Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği

Genelde zeytinyağlı ve etsiz olarak yapılan bu yemek, etli şekilde de harika bir lezzete sahiptir. Barbunya, herkes tarafından sevilen ve çok yararlı bir baklagildir. Sulu yemeği ve salatası yapılır.

Etli Barbunya Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilogram taze iç barbunya
  • 200 gram kuşbaşı et veya kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet etli kırmızı biber (yağ biberi)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Barbunyaları tek tek ayıklayın ve iyice yıkayın. 2 adet kuru soğanı ve 2 diş sarımsağı soyun, yıkayın ve yemeklik olarak küp küp doğrayın. Domatesleri de iyice yıkayın. Daha sonra domatesleri 15 saniye kadar sıcak suda bekletin ve soğuk suya tutup şoklayın. Bunu yapmamızın nedeni, domatesin kabuğunu daha rahat soyabilmek ve domatesin kabuğunun hemen altındaki kısımdaki vitaminden yararlanabilmektir. Domatesleri soyduktan sonra arzuya bağlı olarak küp küp doğrayabilir veya rendeleyebilirsiniz. 2 adet yeşil biberi de tohumlarından temizleyerek ince ince doğrayın.

Doğrama işlemini tamamladıktan sonra tencerenin içine 5 yemek kaşığı zeytinyağını koyun. Ardından soğanları ve sarımsakları ekleyin ve kavurun. Kavurma işlemini soğanlar cam gibi olana kadar devam ettirin. Daha sonra 200 gram kuşbaşı eti ekleyin. Kuşbaşı et suyunu salıp çekene kadar soğan ve sarımsaklarla kavurun. Kuşbaşı etler suyunu çektikten sonra yeşil biber ve domatesi ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.

Kavurma işlemi bittikten sonra yarım kilogram iç barbunyayı ekleyin. Daha sonra sebzeler ile barbunyanın karışmasını sağlayın. Yemeğin üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak yemeğin kaynamasını bekleyin ve kaynadıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin. Son olarak barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ekstra Bilgiler

Etli barbunya yemeği, protein ve lif bakımından zengin bir yemektir. Ayrıca demir, magnezyum ve folik asit gibi önemli mineralleri içerir. Bu nedenle, özellikle çocuklar ve hamile kadınlar için besleyici bir tercih olabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Güncel

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?