Barbunya Nasıl Yapılır?
24 Temmuz 2024

Barbunya Nasıl Yapılır?


Barbunya, misafirler geldiğinde veya yoğun bir günde hızlı ve lezzetli bir yemek arayışında olduğumuzda sıklıkla tercih ettiğimiz bir yemektir. Barbunya, fasulyenin bir varyetesi olup, farklı dillerde Borlotti Fasulyesi ya da Roma Fasulyesi olarak bilinir. Hem dış mekânda hem de evde saksılarda yetiştirilebilir.

Barbunya, kuru fasulyenin daha az sulu ve hafif bir versiyonu olarak düşünülebilir. Çocukların da genellikle severek yediği bu yemeği hazırlamak oldukça basittir. Şimdi barbunya yapımı için gerekli malzemeleri ve adımları inceleyelim.

Barbunya Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya (Dilerseniz 3 su bardağı da kullanabilirsiniz. Bu miktar yemeği kaç kişinin yiyeceğine veya sizin ne kadar yapmak istediğinize göre değişir.)
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker veya bir küp şeker
  • 2 diş sarımsak (Sarımsak sevmiyorsanız koymamayı tercih edebilirsiniz. Bu yemeğin tadını kötüleştirmeyecektir.)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1-2 adet havuç
  • 1-2 adet patates (Genellikle patatessiz yapılıyor ama eğer patatesi seviyorsanız özellikle de çocuklarınız varsa patates ilave etmenizi öneririz.)
  • 1 çay kaşığı tuz (İsteğiniz doğrultusunda azaltıp çoğaltabilirsiniz.)


Barbunya yapımı oldukça basittir ve malzemeleri de kolay bulunur. İşte adım adım barbunya tarifi:

1. İnce doğranmış bir adet soğanı tenceredeki yarım bardak suya ekleyip pişmeye bırakın. Soğanın yumuşaması önemli bir ayrıntıdır.

2. Soğan yumuşayınca yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyerek dikkatlice karıştırın. Soğanları ezmemeye özen gösterin.

3. Bir adet domatesi küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Bir yemek kaşığı domates salçasını da tencereye ilave edin.

4. Bir veya iki adet havucu doğrayıp tencereye ekleyin. Ardından patatesleri küp küp doğrayıp ilave edin.

5. Doğranmış iki diş sarımsağı ekleyin ve birlikte kavrulmaya bırakın. Bir çay kaşığı şeker ve bir çay kaşığı tuzu da yemeğe ilave edin.

6. Elde edilen karışımı bir süre boyunca karıştırın ve sonrasında su ekleyerek on dakika pişirin.

7. On dakika geçtikten sonra önceden haşlanmış iki ya da üç su bardağı barbunyayı ve bir su bardağı suyu tencereye ilave edin. Patatesler ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakın.

8. Soğuduktan sonra servis etmeye hazır hale gelecektir.

Barbunya nasıl yapılır konusunda size kapsamlı bilgi verdik. Hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Yemeği Yapılışı

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Barbunya Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Yapılır?