Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Konserve Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Barbunya; Türk mutfağımızda sebze tüketimi oldukça yaygındır. Bunlar arasında barbunya da sevilerek pişirilen bir sebzedir. Tazesini bulmak ya da uzun süre pişmesinden dolayı son zamanlar da konservesi oldukça popüler olan barbunyayı bu sayede mevsimi dışında da istediğiniz zaman rahatlıkla pişirebilirsiniz. Şimdi sizlere konserve barbunyanın tarifini vereyim. Kolay gelsin.


Konserve Barbunya Malzemeleri

  • 1 kg barbunya
  • 1 kg barbunya için yarım litre su
  • 1 kg barbunya için 1 litrelik kavanoz

Konserve Barbunya Nasıl Yapılır?


Öncelikle barbunyalar kabuklarından ayrılır. Daha sonra bir kilogramlık barbunya için yarım litre su ocağa konularak kaynatılır. Ardından kaynayan suya kabuklarından ayırdığımız barbunyalar atılır ve ortalama 4 dakika kadar kaynatılır. Yarım pişmiş olan barbunyalar kevgir yardımıyla çıkarılır. Barbunyalar direk kavanozlara aktarılır ve haşlamadan kalan suda ılıyınca kavanozlara ilave edilir. Kavanozlar tam doldurulmamalı ağız kısmında bir parmak boşluk bırakılır ve hava almayacak biçimde sıkıca kapatılır. Bu işlemden sonra kavanozlar ters çevrilerek kapakları altta olacak şekilde bir tencereye dizilir. Ardından kavanozların üzerini bir parmak geçecek kadar su eklenir ve ocağa alınarak bir saat civarında kaynatılır. Bir saat kaynattıktan sonra aynı pozisyonda kavanozlar düz bir yere konulur ve soğuması için bekletilir. Barbunyalarımız daha iyi olsun istiyorsak bu aşamada üzerleri bir örtüyle kapatılır ve bir gece bekletilir. Bu şekilde bir gece bekletilen kavanozlar diğer gün düz yani normal şekline çevrilir. Konservelerin kapakları içe doğru basık bir hal almış olacaktır. Bu şekildeyse ve herhangi bir sızıntı olmamışsa konserve işlemi başarılı olmuş demektir. Artık konserveleri buzdolabında veya serin güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Barbunyaları konserve yaparken şunu unutmayın. Barbunyaları tüketebileceğiniz kadar kavanoza koyun. Çünkü konservesi açılan barbunya en fazla iki gün içinde tüketilmelidir. Yoksa bozulur. Diğer püf nokta ise konserve barbunyanız uygun ortamda saklandığı zaman 6 aya kadar hatta iyi korunmuşsa bir yıla kadar tüketilir. Sizler yine de altı ayda tüketin. Kapakları ne kadar sıkı kapatılırsa kullanım süresi ona oranla uzar. Afiyetle yiyin.

Konserve Barbunya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

İlginizi Çekebilir

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya yemekleri, barbunya sevilen baklagillerden biridir. Sık sık yemekleri yapılan ve sevilerek tüketilen yemekleri mezeleri vardır. Tam bir vitamin deposu olarak bilinen [...]

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz, Esmer bir fasulye çeşidi olan barbunya, tam anlamıyla bir vitamin deposudur. Sağlık açısından oldukça faydalı olan barbunyanın içerisinde A, C, E ve K9 [...]

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu barbunya tarifi; barbunya yemeklerinin hepsi güzeldir ama en güzel yemeği de zeytinyağlı dediğimiz etsiz sebzeli olanlarıdır. O yüzdende sulu yemek içerisinde et[...]

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası, Barbunya baklagiller familyasından oldukça severek yenilen bir lezzettir. Barbunyanın müthiş lezzeti ile damağa sunumunu eğer doğru bir şekilde yapar i[...]

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Barbunya, düdüklüde yapılan her yemek gibi bu yemeğin yapımı çok kolaydır. Oldukça lezzetli bir barbunya yemeği çeşitlerindendir. Hafif tam anlamı ile ya[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6