Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya

Beyaz barbunya sağlığına önem veren aileler tarafından sıkça tüketilmektedir. Besin değeri oldukça yüksek olan beyaz barbunya, sağlık açısından birçok fayda sağlamaktadır. Beyaz barbunya, tam bir vitamin deposudur ve içeriğinde bol miktarda demir, çinko, kalsiyum, karbonhidrat, E, A, C ve K vitamini barındırmaktadır. Çocukların gelişiminde fayda sağlayan bu besin, vücudun genel sağlığı üzerinde de olumlu sonuçlar yaratmaktadır. Protein açısından fazlasıyla zengin olan barbunya, kuru iken en az 1 gün suda bekletilmelidir. Bekletilen suyu döküp barbunyaları yıkayarak pişirmeyi tercih etmelisiniz. Ayrıca barbunya haşlanırken ilk suyu dökülmelidir. 10 dakika haşlanan barbunyayı süzüp yıkadıktan sonra tekrar pişmeye bırakmalısınız. Beyaz barbunya genellikle kış aylarında sofralarda daha çok yer almaktadır.

Beyaz Barbunya İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı beyaz barbunya
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Beyaz Barbunya Nasıl Yapılır?

Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp sıvı yağda yumuşayana kadar kavurmalısınız. Sonrasında biberleri doğrayarak kavrulan soğanın içine ilave etmelisiniz. Soğan ve biber karışımı biraz kavrulduktan sonra doğranmış havuçları soğan ve biberin içine ilave etmelisiniz. Soğan, biber ve havuç kavrulduktan sonra salçayı ekleyip karıştırmaya devam etmelisiniz. Sonrasında beyaz barbunyanın suyunu, kimyonu ve tuzunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Tencereden düdük sesi duyulduktan sonra 15-20 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında dinlenmesini bekleyip servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Beyaz barbunya, lif açısından da zengin bir besindir ve sindirim sistemine fayda sağlar. Ayrıca düşük glisemik indekse sahip olması nedeniyle kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Beyaz barbunya, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir seçenektir. Farklı tatlar denemek isteyenler için beyaz barbunya, zeytinyağı ile de pişirilebilir ve soğuk olarak tüketilebilir. Bu şekilde, Akdeniz mutfağının lezzetlerini sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri