Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağında sebze tüketimi oldukça yaygındır. Bu sebzeler arasında barbunya da sevilerek pişirilen bir sebzedir. Tazesini bulmak zor olabilir veya uzun sürede pişmesi gerekebilir. Son zamanlarda konservesi oldukça popüler olan barbunyayı, bu sayede mevsimi dışında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. Şimdi sizlere konserve barbunyanın tarifini vereceğim. Kolay gelsin.

Konserve Barbunya Malzemeleri
  • 1 kg barbunya
  • 1 kg barbunya için yarım litre su
  • 1 litrelik kavanoz
Konserve Barbunya Nasıl Yapılır?

Öncelikle barbunyalar kabuklarından ayrılır. Daha sonra bir kilogramlık barbunya için yarım litre su ocağa konularak kaynatılır. Kaynayan suya kabuklarından ayırdığımız barbunyalar atılır ve ortalama 4 dakika kadar kaynatılır. Yarım pişmiş olan barbunyalar kevgir yardımıyla çıkarılır. Barbunyalar doğrudan kavanozlara aktarılır ve haşlamadan kalan su ılıyınca kavanozlara ilave edilir. Kavanozlar tam doldurulmamalı; ağız kısmında bir parmak boşluk bırakılmalı ve hava almayacak biçimde sıkıca kapatılmalıdır. Bu işlemden sonra kavanozlar ters çevrilerek kapakları altta olacak şekilde bir tencereye dizilir. Ardından kavanozların üzerini bir parmak geçecek kadar su eklenir ve ocağa alınarak bir saat civarında kaynatılır.

Bir saat kaynattıktan sonra aynı pozisyonda kavanozlar düz bir yere konulur ve soğuması için bekletilir. Barbunyaların daha iyi olması için bu aşamada üzerleri bir örtüyle kapatılır ve bir gece bekletilir. Bu şekilde bir gece bekletilen kavanozlar ertesi gün düz yani normal şekline çevrilir. Konservelerin kapakları içe doğru basık bir hal almış olacaktır. Bu şekildeyse ve herhangi bir sızıntı olmamışsa konserve işlemi başarılı olmuştur. Artık konserveleri buzdolabında veya serin güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz.

Barbunyaları konserve yaparken şu noktaları unutmayın: Barbunyaları tüketebileceğiniz kadar kavanoza koyun. Çünkü konservesi açılan barbunya en fazla iki gün içinde tüketilmelidir, yoksa bozulur. Diğer bir püf nokta ise konserve barbunyanız uygun ortamda saklandığı zaman 6 aya kadar, hatta iyi korunmuşsa bir yıla kadar tüketilebilir. Siz yine de altı ayda tüketin. Kapaklar ne kadar sıkı kapatılırsa kullanım süresi ona oranla uzar. Afiyetle yiyin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri