Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya protein, kalsiyum, demir ve lif açısından zengindir. Barbunya en çok ege bölgesinde yetişir. İzmir barbunyanın en çok yetiştirildiği il konumundadır. Ödemiş ilçesinde her yıl çok sayıda barbunya yetiştirilir ve İstanbul, İzmir, Ankara gibi birçok şehre gönderilir. Barbunya yaz aylarında yetişir ve bu aylarda bolca su ister. Barbunyanın kişiye çok faydası vardır. Lif bakımından çok zengindir barbunya, ayrıca kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Vücuda güç verir. Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Böbreklere iyi gelir. Sonbahar döneminde kişide meydana gelen yorgunluğun giderilmesine iyi gelir. Kan şekerinin düşmesine yardımcı olur. Barbunya ile yapılan birçok yemek çeşidi vardır ve sulu barbunya yemeği de bunlardan biridir. Biz bugünkü yazımızda sizlere sulu barbunya yemeğinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi vereceğiz.


Sulu Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeleri

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı barbunya
  • 1 yemek kaşığı kadar salça
  • 1-2 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber
  • Bir miktar tuz

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?


Bir tencere içerisine 2 su bardağı barbunyayı ekleyin ve bu barbunyaları geçecek kadar su ilave edin. Fakat barbunyalar haşlanırken çok fazla erimemesi için dikkat edin. Barbunyalar haşlanırken, ayrı bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsağı kavurun. Daha sonra salça ve pul biberi de ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından kabuklarını soyduğunuz patates ve havuçları küp-küp doğrayın ve soğan sarımsak karışımının üzerine ekleyin. Daha sonra tüm bu malzemeleri kavurun. Hepsi kavrulduktan sonra haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz barbunyaları ekleyin. En sonda da tuzunu şekerini ve üzerini geçecek kadar da su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve pişmesi için bekleyin. Patates ve havuçlar yumuşadığında yemeğiniz pişmiş demektir. Ocağın altını kapattıktan sonra yemeğinizi yarım saat kadar dinlendirin.

Afiyet Olsun.

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz, Esmer bir fasulye çeşidi olan barbunya, tam anlamıyla bir vitamin deposudur. Sağlık açısından oldukça faydalı olan barbunyanın içerisinde A, C, E ve K9 [...]

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze barbunya salatası ile eşsiz lezzetiyle damaklara, sunum olarak da misafirlerinizin gözlerine bir ziyafet sunabilirsiniz. Barbunya bir baklagiller ailesinden hemen hemen her[...]

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve, yaz sonunda kışa hazırlık olarak yapılan gayet lezzetli ve tüketimi kolay bir yiyecek türüdür. Bütün sebze konservelerinde olduğu gibi, barbun[...]

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya Fasulye Türleri ve Özellikleri

Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir [...]

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi; Kuru baklagillerden olan barbunyayı da pişirmek için akşamdan suda bekletmek her zaman işinizi kolaylaştıracaktır. Bu işlem pişme süresini neredeys[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6