Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz, Esmer bir fasulye çeşidi olan barbunya, tam anlamıyla bir vitamin deposudur. Sağlık açısından oldukça faydalı olan barbunyanın içerisinde A, C, E ve K9 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, çinko ve karbonhidrat bulunur. Protein açısından da oldukça zengindir ve bol miktarda lif içerir. Barbunya pişirilmeden bir gün önceden gazının çıkması için bir gün evvel ıslatılmalı ve suyu süzüldükten sonra haşlanarak kullanılmalıdır. Bu şekilde barbunya tarımsal atıklarından arınır. Sofralarınıza lezzet katan barbunyayı dilerseniz taze iken yazın derin dondurucuya kaldırarak kışın ya da istediğiniz mevsimde tüketebilirsiniz. Lezzetli olduğu kadar sağlığa birçok faydası olan barbunyanın piyazının yapılışını sizler için paylaştım. Farklı lezzetler ve meze tarifi arayanlar bu tarifimi denediğinizde tadına bayılacaksınız.


Barbunya piyaz İçin Malzemeleri

  • Yarım kg barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sivri biber
  • Bir tutam maydanoz ya da dereotu
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Nar ekşisi

Barbunya piyaz nasıl yapılır?


Bir gece önceden ıslatmış olduğunuz barbunyaların suyunu süzüp yıkadıktan sonra düdüklü tencerenin içerisine alıp üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın. Barbunyalar haşlanırken bu arada soğanın kabuğunu soyarak kesme tahtasının üzerinde yarım ay şeklinde biberleri ve domatesi de piyazlık olacak biçimde doğrayıp hazır ettikten sonra, barbunya piyazın üzerine serpmek için gerekli olan maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyın. Daha sonra haşlanan barbunyaları suyunu süzüp soğumaya bırakın. Doğrayıp hazır ettiğiniz malzemeleri geniş bir kabın içerisinde aldıktan sonra üzerine soğuyan barbunyaları sumak, kırmızı pul biber, tuz ve zeytinyağını da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra barbunya piyazı servis tabağına alarak üzerine limon ve nar ekşisi ilave ederek maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Barbunya Piyaz Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Meze Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Düdüklü Tencerede Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya, yaz ayında oluşan taze barbunya herkes tarafından sevilerek yenen yemeklerden biridir. İsteğe göre ve damak tadınıza uygun olarak taze barbunya yemeğin[...]

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yap[...]

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu bilinir. Se[...]

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrılmasını sa�[...]

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış barbunya; Barbunya, fasulyeye benzeyen ve içerisinde taneleri olan bir bitkidir. Dış görünümü kırmızı beyaz ala bir renk taşırken içerisindeki tanelerde d[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6