Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi, çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanan barbunya yemekleri, barbunya salatası, barbunya piyazı ve en önemlisi ise fırında hazırlanan barbunyadır. Baklagiller ailesine üye olan barbunya başka bir çeşit fasulye olarak isimlendirilir. Barbunya kurusunu hangi ayda isterseniz isteyin rahatlıkla bulabilirsiniz. Ancak mevsiminde çıkan taze barbunya kuru barbunyaya göre çok daha lezzetlidir. Kuru barbunyayı önceden ıslatıp haşlamak gerekir iken, taze barbunya göz açıp kapayana kadar çabuk pişer. Barbunyayı tencerede, düdüklüde ya da fırında pişirebilirsiniz. Özellikle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan barbunya meze olarak bütün sofralarda yer almaktadır. Kısacası barbunya yemeğini sıcak olarak tüketebileceğiniz gibi, aynı zamanda soğuk meze tarzında da yiyebilirsiniz. Artık bu sizin damak zevkinize kalmıştır. Ayrıca taze barbunyayı yerken ağzınızda mükemmel bir tat bırakmaktadır. Ailenize ve sevdiklerinize taze barbunya yemeğini mutlaka ikram etmelisiniz. Barbunyanın içerisine eklenen sebzeler ile çok daha besleyici ve sağlıklı bir yemek hazırlamış olursunuz. Aniden yemeğe gelen misafirlerinize bu muhteşem lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz.


Fırında Barbunya Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Yarım kilogram barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kırmızı pul biber

Fırında Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?


Eğer kuru barbunya kullanacaksanız bir gece öncesinden ıslatıp ertesi gün haşlamak için hazır hale getirebilirsiniz. Ancak taze barbunya kullanacaksanız tencerenin içerisine bir miktar tuzlu su koyarak barbunyayı haşlayabilirsiniz. Diğer tarafta orta boy bir tencerenin içerisine zeytinyağını ekleyelim, kuru soğanı soyalım ve piyaz şeklinde doğradıktan sonra tavanın içinde pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra içine biber salçası ile toz şekeri ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Ardından kaynamış sıcak su ekleyerek kaynaması için bırakalım. Salçalı su kaynadıktan sonra suyun içine kırmızı pul biberi, tuzunu, sirkeyi ve haşlanmış barbunyayı ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım ve hazırladığımız barbunyayı fırın kaplarının içerisine eşit miktarda boşaltalım. Daha önceden 160 derecede ısıttığımız fırına kapları koyalım ve 15 dakika pişirelim. Fırında barbunya yemeği hazır olduktan sonra fırından çıkaralım ve üzerine maydanoz dalları ile süsleyerek servis yapalım. İsterseniz fırında barbunyanın yanında pirinç pilavı ya da patates püresi ile de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fırında Barbunya Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Barbunya yapımı; Lezzetli zeytinyağlı yemekler arasında özel bir yeri olan barbunya mükemmel bir yemektir. Dünyada en çok yetiştirilen baklagiller arasındadır. Fasulye [...]

Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Barbunya Salatası, barbunya mevsiminde iken mutlaka her hafta yemeğini ya da salatasını hazırlayarak tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Hatta kı[...]

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi, adı duyulunca herkese çok farklı gelebilir ya da adını duyar duymaz tadının kötü olabileceğini düşünebilir. Farklı tatlar ve lezzetler denemek her [...]

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası, Barbunya baklagiller familyasından oldukça severek yenilen bir lezzettir. Barbunyanın müthiş lezzeti ile damağa sunumunu eğer doğru bir şekilde yapar i[...]

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli barbunya pilaki; tarifi etli barbunya kış aylarında ve yaz aylarında tüketebileceğiniz lezzetli bir yemektir. Kuru baklagillerden bir yiyecek olan barbunya taneleri olan[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6