Barbunya Yemeği Yapılışı
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Baklagiller dendiği zaman millet olarak bizde akan sular durur. Hele bir de güzel bir tarif ile hazırlandı ise lezzetine lezzet eklenir. Barbunya diğer baklagiller gibi son derece sağlıklı bir gıdadır. Sevdiklerine hem sağlıklı hem de lezzetli tarifler sunmak isteyen herkese bu tarifi uygulamasını tavsiye ederiz. Kolay gelsin.


Barbunya Yemeği Malzemeleri

  • 2 su bardağı barbunya
  • 1 adet orta büyüklükte patates
  • 1 adet orta büyüklükte havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar kaynar su

Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?


Öncelikle barbunyayı yıkayıp suyunu süzüyoruz. Daha sonra tencereye atıp, üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyip barbunyalar pişinceye kadar kaynatıyoruz.

Başka bir tencerede zeytinyağını bir miktar kızdırıyoruz. Üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra sarımsakları doğrayıp ilave ediyoruz. Ardından salçayı ekliyoruz ve bir iki çevirim kavuruyoruz. Patatesi ve havucu bezelye iriliğinde küp-küp doğruyoruz ve kavrulan salçanın üzerine ilave ediyoruz. Kısık ateşte birkaç dakika kavrulduktan sonra pişen barbunyanın suyunu süzüp üzerine ilave ediyoruz. Birkaç dakika da bu şekilde kavurup 2 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ilave edip patates ve havuç pişinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Yemeğin altını kapattıktan sonra en az yarım saat dinlendirin servis edin.

Afiyet olsun.

Not: Barbunyayı haşlarken biraz diri kalmasına dikkat edin ki, patates ve havuç pişinceye kadar erimesin.

Barbunya Yemeği Yapılışı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Güncel

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Taze barbunya salatası ile eşsiz lezzetiyle damaklara, sunum olarak da misafirlerinizin gözlerine bir ziyafet sunabilirsiniz. Barbunya bir baklagiller ailesinden hemen hemen her[...]

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır?

Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidinden olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli ile bilinen bitki[...]

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında kullanılm[...]

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi; Kuru baklagillerden olan barbunyayı da pişirmek için akşamdan suda bekletmek her zaman işinizi kolaylaştıracaktır. Bu işlem pişme süresini neredeys[...]

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Barbunya Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak da adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir sebzedir. Dış k[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6