Etli Barbunya Yemeği Genelde zeytinyağlı ve etsiz olarak yapılan bu yemek, etli şekilde de harika bir lezzete sahiptir. Barbunya, herkes tarafından sevilen ve çok yararlı bir baklagildir. Sulu yemeği ve salatası yapılır. Etli Barbunya Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Etli Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır? Barbunyaları tek tek ayıklayın ve iyice yıkayın. 2 adet kuru soğanı ve 2 diş sarımsağı soyun, yıkayın ve yemeklik olarak küp küp doğrayın. Domatesleri de iyice yıkayın. Daha sonra domatesleri 15 saniye kadar sıcak suda bekletin ve soğuk suya tutup şoklayın. Bunu yapmamızın nedeni, domatesin kabuğunu daha rahat soyabilmek ve domatesin kabuğunun hemen altındaki kısımdaki vitaminden yararlanabilmektir. Domatesleri soyduktan sonra arzuya bağlı olarak küp küp doğrayabilir veya rendeleyebilirsiniz. 2 adet yeşil biberi de tohumlarından temizleyerek ince ince doğrayın. Doğrama işlemini tamamladıktan sonra tencerenin içine 5 yemek kaşığı zeytinyağını koyun. Ardından soğanları ve sarımsakları ekleyin ve kavurun. Kavurma işlemini soğanlar cam gibi olana kadar devam ettirin. Daha sonra 200 gram kuşbaşı eti ekleyin. Kuşbaşı et suyunu salıp çekene kadar soğan ve sarımsaklarla kavurun. Kuşbaşı etler suyunu çektikten sonra yeşil biber ve domatesi ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bittikten sonra yarım kilogram iç barbunyayı ekleyin. Daha sonra sebzeler ile barbunyanın karışmasını sağlayın. Yemeğin üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak yemeğin kaynamasını bekleyin ve kaynadıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin. Son olarak barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ekstra Bilgiler Etli barbunya yemeği, protein ve lif bakımından zengin bir yemektir. Ayrıca demir, magnezyum ve folik asit gibi önemli mineralleri içerir. Bu nedenle, özellikle çocuklar ve hamile kadınlar için besleyici bir tercih olabilir. Afiyet olsun. |