır. Ayıklama işlemini hızlandırmak için barbunyanın boş kısmından bastırarak ikiye ayırabilirsiniz. Ayıkladıktan sonra barbunyaları iyice yıkayın. Daha sonra tencereye barbunyaları koyun ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Barbunyaları on beş dakika haşlayın. Bu işlem, barbunyanın siyah suyunu çıkarmak içindir ve yemeğin suyunun kara olmasını engeller. Barbunyalar haşlanırken, bir adet soğan ve dört veya beş adet sarımsağı soyun, yıkayın ve yemeklik, yani küp küp doğrayın. Başka bir tencerede zeytinyağı ile sarımsak ve soğanı kavurun. Soğanlar cam gibi olana kadar kavurma işlemine devam edin. Daha sonra bir tatlı kaşığı biber salçası ve bir tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin. Haşlanan barbunyaları süzgeçten geçirin ve soğumaya bırakın. İki adet havuç ve bir adet orta boy patatesi küp küp doğrayın ve kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra süzdüğünüz barbunyaları tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve son olarak tuzunu ekleyin. Yemeği on beş dakika daha pişirin. Servis Önerisi Taze barbunya yemeğini sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Yaz aylarında soğuk servis edilmesi, yemeğin daha ferahlatıcı olmasını sağlar. Yanında taze ekmek ve yeşil salata ile sunarak lezzetli bir öğün oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun. |