Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki; Barbunya baklagiller familyasından beyaz, pembe ya da mor çiçekleri olan hem kuru hem de taze sebze olarak yenen bir bitki türüdür. Barbunya taneleri yuvarlak yassı veya oval şeklinde kırmızı benekleri olan fasulye cinsinden bir bitki türüdür. Bu bitkinin sebze olarak yararlanılan yeşil ürünü ve kuru tohumları bulunmaktadır.


Barbunya pilaki için gerekli olan malzeler

  • 500 gr. Taze barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Barbunya pilaki nasıl yapılır?


Barbunyalar hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Zeytinyağını ayrı bir tencereye alıp küp-küp doğranan soğanları kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Küp küp doğradığımız patates ve havuçları ekleyip kısık ateşte beş dakika kadar kavurun. Barbunyaları da ekleyip üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekliyoruz. Barbunya, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra pişen barbunyaya tuz ve bir tutam şeker ekleyin. Servis yapmadan önce üzerine maydanoz ve limon ekleyerek soğuk olarak servis yapılır.

Barbunya Pilaki Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve

İlginizi Çekebilir

Barbunya Kalori?

Barbunya Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Güncel

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı[...]

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrılmasını sa�[...]

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası, Barbunya baklagiller familyasından oldukça severek yenilen bir lezzettir. Barbunyanın müthiş lezzeti ile damağa sunumunu eğer doğru bir şekilde yapar i[...]

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yap[...]

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya; Tabi ki diğer sebzeler kurutmalık yapılırken ya da turşular doldurulurken yani kışa hazırlık yaparken kışlık barbunya da unutulmayan ve kışın tü[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6