Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı barbunya yemeği, Zeytinyağlı barbunya yemeği genellikle kış aylarında yapılan bir yemek türüdür. Kış aylarında sofralarda çok sık bir şekilde yer almaktadır. Zeytinyağlı barbunya yemeği genellikle et ürünleri az tüketen veya tercih etmeyen aileler tarafından daha çok sevilmektedir. Besin değeri oldukça yüksek bir yemek türüdür. Zeytinyağlı barbunya yemeği sağlığa faydası ile bilinmektedir. Türk mutfaklarında büyük bir yere sahiptir. Kış aylarında ana yemek olarak sofralarımızda yer alan zeytinyağlı barbunya yemeği 2-6 yaş grubu çocuklar tarafından da sevilen bir besindir. Barbunyada bulunan bitkisel protein vücuda oldukça faydalıdır. Bağırsak hastalıklarına ve sindirim sistemine iyi gelen zeytinyağlı barbunya yemeğinin daha birçok faydası olduğu bilinmektedir.


Zeytinyağlı barbunya yemeği için gereken malzemeler

  • 500 gram barbunya
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 küp şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Barbunyaya kıvam verecek kadar sıcak su
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı barbunya yemeği nasıl yapılır?


Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp orta boy bir tencerede pembeleşinceye kadar kavurmalısınız. Pembemsi bir renk alan soğanın üzerine salçayı ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kavurmaya devam edilmelidir. Sonrasında havucu halka şeklinde doğrayın. Doğranmış havucu ve barbunyayı tencerenin içindeki soğana ilave edip karıştırmalısınız. Barbunyaların üzerini 1 parmak geçecek şekilde su ilave edin tencereye ve kaynamaya bırakabilirsiniz. Kaynayan suyun içerisine tuz, karabiber ve 1 küp şekeri ilave edip tencerenin kapağını karıştırın. Düdüklü tencerede orta ateşte barbunyayı pişmeye bırakabilirsiniz. Düdüklü tencerenin sesi duyulmaya başladığından itibaren ocak tamamen yarım hale getirilmeli ve 20-25 dakika pişirilmelidir. Barbunyaların yumuşaması ve sert kalmaması zeytinyağlı barbunya yemeğinin piştiğini göstermektedir. Zeytinyağlı barbunya yemeği piştikten sonra 10-15 dakika dinlenmeye bırakılmalıdır. Sonrasında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Barbunya Faydaları Nelerdir?

Popüler İçerikler

Barbunya Nasıl Dikilir?

Barbunya Nasıl Dikilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Barbunya Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Barbunya Pilaki Kaç Kalori?

Güncel

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya Yetiştiriciliği

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı barbunya yemeği, Zeytinyağlı barbunya yemeği genellikle kış aylarında yapılan bir yemek türüdür. Kış aylarında sofralarda çok sık bir şekilde yer alm[...]

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Salatası, Barbunya baklagiller familyasından oldukça severek yenilen bir lezzettir. Barbunyanın müthiş lezzeti ile damağa sunumunu eğer doğru bir şekilde yapar i[...]

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Barbunya Tarifi; Kuru baklagillerden olan barbunyayı da pişirmek için akşamdan suda bekletmek her zaman işinizi kolaylaştıracaktır. Bu işlem pişme süresini neredeys[...]

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Tarifi Etli, özellikle kuru fasulye yemeğini tahtından aşağıya indirecek olan bir yemek var ise bu kesinlikle etli barbunya yemeğidir. Çünkü taze barbunya hem ç[...]

Barbunya Yapı mı?

Barbunya Yapı mı?

Barbunya yapımı; Lezzetli zeytinyağlı yemekler arasında özel bir yeri olan barbunya mükemmel bir yemektir. Dünyada en çok yetiştirilen baklagiller arasındadır. Fasulye [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6