Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında barbunya, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Taze veya kuru barbunya kullanılarak hazırlanabilir. Zengin malzemelerle çeşitlendirilebilir ve hem sıcak hem soğuk servis edilebilir. Misafirler için pratik bir alternatif sunar. Tarifin detaylarına göz atarak hemen deneyebilirsiniz.
Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
29 Ağustos 2024

Fırında Barbunya Tarifi


Fırında barbunya, çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilen, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Barbunya, baklagiller ailesine ait bir tür fasulyedir. Kurutulmuş barbunyayı yılın her döneminde bulabilirsiniz, fakat mevsiminde çıkan taze barbunya çok daha lezzetlidir. Kuru barbunyayı önceden ıslatıp haşlamak gerekirken, taze barbunya hızlıca pişer. Bu yemek fırında, tencerede veya düdüklü tencerede yapılabilir. Özellikle akşam yemeklerinde tercih edilen barbunya, meze olarak da sofralarda yer alır. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Taze barbunya, ağızda mükemmel bir tat bırakır ve sevdiklerinize sunabileceğiniz harika bir alternatiftir. İçerisine eklenen sebzelerle daha besleyici ve sağlıklı hale gelir. Aniden misafir geldiğinde bu lezzetli tarifi rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler


  • Yarım kilogram barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kırmızı pul biber

Fırında Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?


Eğer kuru barbunya kullanacaksanız, bir gece öncesinden ıslatıp ertesi gün haşlamak için hazırlayın. Ancak taze barbunya kullanacaksanız, tencereye bir miktar tuzlu su koyarak barbunyayı haşlayabilirsiniz. Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Kuru soğanı soyup piyaz şeklinde doğrayın ve tencerede pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından biber salçası ve toz şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Kaynar su ekleyerek karışımı kaynamaya bırakın. Salçalı su kaynadıktan sonra içine kırmızı pul biber, tuz, sirke ve haşlanmış barbunyayı ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını kapatın ve karışımı fırın kaplarına eşit şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırında barbunya yemeği hazır olduktan sonra, fırından çıkarıp üzerine maydanoz dalları ile süsleyerek servis yapın. İsterseniz yanında pirinç pilavı veya patates püresi ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Türek 04 Ağustos 2024 Pazar

Barbunyayı haşlarken ne kadar tuz kullanmak gerekiyor? Ayrıca salçalı suyu kaynattıktan sonra mi barbunyayı ekliyoruz yoksa daha önce mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Türek,

Tuz Kullanımı: Barbunyayı haşlarken genellikle her bir litre suya bir tatlı kaşığı tuz eklemek yeterli olacaktır. Bu, barbunyanın lezzetli olmasını sağlarken, tuz oranının da dengeli olmasına yardımcı olur.

Barbunya Ekleme Zamanı: Salçalı suyu kaynattıktan sonra barbunyayı eklemeniz daha iyi sonuç verir. Bu şekilde barbunya, salçalı suyun tadını daha iyi emer ve yemeğiniz daha lezzetli olur. Öncesinde barbunyayı eklemek, salçanın ve diğer malzemelerin tam olarak karışmasını engelleyebilir.

Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Barbunya Kalori?
Barbunya Kalori?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri
Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri
Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Güncel
Barbunya Pilaki Konserve
Barbunya Pilaki Konserve