Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki

Barbunya, baklagiller familyasından olup, beyaz, pembe veya mor çiçekleri olan, hem kuru hem de taze sebze olarak tüketilebilen bir bitki türüdür. Barbunya taneleri yuvarlak, yassı veya oval şekillerde olup, kırmızı benekleri olan fasulye cinsinden bir bitki türüdür. Bu bitkinin sebze olarak yararlanılan yeşil ürünü ve kuru tohumları bulunmaktadır.

Barbunya Pilaki İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr. taze barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunyalar, hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıp, küp küp doğranan soğanları kavurun. Ardından, salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Küp küp doğranmış patates ve havuçları ekleyip, kısık ateşte beş dakika kadar kavurun. Barbunyaları da ekleyip, üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin. Barbunya, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra pişen barbunyaya tuz ve bir tutam şeker ekleyin. Servis yapmadan önce üzerine maydanoz ve limon ekleyerek soğuk olarak servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Barbunya pilaki, zeytinyağlı yemekler kategorisinde yer almakta olup, özellikle yaz aylarında soğuk olarak tüketilen bir mezedir. Besin değeri açısından zengin olan barbunya, protein, lif, demir ve çeşitli vitaminler içermektedir. Bu nedenle, sağlıklı bir beslenme programının bir parçası olarak da tercih edilebilir. Ayrıca, barbunya pilaki, limon dilimleri ve taze maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilebilir. Bu yemek, soğuk olarak servis edilmesi nedeniyle, yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek olarak da öne çıkmaktadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Güncel

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri