Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi

Fırında barbunya, çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilen, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Barbunya, baklagiller ailesine ait bir tür fasulyedir. Kurutulmuş barbunyayı yılın her döneminde bulabilirsiniz, fakat mevsiminde çıkan taze barbunya çok daha lezzetlidir. Kuru barbunyayı önceden ıslatıp haşlamak gerekirken, taze barbunya hızlıca pişer. Bu yemek fırında, tencerede veya düdüklü tencerede yapılabilir. Özellikle akşam yemeklerinde tercih edilen barbunya, meze olarak da sofralarda yer alır. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Taze barbunya, ağızda mükemmel bir tat bırakır ve sevdiklerinize sunabileceğiniz harika bir alternatiftir. İçerisine eklenen sebzelerle daha besleyici ve sağlıklı hale gelir. Aniden misafir geldiğinde bu lezzetli tarifi rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilogram barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kırmızı pul biber

Fırında Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?

Eğer kuru barbunya kullanacaksanız, bir gece öncesinden ıslatıp ertesi gün haşlamak için hazırlayın. Ancak taze barbunya kullanacaksanız, tencereye bir miktar tuzlu su koyarak barbunyayı haşlayabilirsiniz. Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Kuru soğanı soyup piyaz şeklinde doğrayın ve tencerede pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından biber salçası ve toz şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Kaynar su ekleyerek karışımı kaynamaya bırakın. Salçalı su kaynadıktan sonra içine kırmızı pul biber, tuz, sirke ve haşlanmış barbunyayı ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını kapatın ve karışımı fırın kaplarına eşit şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırında barbunya yemeği hazır olduktan sonra, fırından çıkarıp üzerine maydanoz dalları ile süsleyerek servis yapın. İsterseniz yanında pirinç pilavı veya patates püresi ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Güncel

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Güncel

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?